صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

امارات: محدودیت تحصیلی برای زنان و دختران در افغانستان تبعیض جنسیتی را ممکن می‌کند

  • کد خبر: ۱۳۰۶۴۵
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲
سفیر امارات متحده‌ی عربی در سازمان ملل متحد می‌گوید که پس از به‌قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، بیش از یک‌سال می‌شود که دختران اجازه‌ی رفتن به‌مکتب را ندارند و این موضوع پذیرفتنی نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ لانا نصیبه که در نشست سالانه‌ی شورای امنیت این سازمان سخن می‌‌‌‌گفت، تأکید ورزید که محدودیت‌های طالبان برای تحصیل زنان و دختران در افغانستان زمینه‌ی «تبعیض جنسیتی» را در افغانستان ممکن می‌سازد.

سفیر امارات متحده‌ی عربی در سازمان ملل افزود: «دور شدن زنان افغانستان از زندگی عمومی و اجتماعی، نمونه‌ی دیگری از این است که چگونه خشونت علیه زنان و دختران می‌تواند اَشکال مختلفی داشته باشد. ما باید صحبت در مورد توان‌مندسازی زنان را متوقف کنیم و فقط به آن‌ها قدرت بدهیم.»

در همین حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان در گفت‌وگو با رسانه‌ی‌ ایلکه ترکیه، از ادامه‌ی تلاش‌ها برای بازگشایی مکتب‌های دخترانه در افغانستان خبرداد.

مجاهد، گفت: «افغانستان کشوری است که در آن فرهنگ‌های (مختلف) و بعضی حساسیت‌ها وجود دارد. مسایل ناموسی در این کشور وجود دارد. به‌همین خاطر یک طرزالعمل درست ساخته می‌شود تا (براساس آن) به‌دختران اجازه داده شود که به مکتب بروند.»

سفیر امارات متحده‌ی عربی در ادامه سخنان خود تأکید کرد که باید برای بانوان افغانستان، زمینه‌ی کار و آموزش فراهم شود.

او خاطرنشان کرد: «صدای آن‌ها (زنان افغانستان) باید در مکتب(مدرسه)، با هم صنفی‌هایشان (هم‌کلاسی) و در تمام جنبه‌های دیگر زندگی عمومی، جایی که به آن تعلق دارند، شنیده و تقویت شود. بیایید ابزارهای دیجیتالی را به آن‌ها بدهیم تا در دنیای مشابه مردان و پسران رقابت کنند.»

در همین حال، مدیر اجرایی سازمان ملل متحد می‌گوید که سازمان‌های حامی بانوان در افغانستان، با کم‌بود بودجه روبه‌رو هستند.

سیما باحوس، مدیر اجرایی سازمان ملل متحد تأکید کرد: «در سال ۲۰۲۲ در افغانستان، ۷۷ درصد از سازمان‌های جامعه‌ی مدنی زنان، هیچ کمک مالی دریافت نکرده‌اند و دیگر برنامه‌ اجرا نمی‌کنند.»

این درحالی است که میان مقام‌های ارشد طالبان درباره‌ی بازگشایی مکتب‌های دخترانه، اختلاف دیدگاه وجود دارد و درحالی که بیش از یک‌سال از بازگشت طالبان به‌قدرت در افغانستان می‌گذرد، اختلاف‌ها در این باره هنوز حل نشده‌است.

از سویی هم به تازگی ۲۷ کشور جهان در اعلامیه‌ای از طالبان خواسته‌اند تا هرچه زودتر مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم را بازگشایی کنند.

منبع: تلویزیون آمو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.