واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست پیکر الهه حسین‌نژاد در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد | متهم به قتل مرحومه دستگیر شد + اولین تصاویر از متهمان آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ناگفته‌های علی اکبر صالحی از فرازوفرودهای صنعت هسته‌ای ایران | قدرت نسل امروز سانتریفیوژ‌ها ۵۰ برابر نمونه اولیه است تاکنون هیچ بیمارى واگیردارى بین زائران حج گزارش نشده است + فیلم یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم
سرخط خبرها

آیا مصرف مواد مخدر بر سلامت قلب تاثیرگذار است؟

  • کد خبر: ۹۰۹۸۴
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
آیا مصرف مواد مخدر بر سلامت قلب تاثیرگذار است؟
محققان در پژوهشی مروری، تحقیقات انجام شده مبنی بر ارتباط بین اعتیاد و بیماری‌های قلبی را بررسی کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، اعتیاد یکی از بزرگترین معضلات جوامع بشری است که نه تنها موجب اختلالات رفتاری و اجتماعی می‌شود بلکه با تاثیر بر جنبه‌های مختلف سلامت جسمی، خسارت مالی هنگفتی را بر فرد، خانواده و جامعه وارد می‌کند. تاکنون مواد اعتیادآور مختلفی از جمله الکل، سیگار، تریاک و ... در جوامع مختلف گزارش شده است. محققان در پژوهشی مروری، تحقیقات انجام شده مبنی بر ارتباط بین اعتیاد و بیماری‌های قلبی را بررسی کرده‌اند.

در این مطالعه مروری برای جستجوی مقالات از پایگاه‌های اطلاعاتی pubmed، iranmedex، sid، ISI و Scopus طی سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ با تاکید بر مقالات ۱۰ سال اخیر استفاده شد. این بررسی مروری با استناد به ۲۰ مقاله انجام شده است.

در این پژوهش آمده است: اعتیاد به تریاک، شایع‌ترین نوع اعتیاد در ایران است. در این مطالعه، اثر تریاک و ارتباط بین اعتیاد به تریاک با وقوع آریتمی و به دنبال آن سکته قلبی، آترواسکلروز و دیگر بیماری‌های قلبی از جمله فشار خون، چربی، قند خون و ایسکمی که مرتبط با بیماری قلبی هستند، بررسی شدند. برخی اختلالات قلبی در بیماران معتاد به تریاک شایع‌تر است که آریتمی قلبی از آن جمله است و بنابراین بعد از سکته قلبی در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: همچنین مصرف تریاک به طور مزمن باعث کاهش میزان HDL و افزایش فشار خون می‌شود، که هر دو عامل مذکور می‌توانند زمینه‌ساز بیماری‌های عروق کرونر باشند و باعث افزایش فشار خون شوند و افراد معتاد نیازمند اقدامات فوری برای کنترل افزایش فشار خون می‌باشند.

در این مطالعه بیان شده است: یکی از باور‌هایی که امروزه در جامعه ما رواج پیدا کرده است این است که مصرف مواد مخدر به ویژه تریاک باعث کاهش قند خون و چربی‌های خون و پیشگیری از خطرات بیماری‌های عروق کرونر می‌شود. اثر تریاک بر روی قند خون در موش آزمایشگاهی و خرگوش باعث کاهش قند خون می‌شود. مطالعات دیگر نشان داده‌اند که مورفین در موش صحرایی باعث افزایش سطح پلاسمایی کلسترول و کاهش سطح کلسترول در قشر نیمکره‌های مغزی موش صحرایی سالم شده است.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد اعتیاد به مواد مخدر با اثرات متفاوتی بر چربی خون، قند خون، فشار خون، آترواسکلروز و با بیماری‌های قلبی همراه است.

این مطالعه توسط آرش کریمی، از گروه بیهوشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مصطفی چراغی و مهرنوش صدیقی، از مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی لرستان و پژمان هاشم‌زاده از گروه بیوتکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده است. نتایج حاصل از این مطالعه در دومین شماره‌ی بیست‌وسومین دوره نشریه یافته منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->