معاون دانشگاه علومپزشکی مشهد میگوید ورود ویروس هندی به استان خراسان اجتنابناپذیر است.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی مشهد با بیان اینکه وضعیت حاد کرونایی در استان همچنان ادامه دارد، گفت: وضعیت بستریان کرونا نسبت به روز گذشته افزایش چشمگیری نداشته است، اما ایننشاندهنده فروکش کردن بیماری نیست. با توجه به وضعیت موجود، ایناستان از نظر تعداد مبتلایان هنوز در موج چهارم به اوج قله نرسیده است و در دامنه به سر میبرد.
مهدی قلیان در گفتگو با شهرآرانیوز با تأکید بر اینکه احتمال ورود نوع هندی این ویروس به خراسان رضوی و کشور از طریق مبادی ورودی اجتنابناپذیر است، افزود: تاکنون موردی از ویروس هندی در خراسانرضوی مشاهده نشده است، اما باوجوداین همه تدابیر لازم اتخاذ شده است. اصول پیشگیری در انواع مختلف ویروس جهشیافته مانند کرونای انگلیسی و آفریقایی یکسان است؛ بنابراین مردم باید در مقابله با اینبیماری شیوهنامههای بهداشتی و ممنوعیتهای کرونایی و قرنطینه را بیشتر از گذشته رعایت کنند. قلیان تصریح کرد: خطر سرایت ویروس هندی کرونا از همه انواع جهشیافته قبلی بیشتر است و مقابله با اینبیماری نیازمند عزمی همگانی است.
هزار سالمند واکسن زدند
معاون دانشگاه علومپزشکی مشهد با اشاره به آغاز واکیسناسیون عمومی گفت: در روز اول واکیسناسیون عمومی مرحله دوم به بیش از ۱۰۰۰ نفر از سالمندان بالای ۸۰ سال واکسن زده شده است، افرادی که پرونده سلامت دارند به تدریج فراخوانده میشوند. وی بیان کرد: در بخش سرپایی روزانه ۴۵۰۰ آزمایش کرونا شامل پیسی آر و تست سریع کرونا از موارد مشکوک انجام میشود که نتیجه آزمایش پیسیآر ۶۰ درصد از بستریشدگان کرونا در خراسانرضوی مثبت است.
تولید داروی بهبود علائم کرونا در مشهد
همچنین دیروز خبر رسید که پژوهشگران دانشگاه علومپزشکی مشهد موفق به تهیه و تولید دارویی اثربخش برای بهبود علائم ریوی بیماری کووید۱۹ با نام تجاری «کووکسیر پارس» شدند. مهرداد ایرانشاهی، مدیر عامل شرکت دانشبنیان گل اکسیر پارس، درباره تأثیرگذاری ایندارو گفت: مراحل استانداردسازی آن بر اساس مواد مؤثره بهطور دقیق انجام شده است و با اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو برای کمک به تسکین علائم ریوی بیماران کووید ۱۹ میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اثربخشی داروی کووکسیر پارس که به شکل کپسول تولید شده است در کاهش سرفه، تنگی نفس و افزایش اکسیژن اشباع خون به اثبات رسیده است.
فعالیت هفت مرکز کرونا تا ساعت ۲۲
محمدحسن درخشان، مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علومپزشکی مشهد، گفت: طی ایام ماه مبارک رمضان ۷ مرکز منتخب کرونا در مشهد، شامل احمدی در بولوار قرنی، ویلا در هفتتیر، سیدی در بولوار صبا، پنجتن در شهرکی به همین نام، لشکر در قاسمآباد، سیلو در منطقه طلاب و امام علی (ع) در شهرداری ثامن، پس از افطار هم دایر هستند و ساعات کاری آنها از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۲۲ شب است.
آمار ابتلای کودکان به کرونا بالاست
غلامرضا خادمی، رئیس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان اکبر، هم در گفتگو با ایسنا گفت: از هر ۱۰ کودکی که به کلینیک مراجعه میکنند، ۶ نفر آنها به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. شیوع بیماری در کودکان بسیار زیاد است. اینکه کودکان بدحال شوند، طوریکه بخواهند بستری شوند، کم است، ولی ابتلا بهشدت در کودکان زیاد است. کرونا در کودکان بیشتر با علائم سرماخوردگی، گرفتگی صدا، تب متوسط، اسهال و استفراغ و دلدرد دیده میشود.
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت ۴۳۴ نفر در کشور به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند تا مجموع فوتیهای کرونایی کشور به حدود ۷۱ هزار نفر افزایش یابد.