صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ضرورت اتصال دانش‌بنیان‌ها به شرکت‌های بزرگ

  • کد خبر: ۱۱۴۳۹۶
  • ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۱
دکتر جواد سخدری - مدیر اقتصاد دانش‌بنیان جهاد دانشگاهی

نام‌گذاری امسال به‌نام «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» سبب شده است نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف بسته به وظایفشان، برنامه‌ریزی برای تحقق این مهم را در دستورکار قرار دهند. دراین‌راستا، جهاد دانشگاهی خراسان‌رضوی نیز از ابتدای امسال اجرای راهکار‌های لازم برای تحقق شعار سال را در دستورکار قرار داده است.

توجه به اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه سلامت نیز مهم و قرار است در حوزه‌هایی مانند تجهیزات پزشکی و صنایع غذایی از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت شود. البته در کنار این مسئله حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های دیگر مانند حوزه خدمات و تولید نیز در دستورکار قرار دارد. از دیگر برنامه‌هایی که برای حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان در حال انجام است، اتصال کسب‌وکار‌های کوچک به شرکت‌های متوسط و بزرگ دانش‌بنیان است. هدف از این کار توسعه بازار‌های داخلی و خارجی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است.

اگر شرکت‌های کوچک و متوسط بتوانند به شرکت‌های بزرگ متصل شوند، این مسئله سبب افزایش میزان دسترسی آن‌ها به بازار‌های مختلف می‌شود و بستر‌های لازم برای افزایش فروش تولیدات آن‌ها را فراهم می‌کند. در حوزه صنایع روستایی نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم کسب‌وکار‌هایی را که در این حوزه فعالیت می‌کنند، به شرکت‌های متوسط و بزرگ متصل کنیم. تحقق این موضوع علاوه بر اینکه به رشد صنایع روستایی منجر می‌شود، تأثیر مثبتی بر حفظ و توسعه اشتغال در روستا‌های خراسان‌رضوی می‌گذارد.

باید در نظر گرفت که در حوزه کسب‌وکار حلقه‌های مختلفی وجود دارد که باید به یکدیگر متصل شوند و باهم تعاملی اثربخش داشته باشند. دراین‌زمینه، جهاد دانشگاهی به‌عنوان نهاد واسط در اتصال حلقه‌های زیست‌بوم کارآفرینی استان وارد عمل شده است و سعی می‌کند حقله‌های مختلفی را که در حوزه دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند، به یکدیگر متصل کند.

در طرح توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستایی، باتوجه‌به تولیدات واجد مزیت و فرصت‌های کسب‌وکاری که در هر روستا وجود دارد، سعی می‌کنیم تولیدات روستایی را به زنجیره‌های سطح ملی و بین‌المللی وصل کنیم و اگر این زنجیره ارزش در این سطح شکل بگیرد، می‌تواند منافع زیادی را برای جامعه روستایی به‌همراه داشته باشد. تحقق این موضوع تأثیر‌های بسیار خوبی بر اقتصاد خراسان‌رضوی می‌گذارد که یکی از آن‌ها افزایش فرصت‌های شغلی در روستا‌ها و کاهش انگیزه مهاجرت به شهرهاست.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.