صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سازمان ملل درباره بالا بودن تهدید تروریسم در مناطق درگیر هشدار داد

  • کد خبر: ۱۱۹۷۵۷
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۷
سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) ‌اعلام کرد که خطر گروه‌های تروریستی داعش و القاعده هنوز در مناطق مورد مناقشه و کشورهای همسایه آن بالاست و این می‌تواند زمینه حملات تروریستی در دیگر نقاط جهان را هم افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان سازمان ملل در گزارشی مفصل به شورای امنیت، اعلام کردند که القاعده و داعش در مناطقی فعالیت می‌کنند که بیشترین نگرانی را ایجاد می‌کند، یعنی آفریقا، آسیای جنوبی و میانه و "سرزمین شام" که شامل سوریه و عراق می‌شود.

این کارشناسان گفتند که خارجی‌هایی که به داعش و گروه‌های وابسته به آن پیوسته‌اند یکی دیگر از عوامل احتمالی تشدیدکننده تهدیدات هستند. یکی از نویسندگان این گزارش اعلام کرد که حدود ۱۲۰ هزار سرباز خارجی داعش در ۱۱ اردوگاه و حدود ۲۰ زندان در شمال سوریه زندگی می‌کنند.

آنها گفتند، یک کشور دیگر گزارش داد که حدود ۱۰ هزار «سرباز تروریست خارجی» تحت بازداشت «نیروهای سوریه دموکراتیک» قرار دارند، نیروهایی که تحت حمایت آمریکا و با رهبری کردها فعالیت می‌کنند.

این هیئت کارشناسان سازمان ملل که بر تحریم‌ها علیه القاعده و داعش نظارت دارند، گفتند که در میان این ۱۲۰ هزار سرباز خارجی، حدود ۳۰ هزار کودک زیر ۱۲ سال وجود دارد که خطر «افراطی‌گری اندیشه‌های داعش» آن‌ها را تهدید می‌کند.

در این گزارش آمده است که داعش به دنبال ایجاد نسل جدیدی از افراطی‌ها بوده و هنوز برنامه «بچه شیرهای خلافت» خود را پیش می‌برد، برنامه‌ای که در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ که داعش کنترل بخش وسیعی از سوریه و عراق را در دست داشت، به وجود آمد.

داعش در ۲۰۱۷ از عراق و نیروهای ائتلاف شکست خورد، اما کارشناسان می‌گویند که هنوز دو ساختار سازمان مشخص برای عراق و سوریه وجود داشته و شبکه‌های مستحکم و فعالی در افغانستان (برای پوشش عملیات‌ها در جنوب آسیا)، سومالی (پوشش موزامبیک و کنگو) و در حوزه دریاچه چاد (برای پوشش نیجریه و ساحل غربی).

کارشناسان همچنین به این مسئله اشاره می‌کنند که دو مورد از سه شبکه قدرتمند داعش در آفریقا قرار دارند، جایی که میزبان خطرناک‌ترین گروه‌های وابسته به القاعده هم هست.

این هیئت کارشناسان خاطرنشان کردند که یکی از «قدرتمندترین تحولات» در شش ماهه نخست ۲۰۲۲ که در این گزارش آمده، حمله داعش به زندانی در شمال سوریه در ماه ژانویه است که در آن داعش زندانیان زیادی را آزاد کرده و تلفات سنگینی هم متحمل شد. این گزارش همچنین کشتن ابو ابراهیم هاشمی قرشی، رهبر داعش در سوم فوریه طی حمله نیروهای آمریکایی را یکی دیگر از اقدامات «مهم» شش ماهه نخست سال میلادی جاری می‌داند.

در دهم مارس، داعش جانشین او را «ابوالحسن هاشمی قرشی» معرفی کرد.

در مقابل، ایمن الظواهری، رهبر القاعده تا اواخر عمر خود، مرتباً پیام‌های ویدئویی منتشر می‌کرد که نشان از سلامت وی داشت. روز سه‌شنبه، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که الظواهری در حمله پهپادی آمریکا در افغانستان کشته شده است.

نویسندگان این گزارش افزایش فعالیت و توانایی‌های الظواهری را به روی کار آمدن طالبان در افغانستان نسبت دادند.

این هیئت سازمان ملل به نقل از چندین کشور گزارش داد که رهبری داعش کنترل ۲۵ میلیون دلار ذخیره ارزی را در اختیار دارد که بخش اعظم آن در عراق نگهداری می‌شود. این گزارش می‌گوید که بخش اعظم هزینه‌های داعش صرف تامین حقوق سربازان و خانواده‌هایشان می‌شود که از بودجه فعلی فراتر است، اما منابع درآمدی دیگری از جمله اخاذی، آدم‌ربایی، هدایا و کمک‌های مالی و درآمد حاصل از تجارت و سرمایه‌گذاری، به داعش در تامین هزینه‌های خود کمک می‌کند.

یکی از کشورهای نویسنده این گزارش، بر اهمیت آفریقای جنوبی در تسهیل انتقال بودجه از رهبران داعش به وابستگان این گروه در آفریقا اشاره کرد و افزود، مجموع معاملات گسترده این گروه در این حوزه به بیش از یک میلیون دلار می‌رسد. این متخصصان همچنین اشاره کردند که داعش و القاعده در درخواست‌ کمک‌های مالی و حمایت از فعالیت‌های خود از ارز دیجیتال استفاده می‌کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.