پرواز اولین تاکسی برقی تویوتا در آسمان ژاپن (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پرتاب موفق دو ماهواره ایرانی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + فیلم با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود جواب پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل ویدئویی جدید از «اطلس»، ربات انسان‌نمای جدید بوستون داینامیکس نگرانی پنتاگون از ماهواره‌های جاسوسی جدید ایلان ماسک و رابطه‌اش با پوتین ویدیو تبلیغاتی روبوتاکسی (سایبرکب) تسلا | تصویری از آینده وان پلاس ۱۳ معرفی شد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

محققان چینی می‌گویند موتور هایپرسونیکی ساخته‌اند که ۹ برابر سرعت صوت حرکت می‌کند

  • کد خبر: ۱۳۶۴۵۳
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
محققان چینی می‌گویند موتور هایپرسونیکی ساخته‌اند که ۹ برابر سرعت صوت حرکت می‌کند
پژوهشگران چینی مدعی ساخت اولین موتور موج انفجار هایپرسونیک با سوخت کروزن یا نفت سفید (Kerosene) شدند که می‌تواند موجب پیش‌رانش هواپیما‌ها با سرعت ۹ ماخ، یعنی ۹ برابر سرعت صوت شود.

به گزارش شهرآرانیوز - پژوهشگران چینی مدعی ساخت اولین موتور موج انفجار هایپرسونیک با سوخت کروزن یا نفت سفید (Kerosene) شدند که می‌تواند موجب پیش‌رانش هواپیما‌ها با سرعت ۹ ماخ، یعنی ۹ برابر سرعت صوت شود. این موتور ظاهراً می‌تواند از سوخت جت که یک سوخت نسبتاً ارزان به حساب می‌آید، استفاده کند.

این موتور هایپرسونیک انفجار غیرمستقیم چندین آزمایش زمینی موفق را در پایگاه JF-۱۲ پکن پشت سر گذاشته است. محققان نتایج دستاورد‌های خود در زمینه موتور مربوطه را در مجله Journal of Experiments in Fluid Mechanics منتشر کرده‌اند. این آزمایش‌ها ظاهراً چند ماه پیش انجام شده‌اند.

موتور‌های انفجار در مقایسه با سایر موتور‌های هایپرسونیک از جمله اسکرم‌جت‌ها می‌توانند عملکرد بهینه‌تری داشته باشند. در این موتور‌ها مجموعه‌ای از انفجار‌ها از طریق موج انفجار ایجاد می‌شود. این انفجار‌ها با سرعت زیادی اتفاق می‌افتند و نسبت به موتور‌های احتراق سنتی انرژی خیلی بیشتری آزاد می‌کنند.

این موتور‌ها در تمام دنیا وجود دارند، اما معمولاً از سوخت هیدروژن استفاده می‌کنند که گران و خطرناک است. ولی موتوری که حالا توسط این محققان چینی ساخته شده، از یک سوخت جت موسوم به RP-۳ استفاده می‌کند که معمولاً در فرودگاه‌های چینی پیدا می‌شود.

چالش‌های ساخت موتور هایپرسونیک با سوخت کروزن

محقق ارشد این پروژه می‌گوید کروزن معمولاً به‌خاطر تراکم انرژی بالا، سادگی ذخیره‌سازی و حمل‌ونقل بهترین گزینه برای موتور‌های تنفس هواست. با این حال، محققان در استفاده از این سوخت برای انفجار با چالش‌هایی روبه‌رو بودند.

براساس شبیه‌سازی‌های کامپیوتری، موتوری که از کروزن استفاده می‌کند به محفظه‌ای برای انفجار نیاز دارد که اندازه آن باید ۱۰ برابر موتور‌های سوخت هیدروژنی باشد. ولی قرار‌دادن چنین محفظه‌ای در هواپیما‌های هایپرسونیک شدنی نیست. به‌همین دلیل، دانشمندان دریافتند که با افزودن یک برآمدگی کوچک در سطح داخلی محفظه هوای این موتور هایپرسونیک می‌تواند شرایط انفجار را فراهم کرد.

با این وجود، چینی‌ها همچنان مدعی هستند که هزینه تولید این موتور‌ها به حد کافی پایین نیامده و سعی دارند که با کار بیشتر روی این فناوری، این مانع را هم از پیش رو بردارند.

منبع: دیجیاتو به نقل از SCMP

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->