علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ با نزدیک شدن به ۲۸ خرداد، زمان برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا و دومین دوره انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری، مانند دورههای قبلی تنور انتخابات هم گرم میشود و در مناطق مختلف شهر شاهد شور و شوق انتخاباتی خواهیم بود. اما در این دوره انتخابات بهدلیل شیوع ویروس کرونا علاوه بر ابلاغ دستورالعملهای قانونی به ستادهای نامزدهای حاضر در این انتخابات، شیوهنامههای بهداشتی هم ابلاغ شده است.
دراینزمینه، جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور، با هشدار جدی به ستادهای انتخاباتی برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی در این ایام، اعلام کرد که روز گذشته این شیوهنامهها را به همه نامزدهای انتخابات ابلاغ کردهایم که همه ستادها باید آن را رعایت کنند و رعایتنکردن این شیوهنامهها تخلف انتخاباتی است و پیگیری میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسانرضوی هم که دیروز با حکم عبدالرضا رحمانیفضلی به این سمت منصوب شد، در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا برای چگونگی برگزاری تجمعات انتخاباتی گفت: براساس این مصوبات، هرگونه تجمع انتخاباتی، مراسم، سخنرانی، گفتگو و مناظره در مکانهای سرپوشیده از قبیل مساجد، سالنهای ورزشی، سالنهای اجتماعات و تالارهای پذیرایی ممنوع است.
محمدعلی نبیپور افزود: این ممنوعیت شامل رنگبندی شهری نمیشود و اعمال این ممنوعیتها برای همه شهرها لازم است.
وی ادامه داد: البته در کنار این ممنوعیتها، برگزاری تجمعات و سخنرانیها در فضاهای باز مانند ورزشگاهها، فضای باز مدارس، مراکز آموزش عالی، مراکز مربوط به سازمانها و دیگر مراکز سرباز با رعایت شیوهنامههای بهداشتی بلامانع است.
نبیپور تأکید کرد: برای برگزاری این تجمعات، ستاد ملی کرونا چند شرط هم گذاشته و یکی از آنها این است که این تجمعات با نهایت ۳۰ درصد ظرفیت از فضا برگزار شود و در کنار آن همه شرکتکنندگان در مراسم ملزم به استفاده از ماسک هستند و زمان برگزاری هر مراسم نیز در نهایت ۲ ساعت تعیین شده است.
وی افزود: نظارت بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی برعهده وزارت بهداشت است، اما مسئولیت رعایتنشدن شیوهنامههای بهداشتی در انتخابات ریاستجمهوری برعهده رئیس مرکزی ستاد نامزد و رؤسای ستادهای استانی و شهرستانی است و در انتخابات شوراها این مسئولیت برعهده شخص نامزد است.
نبیپور افزود: البته در انتخابات ریاستجمهوری، شخص نامزد هم مسئولیت دارد، اما مسئولیت اصلی با رؤسای ستادهاست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسانرضوی با تأکید بر اینکه براساس قانون راه اندازی هرگونه جشنوارههای انتخاباتی و تبلیغاتی ممنوع است، تصریح کرد: در صورت رعایتنشدن شیوهنامههای بهداشتی از سوی ستادهای انتخاباتی، در ابتدا اقداماتی مانند توصیه و تذکر به ستادها انجام میشود و در صورت ادامهداشتن این اتفاقات، همانگونه که با دیگر افرادی که شیوهنامهها را رعایت نمیکنند، برخورد میشود و دستگاه قضایی ستاد مربوط را پلمب میکند.
وی تأکید کرد: بازرسان انتخاباتی، عوامل انتظامی، ضابطان قضایی و مردم میتوانند گزارشهای لازم مبنی بر رعایتنشدن شیوهنامههای بهداشتی را در ستادها به ما اعلام کنند و پس از بازرسی اقدامات لازم برای برخورد انجام میشود.