صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

یک کارشناس حوزه کار معتقد است دولت صرفنظر از بن خواربار ۴۰۰ هزار تومانی می‌تواند به خانوار‌های کارگری بن کالا یا بسته معیشتی بدهد، چون با غیرنقدی کردن بن خواربار، احتمال رانت و سوء استفاده یا ندادن آن به کارگران وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر چمنی در ارزیابی پیشنهاد تبدیل بن خواربار کارگران از نقدی به غیر نقدی گفت: این پیشنهاد نتیجه نمی‌دهد. معتقدم صرفنظر از بن خوار ۴۰۰ هزار تومانی که امروز چیز زیادی نمی‌توان با آن خریداری کرد، دولت می‌تواند به عنوان یک وظیفه شهروندی به کمک بیاید و به قشر کم درآمد کارگران بسته معیشتی بدهد؛ مثل دهه اول انقلاب که بن کاغذی می‌دادند و افراد با آن گوشت و برنج و روغن نباتی می‌گرفتند.

وی افزود:‌دولت می‌تواند این کار را در راستای ساماندهی بازار و جلوگیری از تورم موجود در بازار و گران شدن مواد خوراکی و کالا‌های اساسی و ضروری مردم دنبال کند و بازار را به تعادل قیمت برساند.

این کارشناس حوزه کار در پاسخ به این پرسش که چرا تبدیل بن نقدی به غیر نقدی نتیجه نمی‌دهد؟ گفت: بحث عملی شدن کار مهم است با تجربه‌ای که از سال‌های قبل در این خصوص داریم خروجی کار تاثیر گذار نیست و از چند جا ضربه می‌خورد.

چمنی در توضیح بیشتر گفت: متاسفانه در سال‌های قبل شاهد بودیم که برخی کارفرمایان با غیرنقدی شدن بن خواربار آن را به کارگران نمی‌دادند یا کالا‌هایی به کارگران داده می‌شد که از مبلغ بن کمتر بود و کارگر ناچار بود آن را بگیرد و اعتراض نکند لذا، چون احتمال رانت و سوء استفاده در آن وجود دارد و از طرفی در حال حاضر قیمت‌ها ثابت نیست و هر لحظه تغییر می‌کند به جای کمک، مشکل ساز خواهد شد.

وی تصریح کرد: الان چه کسی می‌تواند یک گونی برنج بدهد و بگوید قیمتش چهارصد تومان است و چه کسی می‌تواند ثابت کند که از ۴۰۰ هزار تومان گرانتر یا ارزان‌تر است؟ ممکن است برخی کارفرمایان با غیرنقدی شدن بن آن را به کارگر ندهند، ولی رقم نقدی روی حقوق ماهانه کارگر پرداخت می‌شود و مشکلی به وجود نمی‌آید.

این کارشناس درباره راهکار‌های تقویت قدرت معیشت کارگران هم گفت: الان تورمی که جامعه کارگری تحمل می‌کند بیش از ۶۰ درصد است و نزدیک به ۷۰ درصد در خوراکی‌ها تورم داریم لذا تاکید ما بر لزوم اجرای بند دو ماده ۴۱ قانون کار و توجه به سبد معیشت خانوار‌های کارگر و همچنین حمایت‌های جانبی دولت از طریق پرداخت بن است.

چمنی افزود: در بحث مسکن هم با توجه به اینکه بیش از نیمی از درآمد جامعه کارگری صرف هزینه مسکن می‌شود، دولت می‌تواند با همکاری وزارت کار برنامه ریزی کند تا کارگران در طرح جهش مسکن ثبت نام کنند و صاحب خانه شوند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
محمدتقی
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۵
بن خوار و بار 600 هزار تومان هست نه 400 هزار تومان