به گزارش شهرآرانیوز، مسئول ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در آیین رونمایی از نسخه ۳۶۲ ساله قرآن کریم گفت: این مصحف شریف خطی بینظیر مشهور به «قرآن پنج تفسیره» است که وحدت بین مذاهب اسلامی را تداعی میکند.
حسن علی فریدونی ادامه داد: این اثر توسط دوست محمد هروی در سال ۱۰۸۲ قمری به خط نسخ ۹ سطری با ترجمه به خط نستعلیق بر روی کاغذ کشمیری نباتی در ۷۶۳ برگ در ابعاد ۲۶ در ۸/۴۲ سانتیمتر کتابت و با تیماج ضربی مجلد شده است.
وی افزود: قرآن پنج تفسیره گنجینه رضوی توسط محمدحسن خان هروی در سال ۱۲۱۸ قمری بر روضه رضویه وقف شده است.
مسئول ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان توضیحاتی در خصوص آرایههای هنری به کار رفته در این اثر و درج متن وقفنامه در ابتدای آن گفت: از آنجایی که این قرآن در هرات کتابت شده است و در این شهر، اهل تسنن و تشیع در کنار یکدیگر زندگی میکردند، کاتب نسخه، پنج تفسیر شامل چهار تفسیر اهل تسنن و یک تفسیر شیعه را در کنار یکدیگر در اثر کتابت کرده است.
وی اضافه کرد: چهار تفسیر معتبر «بیضاوی»، «مدارک»، «جلالین» و «کشاف» آن مربوط به اهل سنت و به زبان عربی است.
فریدونی با بیان اینکه ملاحسین واعظی کاشفی، یکی از بهترین تفاسیر فارسی زبان شیعه را نوشته است، گفت: از تفسیر پنجم نیز با عناوین «حسینی»، «کاشفی» یا حتی «واعظی» نام برده میشود. البته این تفسیر به «مواهب علیه» نیز شهرت دارد.
بیش از ۵۵ هزار نسخه خطی و چاپ سنگی در گنجینه مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری میشود.
منبع: ایرنا