به گزارش شهرآرانیوز؛ واحدهای اندازهگیری موادغذایی به شرح زیر است:
گروه نان و غلات (مقدار توصیهشده ۶ تا ۱۱ واحد)
یک واحد از این گروه عبارت است از یک برش یا سی گرم از انواع نان (سنگک، تافتون و بربری) یا سه عدد بیسکویت معمولی یا یک عدد سیبزمینی کوچک یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته یا یکسوم لیوان عدس پخته یا ۴.۳ لیوان غلات پخته یا سه چهار عدد کراکر.
گروه میوهها (مقدار توصیهشده ۲ تا ۴ واحد)
یک عدد میوه متوسط مثل سیب، پرتقال، هلو یا یکدوم طالبی کوچک یا نصفلیوان گیلاس یا حبه انگور یا سه عدد زردآلو یا نصفلیوان آبمیوه یا ۲.۱ لیوان کمپوت یا ۴.۱ لیوان خشکبار یا دو قاشق غذاخوری کشمش یا نصفموز بزرگ یا یک عدد و نصفی انجیر خشک یا ۴/۱ لیوان توتفرنگی.
گروه سبزیجات (مقدار توصیهشده ۳ تا ۵ واحد)
۱۲۰ سیسی یا یک لیوان سبزی برگیشکل مانند کاهو و اسفناج یا نصفلیوان سبزی پخته یا نصفلیوان از سایر سبزیهای خام خردشده یا یک عدد سیب زمینی متوسط.
یک عدد هویج پخته یا یکسوم لیوان لوبیای سبز یا قارچ پختهشده.
گروه شیر و لبنیات (مقدار توصیهشده ۲ تا ۳ واحد)
هر واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر یا یک لیوان کشک پاستوریزه یا یکونیم لیوان بستنی یا یک لیوان شیر کمچرب یا سهچهارم لیوان ماست کمچرب.
گروه پروتئینها (مقدار توصیهشده ۲ تا ۳ واحد)
گوشت قرمز و مرغ (یک عدد ران کوچک) و ماهی شصت تا نود گرم یا یک عدد تخممرغ یا ۲.۱ لیوان حبوبات پختهشده یا ۳.۱ لیوان انواع مغزها یا دو قاشق غذاخوری حلواارده یا کرم بادامخاکی.
گروه چربیها و قندها
یک واحد برابر با یک قاشق مرباخوری روغن (آفتابگردان، ذرت، زیتون، سویا، پنبهدانه) یا ۱۰ عدد زیتون کوچک.
یک واحد از مواد قندی شیرین برابر است با یک عدد (یک قطعه ۳ سانتیمتری) شیرینی یا یک قاشق مرباخوری شربت.