صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

راه‌های تشخیص عسل طبیعی + قیمت

  • کد خبر: ۷۰۸۲۶
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
عسل باکیفیت و طبیعی عسلی است که زنبور برای تولید آن به‌جای تغذیه با شکر از شهد گل‌ها استفاده کند. در این مطلب قصد داریم چند راه تشخیص عسل طبیعی و مرغوب را بگوییم.

طنین همتی |شهرآرانیوز، عسل ازجمله خوراکی‌هایی است که همه دغدغه باکیفیت و مرغوب‌بودن آن را دارند. معمولا عسل طبیعی و مرغوب به عسلی گفته می‌شود که زنبور برای تولید آن به‌جای تغذیه با شکر از شهد گل‌ها استفاده کرده باشد.

رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان‌رضوی درباره راه‌های تشخیص عسل طبیعی می‌گوید: عسل خوب و باکیفیت معمولا رس می‌بندد یا همان شکرک می‌زند، چون عسل بی‌کیفیت به‌هیچ‌وجه رس نمی‌بندد. عسل خوب مثل روغن زرد می‌ماند، زمانی که هوا گرم است، باز می‌شود و زمانی که هوا سرد است، می‌بندد و حالت دانه‌دانه می‌شود. این عسل قابلیت برگشت در حالت سرد و گرم را دارد.


عباس‌زاده با اشاره به یک راه دیگر تشخیص عسل مرغوب یادآور شد: ضمن اینکه عطر و طعم عسل مشخص‌کننده کیفیت و طبیعی‌بودن آن است. وقتی به‌عنوان مثال گفته می‌شود عسلی از گیاه آویشن یا اسطوخودوس است، باید عطر و بو یا طعم همان گیاه را داشته باشد.


وی افزود: دیده شده است که به بعضی عسل‌ها عصاره یا عطر مصنوعی اضافه می‌شود، اما به‌محض اینکه درِ ظرف حاوی عسل برداشته شود، آن بو می‌پرد. یک راه دیگر تشخیص عسل خوب و باکیفیت این است که عسل خوب خیلی شیرین نیست و معمولا ته گلو را نمی‌زند. اما هرچه مصرف شکر در عسل بیشتر باشد، شیرین‌تر است. همچنین عسل بی‌کیفیت هیچ‌وقت رس نمی‌بندد و همیشه رقیق است.

آیا عسل با کیفیت معمولی هم خاصیت دارد؟

وی افزود: درست است که زنبور با شکر تغذیه شده است، اما این شکر در چرخه فعالیت زنبور بوده است. عسل معمولی از نظر کیفیت نسبت به عسل گل ضعیف‌تر است، اما در هر صورت خواص حداقلی عسل را دارد و افرادی که بیماری قند و دیابت ندارند، می‌توانند از آن استفاده کنند. با این وضعیت خشک‌سالی، زنبوردار مجبور است به زنبور شکر بدهد.

قیمت عسل باکیفیت و معمولی در بازار مشهد چند است؟

به‌گفته رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان‌رضوی، امسال خشک‌سالی استان ما نسبت به سایر نقاط کشور بیشتر بود و متأسفانه وضعیت مراتع، کوه‌ها و زمین باغات نامناسب است. از طرف دیگر قیمت نهاده‌های بخش کشاورزی افزایش چشمگیری داشته است. شکر به‌عنوان بخش جدانشدنی زنبورداری است و متأسفانه قیمتش افزایش یافته است. اگر پیش‌تر سازمان صمت شکر سهمیه‌ای را کیلویی ۶۰۰۰ تومان درب کارخانه به زنبوردار تحویل می‌داد، الان این قیمت به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان درب کارخانه رسیده است. در کنار این، افزایش کرایه حمل هم اضافه شده است که قیمت شکر را تا به‌دست زنبوردار برسد، به حدود ۱۲ هزار تومان می‌رساند.
عباس‌زاده یادآور شد: با این وضعیت قیمت شکر، عسل معمولی در بازار دست‌کم ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان برای زنبوردار تمام می‌شود. روی عسل خوب که نمی‌توان قیمت گذاشت، اما حداقل قیمتی که امسال با این وضعیت می‌توان در نظر گرفت، دست‌کم ۱۵۰ هزار تومان است و عسلی که ساکارزش بین یک و دو باشد، حدود همین قیمت است.


وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال نسبت به سال گذشته تولید عسل و محصولات زنبورداری حداقل نصف شود. ما اگر در این خشک‌سالی و قیمت شکر بتوانیم زنبور‌ها را حفظ کنیم، هنر کرده‌ایم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.