قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند شهرک‌های صنعتی ویژه صادرات در استان احداث می‌شوند | گره‌گشایی از مشکل شهرک‌های صنعتی، یک‌بار برای همیشه انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است | مردم گران‌فروشی‌ها را گزارش دهند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | انگور ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان در تره‌بار شرکت مخابرات ایران علت افزایش ۵۰ درصدی آبونمان تلفن ثابت را اعلام کرد ممنوعیت ترخیص برنج در فصل برداشت لغو شد آخرین خبر از افزایش قیمت نان در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

استاندارد اجباری عسل

  • کد خبر: ۲۷۵۰۱
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
استاندارد اجباری عسل
مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور از اجباری شدن استاندارد تولید عسل در کشور خبرداد و گفت: اجباری شدن استاندارد این محصول نه تنها در افزایش کیفیت موثر است بلکه موجب کاهش عرضه عسل های تقلبی و بی کیفیت در بازار می شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مشیر غفاری روز چهارشنبه در نشست خبری روز جهانی زنبور عسل (۲۰ می) و تشریح اهم فعالیت ها و برنامه های تولیدی در سال جهش تولید که در معاونت امور تولیدات دامی این وزارتخانه برگزار شد افزود: طی مذاکرات متعدد با سازمان ملی استاندارد تلاش داریم استاندارد اجباری عسل امسال عملیاتی شود.

 

وی با بیان اینکه اجباری شدن استاندارد عسل می تواند در کاهش عسل تقلبی در بازار موثر باشد اظهار کرد: با اجرای استاندارد اجباری و استفاده از تکنولوژی می توان تضمینی برای عرضه عسل طبیعی از تقلبی در بازار ایجاد کرد تا مصرف کنندگان با اطمینان بیشتری این محصول را خریداری و مصرف کنند.

 

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی نقشی در کنترل عرضه عسل تقلبی در بازار ندارد اما برای تشخیص عسل تقلبی از طبیعی با دانشگاه شهید بهشتی وارد مذاکره شده ایم تا از طریق روش ها و دستگاه های ارزان تر به این مهم دست پیدا کنیم زیرا اکنون دستگاه های تشخیص عسل طبیعی گران هستند.

 

غفاری با بیا ن اینکه از شرکت های دانش بنیان در زمینه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی حمایت می کنیم  افزود: در صورتی که عسل تولیدی کشور کد شناسه دریافت کند مصرف کنندگان از طریق ثبت بارکد می توانند نسبت به عسل خریداری شده اطمینان حاصل کنند.

 

رشد ۲۴ درصدی تولید عسل نسبت به سال ۹۷

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۱۱۲ هزارتن عسل و سه هزارو ۲۸۸ کیلوگرم ژل رویال در بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار کلنی و حدود ۱۰۰ هزار زنبورستان در کشور تولید شد که تولید عسل، کلونی و زنبورستان نسبت به سال گذشته به ترتیب رشد ۲۴ درصدی، ۲۶درصدی و ۱۵ درصدی را نشان می دهد.

 

به گفته وی، طبق آمار سال ۹۷ نزدیک ۹۰ هزارتن عسل در  هشت میلیون و ۴۰۰ هزار کلونی و ۸۸ هزار زنبورستان تولید شده بود.

 

غفاری گفت: اکنون سرانه مصرف عسل در ایران حدود یک کیلو و ۳۰۰ گرم است که با سرانه مصرف جهانی تفاوت چندانی ندارد  اما کشور ما قابلیت علاوه بر تولید عسل قابلیت سایر محصولات همچون ژل رویال ، زهر زنبور عسل، موم را دارد.

 

وی افزود: سال ۹۷ میزان تولید موم حدود یک هزار و ۴۶۰ تن بود که در سال ۹۸ این میزان تولید به دو هزار و ۲۲۳ تن با ۱۳۴ درصد رشد رسید.

 

وی افزایش تولید عسل و  محصولات جانبی را نیازمند ایجاد زنجیره تولید توسط تشکل ها ، تعاونی ها و اتحادیه عنوان کرد.

 

ایران همچنان رتبه چهارم تولیدکننده عسل جهان

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور گفت: طبق آمار سال ۲۰۱۷ فائو ایران از لحاظ تولید عسل بعد از کشورهای چین، ترکیه و آرژانتین و از لحاظ کلونی پس از هند، چین و ترکیه رتبه چهارم جهان را  داراست.

 

غفاری با اشاره به اینکه سرشماری زنبورستان های ایران هر ساله در مهرماه انجام می شود افزود: آمار سرشماری جدید به سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ارسال شده است.

 

وی میانگین عملکرد تولید هر کندو زنبور عسل را بین ۱۰ تا ۱۱ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: عملکرد تولید در واحد سطح یعنی کلونی های زنبور عسل باید افزایش پیدا کند.

 

پتانسیل کشور برای صادرات ۵ هزارتن عسل

 مجری طرح ملی توسعه زنبورداری با بیان اینکه کشور پتانسیل صادرات سالانه بالغ بر ۵ هزارتن عسل را داراست گفت: افزایش صادرات عسل از جمله برنامه های امسال وزارت جهاد کشاورزی است که باید محقق شود.

 

غفاری با بیان اینکه ایران به دلیل وضعیت اقلیمی متفاوت دارای  ۵۳ نوع عسل از گیاهان و خاصیت های شناخته شده است افزود: با توجه به وضعیت آب و هوایی و تولید صنعت زنبورداری کشور پتانسیل صادرات عسل به کشورهای مختلف را دارد  این درحالیست که سال گذشته این محصول به شکل محدود به کشورهای عراق و ترکیه صادرات شد.

 

به گفته وی، اکنون اگر در جنوب کشور کریدور صادراتی ایجاد شود عسل کنار چند برابر قیمت در کشورهای عربی به فروش می رسد.

 

استقرار زنبورستان ها در عرصه های طبیعی

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر به دلیل محدودیت منابع طبیعی استقرار زنبورستان ها در این عرصه ها ممکن نبود اما به تازگی طی توافقی با سازمان جنگل ها،  مراتع و آبخیزداری شرایط برای حضور زنبورستان ها در عرصه های طبیعی فراهم شده است.

 

به گفته وی، این اقدام علاوه بر استفاده زنبور عسل از عرصه های طبیعی است بلکه عملیات گردافشانی در عرصه های طبیعی توسط این موجود انجام خواهد شد.

 

غفاری از راه اندازی ستاد زنبور عسل در وزارت جهاد کشاورزی خبرداد و گفت: زنبورستان های باید بتوانند از عرصه های زراعی، باغی، زیست محیطی و عرصه های قابل بهره برداری استفاده کنند.

 

برنامه اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل

غفاری گفت: ملکه زنبور عسل ایرانی برای جهش تولید در واحد سطح ( کلونی ) باید اصلاح نژاد شود به همین منظور سال گذشته هفت ایستگاه اصلاح نژاد زنبور عسل در دست واگذاری به تشکل های زنبورداری قرار گرفت که انتظار می‌رود تشکل‌ها از این واگذری استقبال کنند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->