صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بهای تمام‌شده مرغ تحت‌تأثیر هزینه‌های حمل‌ونقل و پشت بارنامه نهاده دانی و قیمت جوجه یک‌روزه در بازار آزاد، برای مرغدار حدود ۲۰هزار تومان است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، حاشیه‌های تولید مرغ در ایران تمامی ندارد؛ هنوز تأمین نهاده دانی برای مرغدار از مبدأ بنادر با مشکلات ریز و درشت همراه است که کمبود جوجه یک‌روزه و افزایش قیمت آن هم به هزینه‌های تولید مرغ اضافه شده است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان‌رضوی به کمبود جوجه یک‌روزه و افزایش احتمالی قیمت مرغ در ماه‌های آینده اشاره کرده و گفته است: باتوجه‌به مشکلات به‌وجودآمده در جوجه‌ریزی، ممکن است وضعیت تأمین گوشت مرغ مورد نیاز خراسان‌رضوی در ماه‌های آینده دچار مشکل شود که مسئولان باید دراین‌زمینه تدابیر ویژه‌ای بیندیشند. همچنین ضروری است وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی تدبیری برای مسئله حمل نهاده‌های دانی به این استان‌ها اتخاذ کنند.

احمد بروغنی، رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی خراسان‌رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره پیش‌بینی بازار مرغ در خراسان‌رضوی گفت: مرغداران ما به‌دنبال جوجه‌ریزی هستند، ولی متأسفانه جوجه یک‌روزه در استان کم است و قیمت هم بیشتر از نرخ مصوب است. اکنون نرخ مصوب جوجه یک‌روزه در بازار ۴۲۰۰تومان است، اما تا ۱۰هزار تومان نیز به مرغدار تحویل داده می‌شود. همچنین نژاد آرین هم تا ۶۸۰۰تومان عرضه می‌شود.
به‌گفته بروغنی مشکل فقط قیمت هنگفت جوجه یک‌روزه نیست، بلکه کمبود عرضه آن‌هم مشکل‌ساز شده است، وگرنه مرغدار آماده جوجه‌ریزی است.

وی تأکید کرد: این کمبود جوجه ۴۵روز دیگر تأثیرش را در بازار نشان می‌دهد. درخواست‌ تأمین جوجه برای استان داده شده است و اگر قصد عرضه جوجه وارداتی دارند، باید هرچه سریع‌تر برای پیشگیری از تشنج در این بازار انجام شود.
بروغنی با بیان اینکه عرضه و ‌تقاضا تعیین‌کننده بازار است، افزود: اگر عرضه زیاد باشد، نباید قیمت جوجه تا ۱۱هزار تومان برسد، درحالی‌که نرخ مصوب آن ۴۲۰۰تومان است و این نشان‌دهنده کمبود در این بازار است.

وی درباره وضعیت تأمین نهاده دانی یادآور شد: خوشبختانه نهاده دانی از طریق بازارگاه تأمین می‌شود، اما مرغداران برای بارگیری از بندر همچنان مشکل دارند. در کنار این موضوع پشت بارنامه و پرداخت هزینه اضافه حمل‌ونقل بر ما تحمیل می‌شود و قیمت تمام‌شده مرغ را افزایش می‌دهد.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی خراسان‌رضوی درباره بهای تمام‌شده مرغ در استان اظهار کرد: قیمت تمام‌شده باتوجه‌به وضعیت جوجه ۱۰هزار تومانی و کرایه‌های اضافه، برای مرغدار ۱۹هزار و ۵۰۰تومان است، درحالی‌که نرخ مصوب ۱۷هزار و ۱۰۰تومان است. با پشتیبانی امور دام هم قرارداد بستیم که همین قیمت ۱۷هزار و ۱۰۰تومان تصویب ‌شد.
بروغنی در ادامه تأکید کرد: در صنعت مرغداری فقط یک شاخص در بهای تمام‌شده تأثیرگذار نیست؛ این صنعت درگیر بیست‌سی شاخص تأثیرگذار است. تأمین نهاده دانی، جوجه، آب، گازوئیل، ریزمغذی‌ها، هزینه کارگری و... در قیمت مرغ نقش‌آفرین است و هر نابسامانی در یکی از این شاخص‌ها، بازار را متشنج می‌کند.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی خراسان‌رضوی افزود: زمانی که در ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب مرغ را تعیین می‌کنند، هزینه‌های پنهان در تولید را در نظر نمی‌گیرند؛ مثل هزینه پشت بارنامه، که به‌عنوان مثال ارسال بار از بندر به خراسان ۴۸۰هزار تومان است ولی مرغدار باید ۷۰۰هزار تومان پرداخت کند، یا هزینه خرید جوجه یک‌روزه که مرغدار باید ۴۲۰۰تومان بخرد، اما ۱۰هزار تومان برای آن پرداخت می‌کند. همه این‌ها در قیمت تمام‌شده مرغ تأثیرگذار است، اما در تعیین نرخ مصوب مرغ لحاظ نمی‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.