صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

عدالت فرهنگی با محوریت کتاب

  • کد خبر: ۱۳۵۶۲۴
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۵
آمار‌ها نشان می‌دهد فضای کتاب و کتاب خوانی در خراسان رضوی نسبت به سال‌های پیش رشد چشمگیری داشته است.

بر هیچ کس پوشیده نیست که ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی باعث رشد فرهنگ عمومی و افزایش دانایی و آگاهی در جامعه می‌شود و این امر نیز منتج به کاهش بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی خواهد شد. آمار‌ها هم نشان می‌دهد فضای کتاب و کتاب خوانی در استان نسبت به سال‌های پیش رشد چشمگیری داشته است. اگر بخواهم با آمار و ارقام صحبت کنم باید بگویم رشد فضا‌های کتابخانه‌ای نسبت به سال قبل ۱۰۴درصد افزایش داشته است.

تا آبان ماه سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار نسخه منابع در کتابخانه‌های عمومی استان وجود داشت که در آبان ماه ۱۴۰۱ این منابع بالغ بر ۳ میلیون و ۳۹۷ هزار نسخه رسید که نشان از رشد ۱۰۲ درصدی در این حوزه دارد. همچنین، تعداد منابع اهدایی تا آبان ماه سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۷۳ هزار نسخه بود که در آبان ماه ۱۴۰۱ به ۱۳۹ هزار نسخه رسید و شاهد رشد ۱۹۰ درصدی آن هستیم. از طرفی، در هفته کتاب برنامه‌های زیاد و متنوعی را برگزار کرده ایم.

پویش اهدای کتاب در سطح ادارات با عنوان «کتاب خواندنی است نه تزیینی» در راستای تجهیز کتابخانه‌های تازه ‎تأسیس و دور افتاده، انعقاد تفاهم نامه با دیگر دستگاه‌های اجرایی، برگزاری پویش‌ها و مسابقات کتاب خوانی، برگزاری محافل ادبی با حضور شاعران و نویسندگان، برگزاری سلسله کارگاه‌های آموزشی با محوریت مهارت‌های سبک زندگی و روان شناسی، تور کتابخانه گردی، نمایشگاه کتاب با همکاری فروشگاه‌های کتاب در سطح استان، ویژه برنامه‌های قصه گویی و نشست‌های کتاب خوانی، جلسات مشاوره، عضویت رایگان در ۲۴ آبان ماه، جشن کتاب استانی، بخشودگی جرایم دیرکرد منابع امانی در روز‌های ۲۱ تا ۲۷ آبان ماه، پویش ملی «کتاب دستت چیه؟» و... بخشی از برنامه‌های ما در هفته کتاب وکتاب خوانی بود.

همچنین، تا آبان ماه ۱۴۰۰، دوازده باب سالن مطالعه و در آبان ماه ۱۴۰۱، شانزده باب سالن مطالعه با مجوز نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حال فعالیت هستند که رشدی بالغ بر ۱۳۳ درصد داشته اند.

علاوه بر این، تا به امروز هفت کتابخانه سیار در شهرستان‌های کاشمر، مشهد، چناران، تایباد و باخرز در حال ارائه خدمات کتابخانه‌ای به اقصی نقاط استان هستند.

با توجه به اینکه تعداد ۲۷ شهر در استان فاقد کتابخانه هستند، در نظر داریم تا پایان سال شش کتابخانه سیار دیگر نیز در شهرستان‌های طرقبه شاندیز، تایباد، قوچان و مشهد به ناوگان کتابخانه‌های عمومی در راستای اجرای عدالت فرهنگی و اجتماعی در مناطق کم برخوردار و دورافتاده راه اندازی کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.