مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

خروج شاغلان از بازار کار

  • کد خبر: ۱۵۴۵
  • ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۸
خروج شاغلان از بازار کار
نرخ بیکاری در خراسان رضوی تک رقمی شد

جزایری - روز گذشته مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در بهار امسال را منتشر کرد. گزارش این مرکز از کاهش ۳/۱ درصدی نرخ بیکاری در استان و کشور حکایت دارد. بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری خراسان‌رضوی از ۷/۱۰ درصد در بهار ۱۳۹۷ به ۴/۹ درصد در بهار ۱۳۹۸ کاهش یافته است. نرخ بیکاری در حالی در یک سال اخیر در خراسان رضوی کاهش یافته است که بررسی شاخص‌های اقتصادی مانند نرخ تورم، ارز و وضعیت واحدهای تولیدی نشان می‌دهد که اقتصاد کشور وضعیت نامناسبی را تجربه کرده است. بر این اساس، این سؤال به وجود می‌آید که چگونه با وجود بدتر شدن شرایط اقتصادی نرخ بیکاری کاهش یافته است؟ علت این مسئله کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در استان است. در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی استان در بهار ۱۳۹۶، ۵/۴۳ درصد بوده، این نرخ در بهار امسال به ۴/۴۰ درصد کاهش یافته است. نرخ مشارکت اقتصادی کشور در بهار امسال ۶/۴۰ درصد بوده است. این رقم نشان می‌دهد نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی به کمتر از میانگین کشوری رسیده است. در ۲ سال اخیر، نزدیک به ۵ درصد از میزان نرخ مشارکت اقتصادی استان کاسته شده است.
نرخ مشارکت اقتصادی که به آن نرخ فعالیت نیز گفته می‌شود از تقسیم کردن تعداد افراد شاغل یا در جست‌وجوی کار بر تعداد کل کسانی که قادر به انجام کار هستند حاصل می‌شود. منظور از کسانی که قادر به انجام کار هستند یا جمعیت در سن کار، جمعیتی است که بر اساس شرایط موجود در هر کشوری در سن کار قرار دارند. برای مثال، در آمریکا این جمعیت شامل افراد ۱۶ تا ۶۴ سال است یا در کشور ما افراد بالای ۱۰ سال جمعیت در سن کار محسوب می‌شوند. افراد خارج از این بازه جزو جمعیت نیروی کار به حساب نمی‌آیند. همچنین دانشجویان و زنان خانه‌دار نیز جزو جمعیت فعال نیستند. این شاخص در حقیقت ابزاری برای تحلیل جمعیت نیروی کار جامعه از زوایای مختلف است. هرچه این نسبت یا نرخ بیشتر باشد، به این مفهوم است که از کسانی که توانایی انجام کار ‌دارند تعداد بیشتری توانسته‌اند کار پیدا کنند یا همچنان انگیزه‌ای برای یافتن کار در سیستم اقتصادی دارند. پایین بودن این نرخ یا کاهش آن حاکی از قرار گرفتن یک اقتصاد در رکود است و نشان می‌دهد تعداد زیادی از ظرفیت‌های نیروی کار در حال ترک بازار کار و خارج شدن از چرخه اقتصادی کشور هستند.
بررسی تطبیقی وضعیت نیروی کار در ایران و کشورهای جهان نیز نشان می‌دهد نرخ مشارکت اقتصادی در ایران معادل نصف (۵۰ درصد) نرخ مشارکت اقتصادی در کشورهای پیشرو جهان است به‌ طوری که بر اساس آمارهای سازمان جهانی کار و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، کشور ایسلند با بالاترین نرخ مشارکت اقتصادی، یعنی ۳/۸۸ درصد، در رتبه اول، سوئیس با ۸۴ درصد در رتبه دوم، سوئد با ۵/۸۲ درصد در رتبه سوم، نیوزیلند با ۹/۸۰ درصد در رتبه چهارم و هلند با ۷/۷۹ درصد در رتبه پنجم جهان قرار دارند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی هم با بیان اینکه کاهش نرخ مشارکت اقتصادی زنگ خطری برای اقتصاد استان است به شهرآرا گفت: این کاهش نشان می‌دهد ‌بخشی از افرادی که به دنبال کار بوده‌اند‌ از پیدا کردن شغل ناامید ‌و از بازار کار خارج شده‌اند. دکتر جواد سخدری افزود: کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در اوایل دهه ۱۳۹۰ نیز اتفاق افتاد. در آن زمان، شرایط سخت اقتصادی سبب شد ‌برخی از افراد امید دستیابی به کار را دست بدهند و از بازار کار خارج شوند اما در اواسط دهه ۹۰ با بهبود نسبی وضعیت اقتصادی، دوباره به بازار کار بازگشتند. از سال گذشته ‌شرایط اقتصادی کشور دشوار و همین مسئله سبب شده است دوباره نرخ مشارکت اقتصادی کاهش یابد. وی با بیان اینکه براساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید نرخ مشارکت اقتصادی به ۴۸ درصد برسد افزود: رسیدن به نرخ ۶/۴۰ درصد به منزله عقب‌ماندگی ۴/۷ درصد از سند اشتغال است.

 

 

 

گزارش خطا
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->