سیده ریحانه موسوی | شهرآرانیوز - پیشنشست ادبی جشنواره شعر مولود کعبه که با محوریت امیرالمومنین امام علی (ع) و شناخت سیره و معارف آن حضرت پیش بینی و تدارک دیده شده ظهر دیروز با حضور شاعران مطرح استان و کشور و همچنین مسئولان برگزاری این رویداد در مرکز فرهنگی رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد. سیره و معارف امیرالمومنین (ع) مستند به آیات قرآن کریم و روایات اسلامی شامل ولادت، تربیت، سبقت در ایمان، ولایت، وصایت، شجاعت، اُخوت، عبادت، برائت، عدالت، علم و حکمت، زوجیت، تبعیت از رسالت، حکومت، کتابت وحی، خطابه، خلافت، قضاوت، مظلومیت و شهادت از محورهای این جشنواره است.
سید حسین محتشمی، دبیر نخستین جشنواره ملی شعر مولود کعبه در این نشست بیان کرد: جشنواره شعر مولود کعبه در بیست و چهارم بهمن و در جوار حرم امام رضا (ع) برگزار میشود.
به گفته محتشمی تعدادی از اشعار شاعران خراسانی در این جشنواره به صورت مکتوب منتشر خواهد شد. محتشمی ادامه داد: نسل جوان ما از شعر فاخر و عرفانی و معنوی فاصله گرفته که لازم است در این زمینه اقدامات مؤثری صورت گیرد تا نسل جوان را بیشتر با اشعار پرمعنا مأنوس کنیم.
حجت الاسلام جواد مهدوی نسب مسئول دفتر نهاد رهبر معظم انقلاب در دانشگاه آزاد در این نشست اظهار کرد: ما باید زمینهای برای تبلور نبوغ استادان ادبیات ایجاد کنیم و این جشنواره سراسری نیز به همین منظور برگزار میشود.
مهدوی نسب تأکید کرد: این جشنواره چند شاخصه دارد، اول؛ موضوع آن که درباره امام علی (ع) است، دوم؛ اینکه کشوری برگزار میشود و سوم؛ مشهد الرضا (ع) پایتخت معنوی ایران اسلامی میزبان این رویداد است.
سید جواد جعفری مدیر مؤسسه فرهنگی امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در این نشست گفت: دانشگاه اجتماعی دانشگاهی است که متناسب با نیاز مردم در جامعه حرکت میکند و سعی دارد تا فعالیتهای علمی و آموزشی خود را متناسب با نیازهای روز جامعه، تنظیم کند.
جعفری تصریح کرد: یکی از اقداماتی که اکنون مترصد انجام آن هستیم توجه به مسائل معنوی در حوزه دانشجویی و دانشگاه است تا با توجه به ماههای مبارک رجب و شعبان و با الهام از زبان هنر بیش ازپیش در جامعه تأثیر گذار باشیم.
به گفته او، برای اینکه این رویکرد مبتنی بر یک ساختار شکل گیرد، مؤسسه بنیاد فرهنگی امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد ایجاد شده و جشنواره مولود کعبه اولین رویداد با مدیریت این مؤسسه است.
این نشست ادبی با شعرسرایی محمدعلی زرافشان، مصطفی موسوی گرمارودی، سهیلا قربانی، رضا رحیمی عنبران، الهام امین، اسفندیار جهانشیری، زری سلطانی فر، عصمت میرزایی، مصطفی جلیلیان مصلحی، محبوبه بزم آرا، محمد نیک، دکتر هادی منوری، دکتر جواد مهربان و اعظم خجسته استادان و شاعران برجسته کشور و استان ومحمد کاظم کاظمی شاعر افغانستانی به پایان رسید.
شاعران میتوانند اشعار خود را در قالبهای شعری مختلف مانند غزل، قصیده، مثنوی، رباعی، قطعه، ترجیع بند، ترکیب بند و ... به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند. به شاعران اشعار برگزیده جوایزی مانند تندیس، لوح تقدیر و هدیه نقدی از ۳۰تا۸۰ میلیون تومان اهدا میشود.
علاقهمندان باید آثار خود را که در جشنوارههای دیگر ارائه نشده است مطابق شیوه نامه جشنواره تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ از طریق سایت https://iaum.nahad.ir نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی ارسال کنند.
الهام امین
نشسته است کسی رو بروی آستان شما
سلام میدهد این تازه میهمان شما
سرش به خاک و غمش بی شمار و چشمش خیس
دلش کبوتر تنهای آسمان شما
همین که آمده اینجا به گریه افتاده
به شوق غصه آهو و داستان شما
نمیشناخت شما را کسی برایش گفت
از آفتابی چشمان مهربان شما
نمیشناخت شما را و درد بی درمان
کشانده بود دلش را پی نشان شما
کسی برای دلش گفت از مرام رضا
شکفته بود به جانش بهار نام رضا
رضا که رحمت محض است رخصت حرمش
رضا که ذکر جهانی است نام محترمش
شنیده بود همینجا مراد خواهد یافت
شفا ز روضه باب الجواد خواهد یافت
به صحن فرش حرم زل زد و هوایی شد
تمام صحن بر او عرش کبریایی شد
کسی میان حرم غرق شور دف میزد
نگاه کرد که صیاد بر هدف میزد
نگاه کرد که آهوی رسته از رسنی
پناه برده بر آقای سبز پیرهنی
غروب بود و صدای نقاره میآمد
از آسمان گل سرخ و ستاره میآمد
غروب بود و ندایی غریب میپیچید
شمیم آیه امن یجیب میپیچید
بلند شد برود پای پنجره فولاد
موذن از سر گلدستهها اذان میداد
هزار بوته نشکفته داشت گل میکرد
هزاردسته گل ازدست آسمان افتاد
هزار بند گشوده هزار بال رها
هزار آهوی آزاد رسته از صیاد
گره گره گره از کار بستهها وا شد
نفس نفس نفس از جان خستهها آرام
نشسته باز غریبی بر آستان رضا
کنار صحن طلا به پنجره فولاد.
--
محمدکاظم کاظمی
بیا باران شو و جاری شو و بردار سدها را
به پیکارِ «نخواهد شد» بیاور «می شود»ها را
ببین، کورُش هم اینجا خواب بیداری نمیبیند
به سوی زندگی بشتاب و بگذار این جسدها را
تو را بانگ بلال از دور سوی خویش میخواند
برای خسروان بگذار لحن باربدها را
صدای روشنی میآید از ژرفای نخلستان
سبد بردار پر کن از مناجاتش سبدها را
غریبی در دیار خویشتن؟ مهمان شهری شو
که «اهل بیت» میخوانند آنجا نابلدها را
کرامت را ببین، پیغمبران شهر دانایی
به تدبیر تو میبندند راه عبدودها را