به گزارش شهرآرانیوز، بعد از سخنرانی اخیر سید «حسن نصرالله» و مواضع قاطعی که در حمایت از ثروتهای نفتی و گازی لبنان مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد، رسانهها و مراکز مطالعاتی این رژیم به دقت اظهارات وی را تحت نظر داشتند.
در همین راستا مرکز صهیونیستی «یروشالمی» که متخصص امور عمومی و حکومتی رژیم صهیونیستی است در گزارشی اعلام کرد، سخنان نصرالله به معنای اعلام مرحله جدیدی در یک جبهه درگیری گسترده است که صرفا محدود به سواحل لبنان نمیشود.
در ادامه گزارش این مرکز صهیونیستی آمده است، حسن نصرالله به عنوان رهبر حزب الله معادله جدیدی را برای مذاکره بر سر ترسیم مرز دریایی بین «اسرائیل» (فلسطین اشغالی) و لبنان تعیین میکند. نصرالله در سخنرانی خود تهدید کرد که اگر حقوق لبنان در هفتههای آینده احیا نشود همه سکوهای نفتی و گازی اسرائیل در سراسر دریای مدیترانه هدف قرار خواهد گرفت. این در شرایطی است که پیشبینی میشود «آموس هوکستاین» فرستاده آمریکا که میانجیگری در پروندههای مرزی اسرائیل و لبنان را بر عهده دارد قرار است این هفته به بیروت بیاید. هفته گذشته هوکستاین به اسرائیل (فلسطین اشغالی) آمد و با وزیر انرژی اسرائیل دیدار داشت و در پایان این نشست گفت که شکافها (در پرونده مناقشه مرزی) کمتر شده است.
این مرکز صهیونیستی افزود، اما نصرالله از سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به منطقه استفاده کرده و به ایالات متحده و اسرائیل درباره تلاشهایشان جهت نادیده گرفتن حقوق لبنان در زمینه ثروتهای نفتی و گازی در آبهای اقتصادی این کشور هشدار داد. نصرالله در یک سخنرانی در ۱۳ جولای به اسرائیل نسبت به شروع استخراج گاز از میدان کاریش در سپتامبر آینده هشدار داد و گفت که اگر لبنان ظرف دو ماه به حقوق خود نرسد، وضعیت بسیار دشوار خواهد بود. وی توضیح داد که ضعف آمریکا و اسرائیل نیاز فوری آنها به گاز و نفت است که به لبنان و حزب الله این توانایی را میدهد که از این فرصت استفاده کنند.
مرکز مذکور اسرائیلی در ادامه به معادله جدید سید حسن نصرالله که در سخنرانی اخیر خود به آن اشاره کرد با این عنوان «کاریش، فراتر از کاریش» پرداخت و اعلام کرد، حسن نصرالله مجددا به روش تهدیدهایی که در جنگ دوم لبنان از آن استفاده میکرد بازگشته و اسرائیل را تهدید کرد که حیفا و اهدافی فراتر از حیفا را هدف حملات موشکی قرار خواهد داد و گفت «فراتر از حیفا و بعد از بعد از حیفا». نصرالله تهدید میکند که پهپادهای مسلح و راکتهایی به سمت سکوی گازی کاریش و همچنین اهدافی فراتر از آن شلیک خواهد کرد و به میادین گاز طبیعی اسرائیل در دریای مدیترانه نیز اشاره کرد.
مرکز صهیونیستی یروشالمی در ادامه تاکید کرد، نصرالله هشدار «بنی گانتس» (وزیر جنگ رژیم صهیونیستی) مبنی بر آمادگی اسرائیل برای جنگ و اینکه در صورت وقوع جنگ، اسرائیل به شهرهای صور، صیدا و پایتخت بیروت خواهد رسید را به سُخره گرفت. نصرالله به اتفاقاتی که در جنگ دوم اسرائیل و لبنان افتاد اشاره کرد؛ جنگی که در آن ارتش اسرائیل برای اشغال روستاهای جنوب لبنان با مشکلات زیادی مواجه شد. از طرف دیگر چیزی که نصرالله به آن اشاره کرد صرفاً ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و اسرائیل نبود؛ بلکه به استخراج نفت و گاز لبنان از اعماق دریا و تامین نیازهای این کشور به انرژی و حتی کسب درآمدهای کلان از این ثروتهای نفتی و گازی با فروش آنها در بازار جهانی بود.
این مرکز افزود، همچنین نصرالله بار دیگر به سلاح پهپادی که در اختیار حزبالله قرار دارد اشاره و تاکید کرد پهپادهایی که به سمت سکوی گازی در کاریش پرتاب شدند فقط یک شروع آرام و هدف، آن بود که به اسرائیل و تیمی که روی این سکو کار میکنند، هشدار دهد که در وضعیت ناامنی قرار دارند و این منطقه در معرض تهدید جدی است. نصرالله همچنین گفت که پیام پهپادها به اسرائیل رسید. این سخنرانی نصرالله از مرحله جدیدی در یک جبهه گسترده خبر میدهد که نه تنها بر دریای مدیترانه در سواحل لبنان متمرکز است، بلکه یک جنگ علیه تمام پروژههای استخراج نفت و گاز طبیعی در دریای مدیترانه است. نصرالله هشدار داد که اگر مذاکرات به بن بست برسد، هیچکس نمیتواند گاز و نفت را استخراج کرده و بفروشد.
بر اساس این گزارش، در واقع از تحلیل سخنان نصرالله معلوم میشود که حق با وی در این واقعیت است که اکنون یک فرصت ۶ هفتهای برای پایان دادن به مذاکرات بین «اسرائیل» و لبنان در مورد تعیین مرزهای دریایی وجود دارد؛ راهی که حقوق لبنان را تضمین میکند و اگر این اتفاق نیفتد و «اسرائیل» تلاش کند استخراج گاز از میدان کاریش را آغاز کند، مسیر تشدید تنشها اجتناب ناپذیر است.
در پایان یادداشت این مرکز صهیونیستی آمده است، اختلاف بین «اسرائیل» و لبنان مستقیماً با بحران جهانی انرژی مرتبط است. به طور کلی بعد از تهدیدات سید حسن نصرالله علیه اسرائیل، موضع لبنان در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی تثبیت شده و در این میان مقامات سیاسی اسرائیل که از تهدیدات جدید نصرالله غافلگیر شدهاند باید تصمیم بگیرند آیا میخواهند امتیاز قابل توجهی در این مذاکرات به لبنان اعطا کنند یا اینکه قصد دارند خودشان را در معرض خطر تقابل نظامی با حزب الله قرار دهند.