صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شفافیت در قرارداد‌ها و معاملات شهرداری مشهد با جدیت دنبال می‌شود

  • کد خبر: ۱۱۴۲۰
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۵
رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: از ابتدای روی کارآمدن شورای پنجم این شهر، شفافیت قرارداد‌ها و معاملات به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته و اطلاعات قرارداد‌های شهرداری از طریق سامانه‌های مختلف نظیر "فاش" و "چشم شهر" در اختیار عموم قرار می‌گیرد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ احمد نوروزی سه‌شنبه شب در نشست مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان رضوی با عنوان "شفافیت و پاسخگویی" افزود: نارضایتی عمیق اکثر سرمایه‌گذاران و قفل شدن سرمایه‌های زیاد در شهر از مهمترین مشکلات در ابتدای فعالیت شورای پنجم بود.
وی اظهار داشت: تلاش شد اعتمادسازی صورت گیرد و تمام پروژه‌های متوقف شده برای تعیین تکلیف در دستور کار قرار گرفت و ۳۱ پروژه بزرگ در شهر بررسی و تعیین تکلیف شد، پایبندی به قراردادها و جلوگیری از زیاده‌خواهی‌های شهرداری از پروژه‌ها مورد توجه قرار گرفت.
نوروزی ادامه‌ داد: در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی نیز طی جلسات متعدد با سرمایه‌گذاران و جلسات کارشناسی در دو و نیم سال گذشته حدود ۲۶ پروژه دارای مشکل‌ تعیین تکلیف شد.
وی گفت: همچنین در حوزه اقتصادی سعی شد همه مسائل شفاف باشد و قراردادها و معاملات روی سامانه فاش برای اطلاع عموم بارگذاری شده و سامانه جامع چشم شهر نیز در راستای شفاف سازی فعال شده‌ است.
وی افزود: در معاملات نیز شورای پنجم از ترک تشریفات جلوگیری کرده و همه موارد به صورت شفاف در جلسات علنی بررسی شده‌ و معاملات به صورت مناقصه صورت گرفته‌ است.
نوروزی ادامه داد: در حوزه شهرسازی نیز کارگروه شفافیت تشکیل شده و در این کارگروه فرایندها نظیر تراکم مازاد به صورت دقیق بررسی و در سیستم شهرسازی ثبت می‌شود تا همه به این اطلاعات دسترسی داشته‌ باشند.
وی گفت: در ابتدای روی کارآمدن شورای پنجم، شهرداری ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بدهی به پیمانکاران داشت و ۱۰ هزار میلیارد ریال نیز تراکم شناور واگذار شده‌ بود و شهرداری از نظر بدهی در وضعیت ناامیدکننده‌ای قرار داشت.

رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: با رایزنی‌های صورت گرفته حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال طلب شهرداری از دولت با بدهی شهرداری به بانک‌ها تهاتر شد و اجرای پروژه‌های کلان به رغم رقم مالی چشمگیر با جدیت دنبال شد.
وی با بیان اینکه برای ساخت هر کیلومتر خط قطارشهری حدود هفت هزار میلیارد ریال هزینه می‌شود اظهار داشت: به رغم شرایط اقتصادی موجود پروژه‌های ریلی از اولویت‌های شهر است و با جدیت دنبال می‌شود.
وی با اشاره به تغییر رویکرد سرمایه‌گذاری از مجتمع‌های تجاری به سوی مجتمع‌های چندمنظوره گفت: در سال گذشته حدود ۲۱ هزار میلیارد ریال قرارداد سرمایه‌گذاری داشتیم.

نوروزی افزود: روزانه حدود ۵۵ میلیارد ریال برای اداره شهر هزینه می‌شود این درحالی است که رقم عوارض پایدار بسیار اندک است، در سال جاری تاکنون از محل عوارض کسب و پیشه ۸۰ میلیارد ریال عاید شهرداری شده‌ است، از محل مالیات بر ارزش افزوده نیز سهم شهرداری مشهد در سال جاری ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده که هنوز محقق نشده‌ است.

وی ادامه داد: در نظام مدیریتی کشور شهرداری‌ها جایگاه کارشناسی ندارند و حقوق شهرداری‌ها به راحتی حذف می‌شود لذا برای درآمدزایی و تامین هزینه اداره شهر ناچار به تراکم‌ فروشی طبق طرح‌های جامع و تفصیلی هستیم.
وی گفت: شورای پنجم شهر مشهد شورای تخصصی است و تصمیم‌گیری‌های صورت‌ گرفته تاکنون منطقی بوده‌ است البته در شورای پنجم گاهی جسارت‌های لازم برای ایجاد تغییرات اساسی برای جراحی‌های لازم در شهر و گرفتن حق شهر وجود ندارد.

نوروزی افزود: توسعه مشهدالرضا (ع) بدون مشارکت ممکن نیست و برای اینکه شهر موفقی داشته‌ باشیم رضایت عمومی و همکاری همه نهادها ضروری است.

وی در باره نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی نیز گفت: تلاش می‌شود حقوق مکتسبه در این بافت حفظ شود، باید بهترین گزینه برای نوسازی این بافت با رویکرد مشارکت مردمی لحاظ شود و به دنبال بهترین راهکارها برای اداره و توسعه شهر هستیم.
افزون بر ۷۰ هزار میلیارد ریال "ارزش روز قراردادهای تعیین تکلیف شده" در دوره فعلی شهرداری مشهد است. قراردادهای جدید نیز با مجموع ارزش ۵۷ هزار میلیارد ریال در حوزه‌های مختلف از گردشگری تفریحی تا خدماتی و مسکونی تا مهر ماه گذشته برای کلانشهر مشهد منعقد شده‌ است.
 
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.