صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کاهش ۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در خراسان رضوی؛ مقصر را پیدا کنید!

  • کد خبر: ۶۳۱۲۵
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷
فعالان صنعت تخم مرغ می‌گویند مسئولان همان طور که برای کاهش قیمت تخم مرغ ورود کردند، اکنون برای جلوگیری از زیان مرغداران وارد میدان شوند
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ تاریخ تکرار می‌شود؛ اهالی بازار و فعالان اقتصادی خیلی خوب می‌دانند که تکرار تاریخ، فقط مربوط به عالم سیاست نیست. سال گذشته دقیقا در چنین روزهایی، شاهد کاهش شدید قیمت تخم مرغ بودیم؛ اتفاقی که باعث شد تمایل مرغداران به جوجه ریزی و تولید محصول کاهش یابد و درنتیجه روند افزایش قیمت تخم مرغ از انتهای تابستان شروع شد و در زمستان ۹۹ یک بحران برای سبد غذایی مردم ایجاد کرد. اکنون نیز شاهد کاهش قیمت تخم مرغ در بازار هستیم، به گونه‌ای که قیمت خرید این محصول از مرغداری ۲۵۰۰ تومان کمتر از نرخ مصوب (هر کیلوگرم ۱۴ هزار تومان) است.

کارشناسان معتقدند هم زمان با فصل بهار و افزایش طبیعی تخم گذاری مرغ، شاهد افزایش تولید تخم مرغ هستیم. هر ساله در این ایام دیدگاه‌های بی شماری درباره لزوم صدور مجوز صادرات این محصول مطرح می‌شود. اکنون، اما باتوجه به ممنوعیت صادرات آن، شاهد بروز اقدامات خلاف قانون در این بازار هستیم.

در همین راستا دیروز یک انبار تخم مرغ در کارگاه غیرمجازی واقع در بولوار مصلای مشهد شناسایی و به دلیل نشانه گذاری غیرقانونی، مهروموم شد. براساس اعلام بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، این انبار دربردارنده ۳۰۰کارتن تخم مرغ به ارزش ۵۰۰میلیون ریال بود که تاریخ انقضای تخم مرغ‌های موجود در ۱۵۰کارتن، برند تقلبی داشت، به طوری که صاحب کارگاه، تخم مرغ‌ها را با جعل برند‌های تقلبی، نشانه گذاری و بر روی آن‌ها تاریخ تولید و انقضا درج  کرده‌بود. بروز چنین اتفاقاتی، بیانگر لزوم به کارگیری تدابیر جدید برای مدیریت این بازار است؛ مسئله‌ای که مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم گذار خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا آن را به عنوان یک مطالبه جدی مطرح کرد.

سیدحسین موسوی نژاد در این باره به خبرنگار ما گفت: حمایت نکردن مسئولان از صنعت مرغ تخم گذار باعث شد که در سال گذشته، در خراسان رضوی که رتبه اول تولید تخم مرغ در کشور را دارد، شاهد کاهش ۲۵ درصدی جوجه ریزی باشیم. این اتفاق به معنای بی رغبتی تولیدکنندگان به فعالیت در این بازار است.
وی ادامه داد: زمانی که شاهد افزایش نرخ تخم مرغ بودیم، مسئولان شبانه روز برای کاهش نرخ این محصول تلاش می‌کردند. در آن زمان همه دستگاه‌های اجرایی، دولتی و قضایی به این مسئله ورود پیدا کردند و حتی برای تعدادی از مرغداران پرونده قضایی تشکیل دادند که چرا محصولشان را با قیمت بیش از نرخ مصوب، به فروش می‌رسانند.


راهکار تنظیم بازار، حمایت از تولیدکننده است

این تولیدکننده صنعتی تخم مرغ افزود: روزی که قیمت تخم مرغ بیشتر از نرخ مصوب بود، مسئولان روز و شب به این موضوع توجه می‌کردند تا مشکل حل شود، این درحالی است که ما اعتقاد داریم اگر در سه ماهه نخست سال ۹۹ مشکل تولیدکنندگان تخم مرغ حل می‌شد، مصرف کننده هم در پایان سال دچار مشکل نمی‌شد. موسوی نژاد تاکید کرد: ابتدای سال ۱۳۹۹ بحرانی جدی برای تامین خوراک دام به وجود آمد. این موضوع را بار‌ها به اطلاع مسئولان رساندیم و در ماه مبارک رمضان با کاهش شدید قیمت تخم مرغ روبه رو بودیم و درخواستمان این بود که اجازه صادرات را بدهند، اما مشکلات تشکل‌ها دیده نشد و دولت در شش ماه نخست سال ۹۹ هیچ واکنشی به آن‌ها نشان نداد و تامین خوراک موردنیاز نیز با مشکل مواجه بود و کمتر از ۵۰ درصد نیاز مرغداران را دولت از طریق ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین کرد.

وی بیان کرد: کاهش قیمت تخم‌مرغ و مشکل تامین خوراک دام باعث شد همه مرغداری‌هایی که به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کردند، تولیدشان از بین برود. مرغداری‌هایی که با گنجایشی بیشتر از ظرفیت مجاز فعالیت می‌کردند، نیز از بین رفتند. ازسوی دیگر افزایش نااطمینانی‌ها از وضعیت بازار و تامین خوراک دام باعث شد که مرغداران دارای مجوز نیز رغبت کمتری به جوجه ریزی پیدا کنند.


افزایش قیمت، بعد از کاهش جوجه ریزی

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم گذار خراسان رضوی ادامه داد: این نکته‌ها را بار‌ها دلسوزان این صنعت مطرح کردند و به مسئولان هشدار دادند که اگر خوراک موردنیاز تأمین نشود، در شش ماه دوم سال ۹۹ با افزایش قیمت تخم مرغ روبه رو خواهیم شد، اما به این هشدار‌ها توجه جدی نشد و درنهایت شاهد افزایش شدید قیمت این محصول در پایان سال بودیم.

موسوی نژاد با اشاره به تجربیات سال گذشته گفت: با وجود اینکه رعایت قیمت مصوب تخم مرغ در سال گذشته منجر به زیان مرغداران می‌شد، تولیدکنندگان همراهی لازم را با تصمیم‌های نهاد‌های سیاست گذار کردند. حالا انتظار ما این است که مسئولان همان طور که در گذشته برای کاهش قیمت تخم مرغ ورود جدی کردند، اکنون نیز برای جلوگیری از زیان مرغداران وارد میدان شوند. در غیر این صورت بازهم شاهد کاهش تولید این محصول و درنتیجه افزایش قیمت آن در ماه‌های آینده خواهیم بود. وی بیان کرد: این وظیفه ذاتی شرکت پشتیبانی اموردام است که در شرایط کنونی از بازار حمایت کند و محصولی که افت قیمت داشته است را خریداری کند. اکنون زمانی است که مسئولان برای حمایت از جامعه مرغ دار اهتمام بورزند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.