محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ توسعه انرژیهای تجدیدپذیر باتوجه به مشکلاتی که انرژیهای فسیلی به همراه دارند، امروز تبدیل به یک ضرورت شده است، اما به گفته کارشناسان، این امر نیازمند نقشه راه درست و تامین اعتبارات لازم است.
رئیس پژوهشگاه نیروی وزارت نیرو در پنجمین نشست علمی «کنگره بین المللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت (ع)» با بیان اینکه در سال ۲۰۱۸، ۲۵ درصد از انرژی برق جهان از محل انرژیهای تجدیدپذیر تامین میشد، گفت: برخی کشورها برنامه ریزی کرده اند تا سال ۲۰۵۰ میزان تامین برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر را به ۹۰ درصد برسانند، این درحالی است که اکنون میزان تامین برق در ایران از محل این نوع انرژیها کمتر از یک درصد است.
احد ضابط افزود: امروز کشورهایی مانند آمریکا به این نتیجه رسیده اند که اگر میخواهند استفاده از انرژی تجدیدپذیر را توسعه دهند، باید تلاش کنند تمام زنجیره بهره مندی از این انرژیها در داخل تامین شود.
به عبارتی تجهیزات لازم برای استخراج انرژی نیز در داخل تولید شود؛ چون زمانی که این تجهیزات از خارج وارد میشود، بخشی از سرمایه گذاریهای صورت گرفته از کشور خارج میگردد. عادل پیغامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، هم در این همایش با اشاره به موانع توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور گفت: تخصیص یارانه به انرژیهای فسیلی و ازطرفی نرخهای خرید انرژیهای تجدیدپذیر سبب شده است روند توسعه سرمایه گذاری در این انرژیها با اهداف تعیین شده فاصله زیادی بگیرد.
بر این اساس باید با اقدامهای مناسب، بسترهای به صرفه بودن سرمایه گذاری در انرژیهای تجدیدپذیر را فراهم کنیم. همچنین مدیر سازمان بسیج مهندسین صنعت ومعدن در این جلسه با تاکید بر ضرورت به کارگیری راهکارهایی برای کنترل شدت مصرف انرژی در کشور گفت: چنانچه روند مصرف انرژی در ایران به همین شیوه ادامه داشته یابد، تا ۱۰ سال آینده به واردکننده نفت تبدیل خواهیم شد. احسان خانه آباد تاکید کرد: اصلاح روند مصرف انرژی در کشور، امروز ضرورتی است که میتوانیم برای این کار از آموزههای دینی مان نیز استفاده کنیم.
در ادامه نشست، مدیرعامل شرکت معادن قدس رضوی نیز با اشاره به مشکل دریافت وام معادن گفت: اکنون معادن و به خصوص معادن کوچک و متوسط به دلیل اینکه بانکها پروانه معادن را به عنوان وثیقه قبول نمیکنند، در گرفتن تسهیلات دچار مشکل هستند. به منظور توسعه استفاده از معادن، باید شرایطی فراهم شود که اخذ تسهیلات توسط آنها آسان شود. سیدمحمدشریف واقفی افزود: همچنین در حوزه نوسازی ماشین آلات، معادن دچار چالشهایی هستند که باید به آنها کمک کرد.
مدیر پژوهشی دانشگاه صنایع و معادن ایران نیز در ادامه جلسه با تاکید بر ضرورت ارتباط دانشگاه و صنعت گفت: در دنیا چهار موج در دانشگاهها داریم. آموزش محوری، پژوهش محوری، کارآفرینی و ماموریت گرایی، با این حال در ایران هنوز در مرحله آموزش محوری و پژوهش محوری قرار داریم و دانشگاهها نتوانسته اند با صنعت تعامل خوبی برقرار کنند.
معصومه یوسفی فرد افزود: در حوزه صنعت نیز درحالی که دنیا وارد موج چهارم و تولید هوشمند شده است، ما متاسفانه آن گونه که باید، به این حوزه وارد نشده ایم.