سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ در بین تمام شهرهای ایران مردم مشهد به دلیل حضور جمعیتی قابل توجه از مهاجران افغانستانی در این شهر با طعم غذای افغانستانی آشنایی بیشتری دارند.
در محله گلشهر رستورانهای زیادی همه روزه غذاهایی مثل قابلی، منتو، بولانی و دیگر غذاهای خوشمزه افغانستانی را طبخ و به مشتریانشان ارائه میکنند.
اما قصه دو پیازه متفاوت است، این غذا یک ویژگی مهم دارد و آن اینکه خانوادههای افغانستانی معمولا این غذا را برای میهمانان ویژه تدارک میبینند.
دو پیازه در برخی شهرهای ایران و هند هم طبخ میشود، اما روش پخت دو پیازه افغانستانی با آنها فرق دارد.
در واقع دو پیازه در افغانستان یک غذای گوشتی به حساب میآید و از گوشت تکه شده با پیازهای فراوان درست میشود.
گوشت: یک کیلو و ۵۰۰ گرم
پیاز: ۵ عدد
فلفل سبز تند: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن: نصف پیمانه
سیر له شده: یک قاشق غذاخوری
زنجبیل رنده شده: یک قاشق غذاخوری
لپه: یک پیاله
آبلیمو: به مقدار لازم
آموزش تصویری طرز تهیه دو پیازه را اینجا ببینید:
در قدم اول پیازها را خرد کنید، بعد نیم پیمانه روغن را در تابهای گود بریزید و پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید.
کمی زردچوبه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و حدود ۱ الی دو دقیقه تفت دهید، سپس یک قاشق غذا خوری سیر رنده شده یا له شده ویک قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده را به پیاز اضافه کنید، حالا گوشت تکه شده که از قبل شستهاید را به پیاز اضافه کنید.
گوشت را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه تفت دهید تا گوشت خوب در روغن سرخ شود و بوی خامی آن از بین برود.
وقتی گوشت خوب سرخ شد یک قاشق چایخوری زردچوبه و مقداری نمک و مرچ سیاه (فلفل سیاه) به گوشت اضافه کنید، (مقدار نمک بستگی به میزان گوشتی است شما تهیه کردهاید)
سپس مواد داخل دیگ را خوب هم بزنید تا زردچوبه و نمک جذب گوشت شود و اگر دوست داشتید، میتوانید ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو و سرکه سیب به آن اضافه کنید.
سپس ۳ عدد فلفل قرمز ریز خشک شده اضافه کنید. اگر فلفل قرمز خشک شده ندارید، میتوانید از پودر فلفل قرمز استفاده کنید و تفت دهید.
وقتی خوب تفت دادید ۴ الی ۵ لیوان آبجوش به آن اضافه کنید، (باز در اینجا مقدار آبی که اضافه میکنید بستگی به میزان گوشت دارد)
در پایان درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت کم بگذارید تا گوشت بپزد.
بسته به سلیقه میتوان در کنار گوشت لپه هم آماده کنید. همچنین میتوانید کمی از آب گوشت را به لپهها اضافه کنید تا لپهها خوش طعم شوند.
سپس یک قاشق چایخوری مرچ سیاه (فلفل سیاه) اضافه کنید. اگر دوست داشتید میتوانید بیشتر اضافه کنید و این بستگی به ذائقه شما دارد.
کمی هم بزنید و سپس در قابلمه را ببندید و به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزد و آماده شود و همه مواد داخل قابلمه مزهدار شوند.
حالا دوپیازه را در ظرف مورد نظر سرو کنید و لپههای پخته شده را هم کنار دوپیازه قرار دهید و آن را با گیشنیز تازه و پیاز خرد شده تزیین کنید.
دوپیازه را هم میتوانید با نان و برنج میل کنید.