لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی از اجرای طرح جنگل کاری اقتصادی و زراعت چوب با در اختیار گذاشتن اراضی ملی رایگان به متقاضیان خبر داد.
علی شکاری در گفتگو با خبرنگار ما با اعلام اینکه این طرح از سال گذشته در استان آغاز شده است، افزود: بعد از ابلاغ سازمان جنگلهای کشور برای تنفس ده ساله جنگلهای شمال کشور برای بازآوری، این موضوع فرصتی برای اشتغال زایی و احیای جنگل در استان به شمار آمد.
وی ادامه داد: بر اساس این پروژه چنانچه افراد حقیقی بتوانند آب را برای منطقه مد نظر تأمین کنند، زمین اراضی ملی به رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون حدود ۷ طرح برای اجرا به مرحله نهایی رسیده است، افزود: ۵.۵ هکتار از اراضی ملی طرقبه شاندیز در مرحله نخست و سپس درگز و کلات در مرحله بعدی برای احیا قرار دارند. در این نوع کاربری متقاضیان باید درختانی مانند زرشک، صنوبر، سنجد و زیتون بکارند.
وی بیان کرد: در بحث احیای جنگل برای امسال حدود ۱۰۰ هکتار و برای موضوع زارعت چوب بالغ بر ۴۵۰ هکتار مساحت در نظر گرفته شده است، اما در خواستهای موجود فعلا بیشتر از این مساحت است.
وی گفت: منابع طبیعی میتواند در قالب ماده ۳ به شرط تأمین آب، عرصه را بین ۱۰ تا ۳۰ سال در اختیار افراد قرار دهد و چنانچه فرد متقاضی نتواند آب را تأمین کند، باید طرح خود را از طریق برگزاری مزایده ارائه دهد.
شکاری اظهار کرد: این طرح برای حاشیه رودخانههایی که در حال خروج از مرز استحفاظی هستند نیز قابل اجراست؛ ضمن اینکه با اجرای این طرح از قطع درختان باغی در استان نیز جلوگیری میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی درباره اراضی ملی که پیشتر از سوی متخلفان تصرف شده است و اکنون در ید منابع طبیعی قرار دارد، نیز گفت: از آنجا که قانون گذار اعلام کرده است که نباید درختی قطع شود، درصددیم که این موارد را نیز به دوستداران احیای جنگل واگذار کنیم.
وی بیان کرد: مساحت جنگلهای استان یک میلیون هکتار است که ۸۰۰ هزار هکتار آن جنگل طبیعی و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت است.
شکاری با بیان اینکه همه اراضی ملی کاداستر خواهند شد ادامه داد: نقشه پوششی منابع طبیعی تا انتهای امسال اصلاح خواهد شد.
وی بیان کرد: از ۸ میلیون هکتار اراضی ملی استان ۶ میلیون هکتار آن کاداستر شده است و مساحت باقی مانده نیز تا سال آینده به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به اجرای پویش نهال کاری عمومی در مشهد افزود: در این پویش ۶۶ دستگاه ملزم به احیای سبز اعم از بذرکاری و نهال کاری شده اند. دبیرخانه پویش سبز در محل اداره کل منابع طبیعی استان قرار دارد و تاکنون حدود ۵ جلسه اجرایی برای این موضوع برگزار شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اظهار کرد: بر اساس اسناد بالادستی موجود هر گونه واگذاری زمین از سوی جهاد کشاورزی به افراد برای اجرای هر پروژه اقتصادی اعم از احداث معدن و مرغ داری و... منوط به اجرای درخت کاری است؛ بدین معنا که در محل اجرای پروژه حتما باید احیا و حفاظت از درخت وجود داشته باشد.