به گزارش شهرآرانیوز، مرسل صدیق در مراسم آغاز به کار فعالیت انجمن قطعهسازان لوازم خانگی با تأکید بر اینکه محصولات اعضای این انجمن متکی بر دانش و فناوری است، گفت: در اروپا به قطعهسازان، دارندگان «علم و تکنولوژی» گفته میشود چرا که قطعهسازان بر علوم و فناوری مربوطه مسلط هستند و اگر تولیدکنندهای علم نداشته باشد، نمیتواند محصول رقابتی تولید کند.
وی با بیان اینکه ما رقابت سنگینی با تولیدکنندگان لوازم خانگی در ترکیه، کره، ژاپن و اروپا داریم، گفت: صنعت خودروی ما با حمایت دولت از قطعهسازان رشد کرد. لوازم خانگی نیز با حمایت از قطعهسازان این صنعت توسعه مییابد.
رئیس انجمن قطعهسازان لوازم خانگی ادامه داد: برآورد میشود ارزش افزوده لوازم خانگی در دنیا ۷۲۱ میلیارد یورو باشد که ۷۲ درصد این ارزش افزوده به قطعات و کمتر از ۳۰ درصد به سازنده محصول نهایی اختصاص دارد. همچنین بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ مؤسسه قطعهسازی لوازم خانگی در آلمان فعال است و ۹۲۷ هزار نفر در این کشور مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت مشغول فعالیت هستند. ارزش افزوده صنعت لوازم خانگی آلمان ۷۱.۶ میلیارد یورو است.
صدیق افزود: درخواست قطعهسازان لوازم خانگی از وزارت صمت، ممنوع کردن واردات هر قطعهای که در داخل تولید و استاندارد آن تأیید میشود، است چرا که برخی محصولات ما در حال حاضر امکان صادرات دارد.
وی یکی دیگر از درخواستهای این انجمن را دائمی شدن شورای سیاستگذاری لوازم خانگی در وزارت صمت عنوان و اظهار کرد: همچنین از کمیسیون صنایع مجلس نیز میخواهیم تا کرسی دائمی لوازم خانگی تشکیل داده و از بخش خصوصی برای دفاع از خود در این کمیتهها دعوت کند.
رئیس انجمن قطعهسازان لوازم خانگی با اشاره به خودداری اتاق ایران از ثبت این انجمن در اتاق بازرگانی گفت: هزار قطعهساز لوازم خانگی عضو این انجمن هستند درحالیکه اتاق بازرگانی اجازه ثبت تشکل ما را نمیدهد.
منبیع: مهر