صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کشاورزان به دلیل قیمت پایین زعفران تمایل به کشت این محصول ندارند

  • کد خبر: ۷۷۵۷۲
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۹
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: بهترین کمکی که می‌توان اکنون به زعفران‌کار کرد، این است که قیمت مناسب برای زعفران مشخص شود تا کشاورز ما ترغیب شود و به‌دنبال کشت این محصول باشد.

طنین همتی|شهرآرانیوز، خشک‌سالی و به گفته کشاورزان قیمت کم زعفران و افزایش سرسام‌آور هزینه‌های تولید احتمال کاهش سطح زیر کشت این محصول را افزایش می‌دهد. قیمت طلای سرخ در حدود ۲ سال اخیر تقریبا ثابت بوده است و این برای کشاورزان مقرون‌به‌صرفه نیست. 

غلامرضا میری، نایب رئیس شورای ملی زعفران، در این باره گفت: قیمت زعفران در ۲ ماه گذشته نزدیک به ۲۰درصد رشد کرده است و زعفران با حداقل قیمت ۸میلیون و حداکثر قیمت ۱۸ میلیون تومان از کشاورز خریده می‌شود. اکنون دست کشاورز زعفرانی نمانده است که بتواند از این افزایش قیمت سود ببرد، اما شاید کشاورزانی باشند که هنوز زعفرانشان را نفروخته‌اند.


به گفته میری کشت پیاز زعفران هم طبیعتا با وضعیت خشک‌سالی و قیمت کم زعفران نسبت به سایر محصولات کشاورزی در این چند سال رشد نکرده است. همین امر باعث می‌شود کشت زعفران نسبت به سال‌های قبل کم شود.

وی با بیان اینکه اگر سال‌های گذشته سطح زیر کشت ۱۵ تا ۲۰درصد افزایش پیدا می‌کرد، امسال ممکن است کمتر شده باشد، افزود: تولید زعفران با این قیمت کم برای کشاورز صرف نمی‌کند و مستقیم در کاهش کشت این محصول در آینده تأثیر دارد.


نایب رئیس شورای ملی زعفران درباره وضعیت صادرات این محصول تصریح کرد: خوشبختانه صادرات زعفران در ۳ ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۷درصد رشد داشته و اکنون هم روند صادرات روبه‌رشد است. اما مصرف بازار داخل به‌دلیل اینکه مناسبت‌هایی نداریم، کمتر شده است. اگر برای مصرف‌کنندگان زعفران تبلیغ شود و توجیه شوند که خود زعفران می‌تواند در حفظ سلامتی به‌ویژه شرایط کرونایی مفید باشد، مصرفش افزایش می‌یابد.


به گفته میری برای سال آینده نمی‌توان قیمت پیش‌بینی کرد، فقط می‌توان گفت باتوجه‌به خشک‌سالی و کم‌آبی و قیمت کم زعفران، احتمال کاهش تولید زیاد است، ولی نمی‌توان درصد تعیین کرد.


نایب رئیس شورای ملی زعفران در ادامه گفت: از متولیان امر تقاضا می‌کنم حتما تا زمان باقی‌مانده به برداشت گل زعفران، دست‌کم قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه‌ای برای کشاورز تعیین کنند تا کشاورز انگیزه پیدا کند و با دل‌گرمی بیشتر به سراغ آبیاری و کارهای لازم برای کاشت و برداشت زعفران برود و با کاهش تولید مواجه نشویم.
وی تأکید کرد: در شرایط موجود بهترین کمک به کشاورز زعفران این است که قیمت مناسب برای زعفران مشخص کنند تا کشاورز ما ترغیب شود و به‌دنبال کشت این محصول باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.