به گزارش شهرآرانیوز؛ دانشمندان در یک مطالعه پیشگامانه، دوران کودکی افرادی را بررسی کردند که اکنون بزرگ سال هستند. در این مطالعه مشخص شد زنان و دخترانی که پدربزرگ یا پدربزرگ هایشان از سنین پایین شروع به سیگار کشیدن - به طور کلی استفاده از دخانیات - کرده اند، چربی بیشتری در بدن دارند.
در مطالعه قبلی در همین باره، مشخص شده بود درحالتی که پدری در دوران نوجوانی خود – پیش از بلوغ – به طور منظم سیگار کشیدن را شروع کرده است، پسرانش –، اما نه دختران – میزان چربی بسیار بیشتری در بدن دارند.
اکنون محققان براین باورند که میزان چربی بدن یک زن و سنی که پدربزرگ یا پدربزرگهای آن شخص شروع به سیگار کشیدن کرده اند، ارتباط دارد. تحقیقات نشان داده است اگر پدربزرگی از سن سیزده سالگی سیگار کشیدن را شروع کرده باشد، نوههای مؤنث او چربی بیشتری در بدن دارند. با این حال، تأثیری در نوههای مذکر دیده نشده است.
این تحقیق نشان میدهد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی دود سیگار میتواند به تغییراتی در بدن منجر شود که به نسلهای بعدی نیز منتقل میشود. با این حال، تیم تحقیقاتی عقیده دارد برای تأیید این موضوع و درک چگونگی این فرایند، به مطالعات بسیار بیشتری نیاز دارد.
دانشمندان دانشگاه «بریستول» با بررسی دادههایی که از چندین نسل خانوادههای مختلف به دست آورده اند و همچنین توالی یابی میان این اطلاعات، تحقیق مذکور را انجام دادند.
پروفسور «ژان گلدینگ» بنیان گذار مؤسسه «کودکان دهه ۹۰ میلادی» و سرپرست این مطالعه، شرکت کنندگان را به طور ویژهای تحسین کرد. شرکت کنندگان گروهی متشکل از ۱۴۰۰۰ زن باردار بودند که موافقت کردند فرزندانشان را نیز در این مطالعه شرکت دهند.
مطالعات دیگر انجام شده برای بررسی انتقال ویژگیهای جسمی در اثر مصرف کردن یا نکردن مادهای خاص، در دهههای پیش نشان داده بود زنانی که در دوران بارداری – حتی فقط هر دو هفته یک بار – ماهیهای روغنی خورده اند، فرزندانی با بینایی بهتر دارند. در آن زمان اعتقاد بر این مسئله شکل گرفت که رژیم بارداری یا رفتارهای نسلهای قبل میتواند روی نسلهای بعد اثر بگذارد.
منبع: زومیت