صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ماجرای گور‌های جمعی کودکان در کانادا | فصل شرم آور کلیسا

  • کد خبر: ۷۳۰۰۶
  • ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۲
کشف سومین گور جمعی در کانادا و در یک ماه گذشته، نه تنها مردم این کشور را؛ بلکه همه کاتولیک‌های دنیا را در شوکی بزرگ فرو برد.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ کشف سومین گور جمعی در کانادا و در یک ماه گذشته، نه تنها مردم این کشور را؛ بلکه همه کاتولیک‌های دنیا را در شوکی بزرگ فرو برد. خردادماه امسال، بقایای اجساد ۲۱۵ کودک در مدرسه شبانه روزی‌ای کشف شد که سال‌ها پیش از آن برای نگهداری و آموزش اجباری کودکان بومی کانادا استفاده می‌کردند و باز هم پرونده سیاه کلیسای کاتولیک به جریان افتاد.

در حالی که پرچم کانادا به حالت نیمه برافراشته درآمده بود و مردم در بهت و حیرت به سر می‌بردند، خبر کشف دومین گور جمعی، در مدرسه شبانه روزی دیگری منتشر شد. نخستین گور جمعی در ایالت بریتیش کلمبیا کشف شد و حفر دومین گور در ایالت ماریول ساسکاچوان پرده از جنایت بزرگ تری برداشت.

 

این بار کارشناسان تعداد کودکان کشته شده را چیزی حدود ۷۵۰ نفر اعلام کردند و این کودکان بی گناه بیشتر بین ۷ تا ۱۵ سال سن داشتند. در بین اجساد، کودکانی هم بودند که عمرشان را تنها ۳ سال تخمین زده اند. عمق این فاجعه زمانی معلوم شد که سومین گور جمعی، چند روز پیش و در مدرسه‌ای دیگر کشف شد و ابعاد هولناک تری از این جنایت را آشکار کرد. در بین سال‌های ۱۸۹۹ میلادی تا ۱۹۹۷ مدارسی در کانادا دایر بود که تحت مدیریت و اعمال سلیقه کلیسای کاتولیک قرار داشت. این مدارس به بهانه تعلیم و تربیت کودکان بومی کانادا، آن‌ها را از خانواده‌های رنگین پوستشان جدا می‌کرد تا آداب زندگی در میان سفیدپوستان را بیاموزند.

 

مدارس شبانه روزی کاتولیک جایی بود که کودکان حق نداشتند از فرهنگ خانوادگی شان استفاده کنند یا به زبان مادری حرف بزنند. آن‌ها از زمان شکل گیری کشوری به نام کانادا، دیگر حق زندگی عادی نداشتند. برخی از آن‌ها بعد از دانش آموختگی با جسم و روحی آزاردیده؛ به عنوان فرزندخوانده راهی خانواده‌های سفیدپوست می‌شدند تا زیر نظر آن‌ها زندگی کنند. چهار دهه است که طرح جداسازی کودکان سرخپوست از قبیله هایشان و زیر سایه شعار متمدن سازی، به طور کلی لغو شده است، اما تبعات آن همچنان ادامه دارد.

 

در سال ۲۰۱۵ گزارشی دولتی تحت عنوان نسل کشی فرهنگی منتشر شد و از سوءاستفاده‌های جنسی، شکنجه، بیماری‌های مسری و... در مدارس شبانه روزی کاتولیک پرده برداشت. در روز‌های اخیر مردم معترض کانادا مجسمه‌های ملکه الیزابت و ملکه ویکتوریا را تخریب کردند و چندین کلیسای کاتولیک را به آتش کشیدند. دولت کانادا اگرچه تاکنون میلیارد‌ها دلار غرامت پرداخت کرده است و نخست وزیر این کشور، نسل کشی بومیان را فصل شرم آور کانادا خواند، اما پاپ فرانسیس و واتیکان همچنان از قبول مسئولیت و عذرخواهی امتناع می‌کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.