تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند
سرخط خبرها

رتبه پنجم مشهد در پارک‌های جنگلی، طبیعی و دست کاشت استان خراسان رضوی

  • کد خبر: ۸۴۷۰۹
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
رتبه پنجم مشهد در پارک‌های جنگلی، طبیعی و دست کاشت استان خراسان رضوی
مشهد با مساحتی بالغ بر ۱۰۰ هکتار پارک جنگلی، طبیعی و دست کاشت، بعد از تربت حیدریه، نیشابور، طرقبه-شاندیز و سبزوار در جایگاه پنجم استان قرار دارد.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ بیشتر از یک ماه است که موضوع بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوا در مشهد مطرح شده است. بر اساس این خبر قرار است در بازنگری جدید طرح، عوامل ایجاد کننده آلودگی هوای مشهد با منشأ خارج از شهر، استان و حتی کشور بررسی شود. اتفاقا یکی از راه‌هایی که می‌تواند در کاهش نفوذ آلاینده‌های طبیعی زیست محیطی نظیر گرد و غبار به داخل شهر مؤثر تلقی شود، کاشت پارک‌ها و فضا‌های سبز جنگلی و دست کاشت در حریم شهر و حتی دیگر مناطق استان است.

اما سؤال اینجاست که در اجرای این هدف سهم مشهد از مساحت منابع طبیعی دست کاشت استان چقدر است؟ به گفته رئیس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، مشهد با مساحتی بالغ بر ۱۰۰ هکتار پارک جنگلی، طبیعی و دست کاشت، بعد از تربت حیدریه، نیشابور، طرقبه-شاندیز و سبزوار در جایگاه پنجم استان قرار دارد.

فقط ۱۰۰ هکتار

محمد زرگران در گفتگو با خبرنگار ما گفت: تا امروز مساحت پارک‌های جنگلی، طبیعی و دست کاشت در خراسان رضوی بیش از ۲۵۰۰ هکتار است که ۱۰۰ هکتار از این مساحت مربوط به این قبیل پارک‌ها در حوزه مشهد است.
رئیس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی یادآور شد: در اطراف مشهد مُلک آباد با مساحت ۴۰ هکتار جزو پارک‌هایی است که به طور موقت در اختیار شهرداری است.

۳۸ پارک منابع طبیعی در استان

زرگران ادامه داد: ۲۵۰۰ هکتار پارک جنگلی، طبیعی و دست کاشت استان شامل ۳۸ پارک است و از این میزان تعداد ۲۳ پارک به مساحت بیش از ۱۹۰۰ هکتار احاله مدیریت شده است؛ یعنی بر اساس طرحی مشخص، مدیریتش به شخص یا نهادی حقیقی یا حقوقی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه ۱۵ پارک دیگر به مساحت حدود ۶۰۰ هکتار نیز در دست برنامه ریزی برای احاله مدیریت است افزود: در احاله مدیریت زمین از سوی منابع طبیعی به شهرداری یا نهاد‌های دیگر واگذار می‌شود. وقتی زمینی به پارک جنگلی و نهالستان جنگلی تبدیل می‌شود واگذاری آن دیگر ممنوع است.

فقط ۲ پارک طبیعی در استان

رئیس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان اینکه منابع طبیعی در ایجاد پارک‌های جنگلی به طور عمده زمین و آب ارائه می‌دهد، افزود: در خراسان رضوی تنها دو پارک طبیعی ارغوان دره و ارتکند کلات وجود دارد. زرگران اظهار کرد: مساحت این دو پارک طبیعی استان در مجموع ۱۰۵ هکتار است، یعنی از مجموع ۲۵۰۰ هکتار کل پارک‌های منابع طبیعی استان، ۱۰۵ هکتار آن دست کاشت نیست و پارک طبیعی محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا مساحت پارک‌ها بر اساس مرور زمان دست خوش تغییر می‌شود، افزود: برخی مواقع درباره برخی زمین‌ها مالک قانونی پیدا می‌شود که با شکایت مالک و رأی دادگاه، باید قسمت دارای مالک را به فرد پس بدهیم؛ بنابراین با وقوع این شرایط گاهی از مساحت پارک‌ها کم می‌شود. وی تأکید کرد: به عنوان مثال پارک ۴۰ هکتاری قوچان جزو مناطق حفاظت شده محیط‌زیست قرار گرفت و اجازه احاله مدیریت صادر نشد و از حالت پارک خارج شد؛ بنابراین مساحت پارک‌های جنگلی شناور است.

وی اضافه کرد: پارک‌های جنگلی، طبیعی و دست کاشت خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری در حد مطلوبی قرار دارد، اما باید تدبیری اندیشیده شود تا ضمن بهبود شرایط و ارتقای سطح خدمات در پارک ها، حفظ و حراست از کیان جنگل همواره مدنظر قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->