پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) لزوم توسعه بخش کشاورزی برای افزایش درآمد‌های غیرنفتی شرایط بازنشستگی کارکنان قرارداد کار معین اعلام شد + جزئیات بررسی قیمت امروز طلا و سکه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز ارز در مرکز مبادله چند؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) کارگران صاحب خانه می‌شوند دلار عقب‌نشینی کرد | قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ آبان ۱۴۰۳) وضعیت وخیم کارگران معادن | لزوم تغییر ساختار سنتی معادن کشور به مکانیزه قیمت آیفون ۱۶ در ایران مشخص شد + جدول قیمت جزئیات دستورالعمل جدید پرداخت خسارت افت قیمت خودرو اعلام شد رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار + علت ویدئو | ارز ۴۲۰۰ به برخی اقلام هنوز اختصاص دارد ۴درصد حق بیمه سختی کار برعهده کیست؟ پیمانکار یا کارفرمای اصلی؟ جزئیات قیمت جدید بلیت هواپیما با افزایش ۱۱ برابری نرخ بنزین اعلام شد رفع مشکل «عدم احراز» برای متقاضیان خودرو چگونه است؟ هشدار دادگستری خراسان رضوی نسبت به تبعات خرید و فروش ملک با طلا و ارز افزایش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟ قیمت امروز میوه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | نارنگی کیلویی ۱۵ هزار تومان آخرین وضعیت «طرح ساماندهی کارکنان دولت» (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | چرا طرح ساماندهی بلاتکلیف مانده است؟
سرخط خبرها

خاموشی‌ها دیر یا زود دامن واحد‌های تولیدی را می‌گیرد

  • کد خبر: ۶۸۳۲۳
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۳
خاموشی‌ها دیر یا زود دامن واحد‌های تولیدی را می‌گیرد
ولیدکنندگان می‌گویند هرچند دولت وعده داده است که برق واحد‌های تولیدی قطع نمی‌شود، تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که چندان نمی‌توان به این وعده‌ها امید بست و احتمال اینکه نوبت بندی قطع برق شامل واحد‌های تولیدی هم بشود، زیاد است.

محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ فشار ناگهانی بر صنایع و واحد‌های تولیدی به دلیل کمبود سوخت در زمستان کم بود که این روز‌ها کمبود و احتمال قطع شدن برق نیز بر مشکلات این واحد‌ها افزوده است. تولیدکنندگان می‌گویند هرچند دولت وعده داده است که برق واحد‌های تولیدی قطع نمی‌شود، تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که چندان نمی‌توان به این وعده‌ها امید بست و احتمال اینکه نوبت بندی قطع برق شامل واحد‌های تولیدی هم بشود، زیاد است.

 

همین دیروز و در خلال تهیه گزارش ما، برق برخی واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی توس قطع شد، هرچند که سخنگو صنعت برق خراسان این واحدهارا پر مصرف دانست و اعلام کرد تصمیم‌گیری از تهران بوده است. در شرایطی واحد‌های تولیدی باید خود را آماده مقابله با کمبود برق کنند که بسیاری از آن‌ها به دلیل افزایش تورم و تأثیر شیوع کرونا و تداوم تحریم‌های اقتصادی، دچار مشکلات زیادی هستند.


نگرانی واحد‌های تولیدی

«کمترین خواسته ما این است که اگر نمی‌توانند برقمان را تامین کنند، از قطع ناگهانی آن خودداری و اعلام کنند که در روز‌های آینده، برق کدام واحد‌های تولیدی را می‌خواهند قطع کنند.» این جمله‌ها را مسئول یکی از واحد‌های تولیدی در شهرک صنعتی توس مشهد به شهرآرا می‌گوید. به گفته این تولیدکننده در شرایطی که او به دلیل رشد هزینه‌های مواد اولیه و کارگری در دو ماهه امسال دچار مشکلات زیادی شده، اکنون نگرانی از کمبود و قطعی برق نیز به مشکلات او اضافه شده است.


مسئول یک واحد قطعه سازی هم می‌گوید: مسئولان تاکید می‌کنند که امسال باید با افزایش تولید قطعه بتوانیم ظرفیت تولید خودرو در کشور را افزایش دهیم، اما در عمل قطع برق موجب کاهش تولید و عقب افتادن از برنامه‌ها می‌شود، ضمن اینکه نیروی انسانی در شرکت حاضر می‌شود، اما در ساعاتی مجبور است بیکار باشد و فقط در ساعاتی کار می‌کند. به این مسئله هم باید توجه کرد که واحد تولیدی، مجبور است دستمزد همین نیروی انسانی را با وجود کاهش درآمد‌ها و وارد آمدن خسارت پرداخت کند.

