جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳
سرخط خبرها

رشد ۲۰ درصدی قیمت زعفران در بازار

  • کد خبر: ۸۲۱۴۹
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳
رشد ۲۰ درصدی قیمت زعفران در بازار
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: قیمت‌گذاری زعفران با هدف تشویق کشاورز به تولید باید هرچه سریع‌تر انجام شود. امروز هم برای تعیین قیمت جدید زعفران دیر است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، آمارها نشان می‌دهد در سال۹۹ صادرات قانونی زعفران ایران نسبت به سال‌های قبل از آن یعنی ۹۸ و ۹۷ افزایش یافته است. آمارهای اتحادیه صادرکنندگان زعفران ایران نشان می‌دهد در سال گذشته ۳۲۵تن زعفران از مبادی رسمی کشور صادر شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۲۰درصد افزایش داشته است. این رقم همچنین ۱۵درصد نسبت به صادرات زعفران در سال۹۷ بیشتر بوده است. این افزایش در حالی رخ می‌دهد که صادرکنندگان زعفران، به‌ویژه در سال‌های اخیر همواره تحریم‌های اقتصادی و مشکلات تعرفه‌ای در برخی کشورهای مقصد را مانع افزایش حجم صادرات بیان کرده‌اند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه بنابر آمار پنج‌ماهه گمرک، صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ درصد رشد داشته است، اظهار کرد: صادرات زعفران وضعیت خوبی در یک ماه گذشته داشته و قیمت‌ها در این مدت رشد ۲۰درصدی داشته است.

به گفته غلامرضا میری، پیش‌بینی میزان تولید در امسال از الان کار سختی است، چون تولید از الان شروع شده است و تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت و تا وقتی که زعفران ها از زمین جمع نشود، نمی‌توان آماری از میزان محصول داد. باید تا پایان آذرماه صبر کرد تا میزان محصول تولیدی برای امسال مشخص شود و اکنون فقط می‌توان یک آمار براوردی را اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه همانند روال گذشته بیشتر حجم تولیدی زعفران مربوط به تربت حیدریه است، اضافه کرد: با توجه به افزایش هر ساله هزینه‌های تولید، قیمت زعفران به موازات آن آن‌قدر رشد نداشته است و دوسه سال است قیمتی مشخص دارد. با توجه به افزایش دستمزد نیروی کار، امیدواریم در کنار این رشد قیمت هزینه‌های تولید زعفران هم رشد کند تا حداقل کشاورز هم راضی باشد و هزینه‌ها را از جیبش پرداخت نکند.

وی تأکید کرد: اکنون با این قیمت‌های تعیین شده برای زعفران، به کشاورز ما ظلم می‌شود، چون این قیمت به نسبت هزینه‌های جاری کشاورز کم است و باید در تعیین قیمت‌ها تجدید نظر شود.

به گفته نایب رئیس شورای ملی زعفران، اکنون قیمت روز زعفران دسته ۸میلیون تومان، زعفران پوشال ۱۱میلیون‌ تومان، زعفران سرگل ۱۱میلیون و ۵۰۰هزار تومان تا ۱۲میلیون‌ تومان، زعفران شبه‌نگین ۱۲ تا ۱۴میلیون تومان و زعفران نگین سوپر از ۱۵ تا ۱۶میلیون و ۵۰۰هزار تومان از کشاورز خریده می‌شود.

میری یادآور شد: تعیین نرخ جدید برای طلای سرخ نیازمند کار کارشناسی است که سازمان جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی با کمک کارشناسان و کشاورزان باید انجام دهد. تمام ‌مایحتاح کشاورز از جمله دستمزد، آب و کود و... افزایش پیدا کرده است، اما قیمت زعفران به آن نسبت افزایش نیافته است. باید قیمتی تعیین شود که تولید برای کشاورز هم مقرون به صرفه باشد.

وی گفت: متولیان کشوری در بحث تعیین نرخ جدید در تلاش‌اند، اما امروز هم دیر است. برای تعیین قیمت زعفران، کشاورز به‌دنبال این است که قیمت زعفران به چه میزان است و بر مبنای آن هزینه‌هایش را براورد کند. باید حداقل قیمت‌ها مشخص شود تا کشاورز تولید به‌صرفه داشته باشد.

میری تأکید کرد: هرچه دیرتر این نرخ تعیین شود به ضرر کشاورز و عامل بلاتکلیفی است. این استرس‌ها بر سر تعیین قیمت و‌ نحوه قیمت‌گذاری باید از کشاورز دور شود تا هدفمند تولید کند.

وی افزود: قیمت‌ها به هیچ وجه نباید دستوری باشد، بلکه باید کارشناسی و همراه با پشتوانه باشد و خرید تضمینی برای کشاورز هم به‌دنبال داشته باشد. در نتیجه اگر قرار باشد صادرکننده یا واسطه، محصول را کمتر از قیمت مصوب بخرد، با خرید تضمینی از کشاورز از این ضرر جلوگیری می‌شود. اگر این اتفاق بیفتد، ما شاهد بازاری باثبات خواهیم بود که نتیجه آن توسعه بازار صادراتی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->