سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ در تهیه قابلی پلو از برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام استفاده میشود.
اگر به غذاهای شیرین علاقمند هستید، حتما از خوردن این غذا لذت خواهید برد.
گوشت گوسفندی یا ران مرغ ۳۰۰ گرم
هویج ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
برنج ۲ پیمانه
شکر ۱/۲ پیمانه
خلال پسته و بادام ۲ قاشق غذاخوری
ادویه مخصوص ۳ قاشق غذا خوری
روغن به میزان لازم
زعفران دم شده به میزان لازم
نمک، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
کشمش به میزان لازم
طرز تهیه قابلی پلو افغانستانی با گوشت یا مرغ
مرحله اول
پیازها را خلالی برش میدهیم. کشمش را پاک کرده و میشوییم. هویجها را پوست کنده و خلالی برش میدهیم. گوشت را هم به قطعات خورشتی خرد میکنیم.
مرحله دوم: پخت گوشت
ابتدا نیمی از پیازهای خرد شده را داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت میدهیم، زمانی که پیاز خوب طلایی شد. کمی فلفل و زرد چوبه و در نهایت گوشت را هم به پیاز میافزاییم و خوب تفت میدهیم. حالا مقدار آب جوشیده به گوشت میافزاییم و اجازه میدهیم تا گوشت کاملا پخته شود.
مرحله سوم: کارامل کردن شکر
برای این کار شکر را داخل تابه مناسبی بریزید و اجازه دهید تا با حرارت کم کاملا ذوب شود این کار در زمان طولانی و حرارت کم میسر است.
مرحله چهارم: آماده سازی مواد آجیلی
ابتدا یک عدد پیاز باقی مانده را خوب تفت میدهیم تا طلایی شود، هویج خلالی را هم افزوده و خوب تفت میدهیم تا نرم شود. در انتها کشمش و خلال پسته، بادام را هم میافزاییم و با باقی مواد خوب مخلوط کرده و از روی حرارت بر میداریم.
مرحله پنجم: دم گذاشتن کابلی پلو
برنج را آبکش میکنیم، حالا شکر کاراملی شده را ته قابلمه مخصوص دم شدن برنج میریزیم. بعد از آن یک لایه برنج روی کارامل ریخته و خوب صاف میکنیم و از ادویه پلویی یک لایه روی برنج میریزیم.
مرحله ششم: افزودن گوشت
حالا تکههای گوشت پخته شده را روی برنج میچینیم و روی گوشت را با نیمی از مواد آجیلی پر میکنیم، بعد باقی مانده برنج را روی این مواد میریزیم و یک لایه ادویه پلویی دیگر هم روی برنج میریزیم.
مرحله هفتم: دم گذاشتن قابلی پلو
مقداری از آب گوشت و زعفران روی برنج میریزیم و برنج را به مدت ۵۰ دقیقه دم میگذاریم.
مرحله هشتم: سرو قابلی پلو
قابلی پلو مجلسی را در ظرف زیبایی ریخته و با مواد آجیلی باقی مانده خوب تزئین و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.
ادویه این غذا را با فرمول زیر تهیه کنید: پودر زیره، پودر میخک، پودر جز هندی، پودر هل و دارچین به میزان مساوی مخلوط کنید و در این غذا از آن استفاده کنید.