باید فکر اساسی بشود

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا با اشاره به اینکه تولید در خراسان رضوی به تازگی بحران کمبود سوخت در زمستان را سپری کرده است، می‌گوید: با وجود اینکه سال گذشته زمستان سختی نداشتیم، سوخت برخی واحد‌های تولیدی مانند فولاد و سیمان قطع شد و آن‌ها دچار زیان زیادی شدند. اکنون نیز هرچند مسئولان مدام به ما وعده می‌دهند که برق واحد‌های تولیدی قطع نمی‌شود، باتوجه به خشک سالی‌های اخیر و اینکه هنوز فصل تابستان شروع نشده است، بدیهی است که دیر یا زود قطعی برق به واحد‌های تولیدی خراسان رضوی و مشهد می‌رسد.

 

حسن حسینی می‌افزاید: تولید شامل یک پروسه است و قطع ناگهانی برق، می‌تواند خسارت‌های سنگینی را به واحد‌های تولیدی وارد بیاورد. به عنوان نمونه اگر یک واحد تولید کاشی و سرامیک در وسط فرایند تولید برقش قطع شود، در همان روز چندمیلیارد تومان خسارت می‌بیند. فرایند تولید در این واحد به گونه‌ای نیست که بشود با یک ساعت اطلاع رسانی از قبل، جلوی ضرر و زیانش را گرفت.

 

حسینی با بیان اینکه برای حل مشکل برق واحد‌های تولیدی باید فکر اساسی بشود، می‌گوید: شاید بتوان فصل گرم امسال را با درنظر گرفتن تمهیداتی گذراند، اما سوال اینجاست که برای سال آینده چه اقدامی‌ می‌خواهد انجام شود، ضمن اینکه هنوز فصل گرم سال تمام نشده است، با شروع فصل سرد، احتمال تعطیلی برخی واحد‌های تولیدی به دلیل کمبود گاز هم وجود دارد. به نظر می‌رسد مسئولان باید فکر جدی تری برای تامین پایدار انرژی واحد‌های تولیدی بکنند، در غیر این صورت ما شاهد وارد آمدن میلیارد‌ها تومان خسارت به واحد‌های تولیدی و هدر رفتن سرمایه‌های زیادی در این حوزه خواهیم بود.

تصمیمی برای قطع برق واحد‌های تولیدی نداریم

سخنگوی صنعت برق خراسان در گفتگو با شهرآرا می‌گوید: درصدد هستیم بتوانیم برق واحد‌های تولیدی را تامین کنیم تا برای آن‌ها مشکلی به وجود نیاید. هم اکنون نیز هیچ تصمیمی برای قطع برق واحد‌های تولیدی نداریم. عباس آذری می‌افزاید: با این حال اگر شرایط برق استان به وضعیت خیلی بحرانی برسد، احتمال قطع برق این واحد‌ها وجود دارد، اما همچنان تاکید می‌شود که اکنون برنامه‌ای برای قطع برق تولیدی‌ها نداریم. وی با بیان اینکه دیروز برق برخی واحد‌های تولیدی در شهرک صنعتی توس قطع شد، می‌گوید: این موضوع یک ساعت قبل از قطع برق به واحد‌های تولیدی مربوط ابلاغ شد.

 

البته فقط واحد‌های تولیدی پرمصرف و بزرگ در فهرست قطع برق دیروز قرار داشتند. وی تاکید می‌کند که قطع برق دیروز تصمیمی ازسوی تهران بوده است.
سخنگوی صنعت برق خراسان درباره قطع برق مجتمع‌های تجاری مشهد نیز می‌گوید: آن‌ها در فهرست قطع برق قرار دارند. اما این مسئله را باید درنظر گرفت که به دلیل تأثیر کرونا بر بازار، اکنون مجتمع‌های تجاری، برق زیادی مصرف نمی‌کنند.


براساس بررسی‌های صورت گرفته ازسوی مرکز پژوهش اتاق بازرگانی ایران، باتوجه به کسری منابع در حوزه سرمایه گذاری در صنعت برق، باید گفت که برای افزایش ظرفیت سالانه تولید برق به میزان حداقل ۵ تا ۷هزار مگاوات در هر سال، به بیش از ۳ تا ۴میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید نیاز است، این درحالی است که به دلیل کمبود منابع تامین مالی پروژه‌ها توسط دولت و ناتوانی ورود بخش خصوصی به این نوع پروژه‌ها و همچنین اعتماد و اطمینان نداشتن متقابل در تامین نیاز‌های طرفین و از طرف دیگر نبود دسترسی به منابع مالی و فاینانس خارجی و بین المللی به دلیل شرایط تحریم، سرمایه گذاری برای تولید برق، متناسب با نیاز‌ها نیست.

 

برپایه آخرین بررسی‌های صورت گرفته در مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی و نیز سندیکای صنعت برق کشور، ایران شانزدهمین تولیدکننده و هجدهمین مصرف کننده برق جهان است. اما به دلایل مختلف همچنان صنعت برق ایران وضعیت نامساعدی را سپری می‌کند، تاجایی که دسترسی به موقع به برق به یکی از چالش‌های فضای کسب وکار تبدیل شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->