صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اینترنت پرسرعت به قطب جنوب می‌رود

  • کد خبر: ۸۹۶۰۷
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
ارائه اینترنت پرسرعت از طریق فیبر نوری در قطب جنوب می‌تواند تحقیقات، آموزش و پیش بینی وضعیت آب وهوا را ارتقا دهد. ایستگاه «مک موردو» در این بازه زمانی از سال روی یک صخره آتشفشانی، درست در سواحل قطب جنوب، مملو از تحقیقات علمی است.

به گزارش شهرآرانیوز - ارائه اینترنت پرسرعت از طریق فیبر نوری در قطب جنوب می‌تواند تحقیقات، آموزش و پیش بینی وضعیت آب وهوا را ارتقا دهد. ایستگاه «مک موردو» در این بازه زمانی از سال روی یک صخره آتشفشانی، درست در سواحل قطب جنوب، مملو از تحقیقات علمی است. این ایستگاه را که بنیاد ملی علوم ایالات متحده اداره می‌کند، در تابستان‌های قطب جنوب از اکتبر تا فوریه میزبان حدود ۱۰۰۰ بازدیدکننده است که برای انجام تحقیقات درباره موضوع‌های گوناگون از آب وهوا گرفته تا علوم اقیانوسی به این ناحیه سفر می‌کنند. با وجود نقش اصلی مک موردو در تحقیقات قطب جنوب، این پایگاه از یکی از بدیهی‌ترین نیاز‌های دانشمندان در آزمایشگاه‌های قرن بیست ویکم یعنی اینترنت پرسرعت بی بهره است.

مک موردو در تنها قاره‌ای است که کابل فیبر نوری پرسرعت به دیگر مناطق جهان ندارد. بااین حال، این وضعیت احتمالا به زودی تغییر خواهد کرد. امروزه محققانی که در قطب جنوب کار می‌کنند، برای برقراری ارتباط با جهان خارج به ماهواره‌های با پهنای باند کم متکی اند. محققانی که در قطب جنوب حاضرند، بیشتر مجبورند داده هایشان را روی هارددیسک‌ها ذخیره کنند، تا آن‌ها را به طور فیزیکی به خانه برگردانند یا آن‌ها را برای همکاران خود بفرستند تا روی آن‌ها تجزیه وتحلیل انجام شود. این رویه باعث کندشدن مراحل تحقیقات علمی خواهد شد. اتصال به اینترنت پرسرعت می‌تواند فواید زیادی به همراه داشته باشد، اما برخی دانشمندان نگران این هستند که چنین تغییری چگونه بر فرهنگ ایستگاه مک موردو تاثیر خواهد داشت.

یکی از کارشناسان این حوزه گفته است: «نکته اینجاست که اینترنت پرسرعت در قطب جنوب چگونه نحوه عملکرد جامعه را تغییر خواهد داد.» ایستگاه‌های تحقیقاتی قطب جنوب به دلیل انزوا، جوامعی فشرده محسوب می‌شوند. اتصال کامل می‌تواند تغییرات زیادی داشته باشد که ازجمله می‌توان به نحوه تعامل محققان با یکدیگر و تمرکز آن‌ها روی کار میدانی درمقابل رویداد‌های خانه اشاره کرد.

اینترنت پرسرعت در قطب جنوب علاوه بر ایجاد فرصت‌های تحقیقاتی بیشتر باعث می‌شود بازدیدکنندگان ایستگاه با خانواده‌های خود، همکاران و آشنایان در خارج از قطب جنوب و همچنین همه مردم جهان ارتباط برقرار کنند. آریل والدمن، فیلم ساز قطب جنوب، می‌گوید: «در این مکان داشتن تعامل با مردم این امکان را فراهم خواهد کرد که افراد خود را در موقعیت قطب جنوب تصور کنند و ببینند که کار‌های روزانه در این ناحیه چگونه انجام می‌شود.»

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.