محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ نه به بازار سرمایه اعتماد داشت و نه با سرمایه اش میتوانست در بخش خودرو و مسکن سرمایه گذاری کند. به دنبال راهی بود تا در کوتاهترین زمان ممکن به سود چشمگیری برسد. او دغدغه اش را به شکل درد دل با دوستش در میان گذاشت. البته خودش میگفت «منظور خاصی نداشتم، فقط یک روز که دوستم را دیدم، وسط صحبتهای مختلف این موضوع ناخواسته مطرح شد.» چندروزی بیشتر نمیگذرد که دوستش با فرستادن آگهی یک صفحه اینستاگرامی او را وارد دنیای ناشناخته رمزارزها میکند، غافل از اینکه به زودی همه سرمایه اش را در یک سراب از دست خواهد داد.
مرد جوان با مراجعه به پلیس فتای خراسان رضوی، مرجوعه قضایی را تحویل کارشناسان این پلیس تخصصی داد. با مشخص شدن موضوع شکایتش مبنی بر کلاهبرداری به بهانه رمزارزها در فضای مجازی و از آنجا که هر روز تعداد زیادی پرونده در این حوزه وصول میشود، سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، دستور رسیدگی فوری به این پرونده را صادر کرد. زیرا احتمال تکرار کلاهبرداریها از سوی متهمان این پرونده وجود داشت.
کارشناسان از شاکی خواستند تا جزئیات شکایتش را اعلام کند و این گونه شنیدند: «من از مدتها قبل با سختی توانسته بودم مقداری پول فراهم کنم. قصد داشتم سرمایه ام را بیشتر کنم تا شاید با آن بتوانم وضع زندگی ام را سروسامانی بدهم، اما با پولی که داشتم نمیشد کار چندانی انجام دهم. این موضوع مدتها ذهنم را مشغول کرده بود. از طرفی هم چیزهایی درباره رمز ارز و پول دیجیتال شنیده بودم، ولی شناختی از آن نداشتم. یک روز که داشتم با دوستم صحبت میکردم، ناخواسته همین موضوع را با او در میان گذاشتم.
آن روز اتفاقی نیفتاد و ما از هم جدا شدیم. چند روز بعد دوستم در اینستاگرام تبلیغ صفحهای را برایم فرستاد که در زمینه ارزهای دیجیتال فعال بودند. من به دوستم اعتماد داشتم و از طرفی وقتی وارد صفحه شدم، دیدم تعداد زیادی مخاطب دارد. همین دو موضوع باعث شد تا بی احتیاطی کنم و بدون تحقیق، پیامی به مدیر صفحه اینستاگرامی بدهم. فردی آن سوی خط جوابم را داد
از ظواهر مشخص بود که اطلاعات زیادی دارد. این را از روی پیامهای ضبط شدهای که برایم میفرستاد، متوجه شدم. چند روزی با هم ارتباط داشتیم و او در این مدت توانست من را قانع کند که پول هایم را به ارز دیجیتال تبدیل کنم و در کوتاه مدت از سودهای زیاد آن استفاده کنم. وقتی به او گفتم که از این موضوع سر درنمی آورم و به درستی نمیدانم چه باید بکنم، او پیشنهاد داد که پول هایم را در اختیار آنها بگذارم تا با آن کار کنند و من از محل خریدوفروشی که آنها انجام میدهند، سودش را ماهیانه برداشت کنم.
با راهنمایی همین فرد ناشناس به صورت مجازی در یک صرافی آنلاین احراز هویت و حساب باز کردم. بعد هم کیف پول الکترونیکم (والت) را در اختیار این فرد قرار دادم، اما چندی بعد متوجه شدم که نه تنها کیف پولم کاملا خالی شده است، بلکه گردانندگان آن صفحه هم دیگر جوابم را نمیدادند. موضوع را که به دوستم گفتم، او هم اظهار بی اطلاعی کرد و گفت که تبلیغ آنها را در فضای مجازی دیده است و از آنجا که من دنبال فضایی برای سرمایه گذاری میگشته ام، تبلیغ را برای من فرستاده است.»
شاکی در پاسخ به اینکه چه مبلغی زیان دیده است، اعلام کرد که ۸۰ میلیون تومان همه سرمایه اش بوده که در اختیار این فرد ناشناس قرار داده و نمیدانسته با یک گروه کلاهبردار روبه روست.
کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی با دریافت این گزارش تحقیقات خود را در فضای سایبر آغاز کردند. با بررسیها و تلاش مأموران هویت متهم مشخص شد و با اقدامات انجام شده محل اختفای وی شناسایی و در عملیاتی غافل گیرانه متهم دستگیر شد.
متهم پس از دستگیری ابتدا منکر هرگونه جرمی شد و قصد فریب پلیس را داشت که با هوشیاری کارشناسان پلیس فتا و روبه روشدن با ادله دیجیتالی انکارناپذیر جرمش را پذیرفت.
با توجه به شگرد و مدت فعالیت متهم در عرصه ارز دیجیتال، رئیس پلیس فتای استان دستور پیگیری برای مشخص شدن تعداد و رقم کلاهبرداری را صادر کرد.
سرهنگ جواد جهانشیری به شهروندان توصیه کرد: فضای سایبری به ویژه شبکههای اجتماعی مکان مناسبی برای دوستی و آشنایی با افراد غریبه نیست؛ بنابراین به پیشنهادهای دریافت شده در این فضا اعتماد نکنید و بنا را بر تحقیق برای راستی آزمایی و تشخیص اصالت موضوع قرار دهید. همچنین هرگز اطلاعات شخصی و محرمانه خود نظیر هویت، ایمیل، نام کاربری و رمز عبور حسابهای کاربری دیجیتال و ... را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید تا قربانی اهداف افراد سودجو و فرصت طلب در فضای مجازی نشوید.