صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چین موشک چند بارمصرف می‌سازد

  • کد خبر: ۱۰۲۴۰۴
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
موشک جدید چینی‌ها که قرار است فضانوردان این کشور را به ایستگاه فضایی تیان گونگ و احتمالا ماه بفرستد، از قابلیت بازیابی مرحله اول برخوردار خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز - موشک جدید چینی‌ها که قرار است فضانوردان این کشور را به ایستگاه فضایی تیان گونگ و احتمالا ماه بفرستد، از قابلیت بازیابی مرحله اول برخوردار خواهد بود.

این موشک جدید گزینه پرتاب چندبارمصرف را برای ارسال فضانوردان یا محموله به تیان گونگ، ایستگاه فضایی جدید چین امکان پذیر خواهد کرد و نسخه بزرگ‌تر آن نیز امکان ارسال خدمه را در مأموریت‌های قمری و اعماق فضا فراهم خواهد کرد.

به گزارش اسپیس دات کام و به نقل از شرکت علوم فضایی و فناوری چین (CASC)، پیمانکار فضایی اصلی این کشور، موشک نسل بعدی چین همچنین برای مأموریت‌های سرنشین دار قادر خواهد بود فضاپیمایی جدید و بزرگ‌تر از شنژو، کپسول فعلی استفاده شده به دست سازمان ملی فضایی چین را حمل کند.

موشک اشاره شده اکنون با عنوان موقت «پرتابگر سرنشین دار نسل بعدی» شناخته می‌شود. مرحله اول پس از تکمیل وظیفه پرتاب خود، موتورهایش را برای کمک به کاهش سرعت دوباره روشن خواهد کرد و درست مانند موشک‌های پیشگام فالکون ۹ اسپیس ایکس، با استفاده از گرید فین‌ها به سمت سکوی فرود هدایت خواهد کرد.

بااین حال وانگ شیاجون، مدیر آکادمی فناوری پرتابگر‌های چین، که به عنوان زیرمجموعه CASC مشغول ساخت موشک است، می‌گوید: مرحله فرود شامل «دستگاه‌های مهار فرود» خواهد بود؛ بدین معنا که مرحله درحال نزول موشک به جای پایه‌های فرود، قلاب حمل خواهد کرد و به وسیله سیم‌های محکم گرفته خواهد شد. CASC تاریخ پرتاب موشک را اعلام نکرده است؛ اما چین به تازگی با انتشار مقاله‌ای سفید، اهداف مهم ۵ سال آتی (۲۰۲۱-۲۰۲۵) خود را تشریح کرده که از جمله آن ها، نخستین پرتاب موشک سرنشین دار جدید است.

چین اکنون مأموریت‌های سرنشین دارش را با موشک یک بارمصرف لانگ مارچ ۲اف پرتاب می‌کند؛ پرتابگری که از سوخت سمی هایپرگالیک استفاده می‌کند و از این رو مدیریت آن خطرناک و هزینه بر است؛ اما موشک جدید از سوخت کروزن RP-۱ تصفیه شده و اکسیژن مایع استفاده خواهد کرد. موشک در دو نسخه ساخته می‌شود: نمونه‌ای دو مرحله‌ای برای ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی چین و نمونه‌ای سه مرحله‌ای با بوستر جانبی برای مأموریت‌های اعماق فضا.

نسخه کوچک‌تر هنگام بازیابی مرحله اول، به پرتاب تقریباً ۱۴ هزار کیلوگرم به مدار نزدیک زمین قادر خواهد بود. موشک با این ظرفیت می‌تواند نسل جدید فضاپیمای سرنشین دار چین را که در سال ۲۰۲۰ پرواز آزمایشی غیرسرنشین دار انجام داد، حمل کند. پرتابگر بعدی چینی‌ها هنگامی که قرار باشد مرحله اولش را دور بیندازد، می‌تواند ۱۸ هزار کیلوگرم حمل کند.
نسخه بزرگ‌تر به پرتاب ۲۷ هزار کیلوگرم به مدار انتقال به ماه قادر خواهد بود؛ بدین معنا که می‌تواند نسخه‌ای بزرگ‌تر و سنگین‌تر از فضاپیمای سرنشین دار جدید را که برای مأموریت‌های قمری و اعماق فضا بهینه شده است، پرتاب کند.

منبع: زومیت

برچسب ها: موشک چین فضانوردی
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.