صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مهندسی در هندسه بی توجهی | مروری آماری بروضعیت دانشجویان رشته‌های مهندسی ایران

  • کد خبر: ۱۰۰۱۹۸
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
اگرچه مسئولان و مدیران ارشد آموزش عالی با استناد به آمار و ارقام مختلف خبر از توسعه و پیشرفت رشته‌های و مهندسی در کشور می‌دهند، اما واقعیت موجود جامعه از بی توجهی به این رشته‌ها خبر می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم چندی پیش در اعلام کرد که «ایران در رشته‌های مهندسی رتبه جهانی ۱۰ و ۱۱ را از آن خود کرده است.» این جمله را بگذارید کنار خروجی رشته‌های مهندسی دانشگاه‌های کشورمان.

اگرچه مسئولان و مدیران ارشد آموزش عالی با استناد به آمار و ارقام مختلف خبر از توسعه و پیشرفت رشته‌های و مهندسی در کشور می‌دهند، اما واقعیت موجود جامعه از بی توجهی به این رشته‌ها خبر می‌دهد. این موضوع به پررنگ‌ترین شکل ممکن خود را در کاهش هرساله آمار داوطلبان ورود به رشته ریاضی و فیزیک نشان می‌دهد. در واقع این رشته‌ها به نوعی در اولویت انتخاب داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها هستند. روز مهندس بهانه‌ای شد تا مروری آماری داشته باشیم بروضعیت دانشجویان رشته‌های مهندسی ایران و مشهد.

دری که هر سال کوچک و کوچک‌تر می‌شود

با نگاهی به آمار شرکت کنندگان کنکور سراسری در سال‌های مختلف درمی یابیم که این نگرانی از کجا نشئت می‌گیرد به عنوان مثال با نمایش نموداری درباره پذیرفته شدگان فنی و مهندسی در یک دوره چهل ساله (از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵) باید تاکید کرد اوج پذیرفته شدگان دوره کارشناسی فنی مهندسی در سال ۱۳۹۰ بوده است. مثلا طی دو سال، ۶۰ هزار نفر فقط در رشته‌های فنی مهندسی دانشگاه پیام نور پذیرفته شده اند.

براین اساس در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ بیش از ۴۷ رشته و ۴۵۹ گرایش مهندسی در مقاطع مختلف تحصیلی فعال بوده است. از این گرایش‌ها، ۱۲۹ گرایش برای دوره کاردانی، ۳۲ گرایش متعلق به دوره کارشناسی، ۱۷۳ گرایش برای کارشناسی ارشد و ۱۰۶ گرایش برای مقطع دکتری تعیین شده است و ۴۱۸ دانشگاه، دانشکده‌های مستقل و مراکز آموزش عالی دولتی، مؤسسات غیرانتفاعی و مؤسسات وابسته به سازمان‌های دولتی، رشته‌های فنی و مهندسی را ارائه می‌دهند.

در همین سال تعداد چهار میلیون و ۷۳ هزار و ۸۲۷ نفر در آموزش عالی ایران مشغول به تحصیل بوده اند که حدود ۲۹ درصد آن‌ها دانشجویان فنی مهندسی بوده اند. همچنین در همین سال، ۴۶۶ هزار و ۲۲۳ دانشجو از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل شده اند که تعداد دانش آموختگان فنی و مهندسی ۱۹۴ هزار و ۲۲۹ بوده است. نرخ بیکاری در ایران در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۲ درصد بوده است؛ این در حالی است که نرخ بیکاری دانش آموختگان رشته‌های مهندسی ۳۷.۵ درصد بوده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.