واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

«نان حزقیال» و خواص بی نظیر آن

  • کد خبر: ۹۰۱۴۱
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
«نان حزقیال» و خواص بی نظیر آن
نان یک بخش مهم در منابع غذایی به شمار می‌رود، و شما میتوانید این بخش از رژیمتان را با نان‌های مقوی مثل نان حزقیال پر کنید، زیرا این نان فواید بی شماری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، نان حزقیال به تازگی مورد توجه افراد قرار گرفته و هنوز سوالات مبهم زیادی در مورد آن وجود دارد، اما به نظر شما ارزش این را دارد که بخواهیم در موردش اطلاعات کسب کنیم؟ بله در این قسمت از بهداشت و سلامت در مورد خاصیت این نان با شما بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نان حزقیال چیست؟

نان حزقیال یکی از سالم‌ترین نان‌ها و یک نان جوانه زده است. یعنی در فرآیند جوانه زدن این نان را درست می‌کنند و داخل آن گندم، جو، سویا، عدس و ارزن وجود دارد و از ترکیب همه این‌ها این نان خوشمزه را به دست می‌آورند.

نان حزقیال سرشار از مواد سالمی مانند غلات کامل و حبوبات است و فرایند جوانه زنی باعث می‌شود که مواد مغذی آن در مقایسه با نان‌های صنعتی دیگر بسیار بیشتر باشد.

فرایند جوانه زدن چیست؟

جوانه زدن فرآیندی است که در آن مواد را تحت شرایط خاصی برای رشد قرار می‌دهند. یعنی مواد از پوسته بیرونی در یک محیط گرم و مرطوب هم به مدت چند روز قرار می‌گیرد و از بیرون ترکانده می‌شود و اتفاقات زیر در آن رخ می‌دهد:

کاهش محتوای لکتین (لکتین پروتئینی است که مواد مغذی را به خودش جذب می‌کند و به بدن می‌رساند و در نتیجه مشکلات زیادی را برای سلامتی به وجود می‌آورد.)
گوارش راحت‌تر
در دسترس بودن بیشتر مواد مغذی
فرایند جوانه زدن باعث می‌شود که سطح مواد مغذی سالم در نان افزایش پیدا کرده و تعداد مواد مضر نیز کاهش پیدا کند.

چه چیزی باعث تفاوت نان حزقیال با دیگر نان‌ها می‌شود؟

اکثر نان‌های صنعتی حاوی مقداری شکر و گندم صنعتی هستند که هر کدام از این‌ها غلظت مواد مغذی نان را کاهش می‌دهد، اما نان حزقیال متفاوت است و هیچ شکر اضافه‌ای ندارد.

فقط از غلات کامل ارگانیک ساخته شده و تغییرات حائز اهمیتی در فرآیند جوانه زنی در آن اتفاق می‌افتد.

نان حزقیال شبیه یک نان معمولی، اما با بهترین کیفیت است، سرشار از فیبر و پروتئین و دیگر مواد مغذی است و بیش از نیاز بدن شما عمل می‌کند و مواد مغذی آن متعادل هستند.

نان حزقیال از چه چیزی تهیه شده است؟

نان حزقیال سرشار از اجزایی با پایه گیاهی، غلات و سویای جوانه زده شده است و از ۴ نوع غلات شامل موارد زیر؛ در آن استفاده می‌کنند:

گندم
ارزن
جو
اسپلت

همچنین سه نوع حبوبات هم در آن استفاده می‌شود که شامل موارد زیر است:

لوبیا
عدس
سویا

این اجزا باعث می‌شوند که نان حزقیال یک نان منحصر به فرد باشد.

آیا نان حزقیال فاقد آرد و فاقد گلوتن است؟

نان حزقیال برای افرادی که مقاومت به گلوتن دارند یا به بیماری سلیاک یا آلرژی به سویا مبتلا هستند، مناسب نیست. با این که سالم‌تر است، اما باز هم گندم و جو دارد که همه این‌ها حاوی گلوتن هستند.

غلات جوانه زده شده حزقیال که گلوتن ندارند، مقداری نشاسته و گلوتن را در محصول نهایی کاهش می‌دهند و در نتیجه غلات جوانه زده شده سطح پایین تری از کربوهیدرات نسبت به نان‌های معمولی دارند.

اگر چه نان حزقیال از لحاظ فنی با آرد درست نمی‌شود و سرشار از غلات له شده و ترکیب شده با دیگر مواد خشک و خیس مانند آب، مخمر، نمک و گلوتن است که آن را به شکل نان می‌پزند.

مواد مغذی نان حزقیال

هنگامی که آن را با نان سفید مقایسه می‌کنیم، می‌فهمیم که سرشار از مواد مغذی است. همچنین فیبر بدن را تامین می‌کند که باعث بهبود گوارش و کمک به جلوگیری از بیماری‌ها در بدن می‌شود، اما در انواع نان‌های صنعتی؛ از گندم صنعتی و مقداری شکر استفاده می‌کنند که هر دو عاملی برای ایجاد مشکلات در بدن هستند.

نان حزقیال به دلیل مواد منحصر به فردی که دارد، می‌تواند اجزای زیر را به بدن برساند:

ویتامین c
آهن
ویتامین e
بتاکاروتن یا ویتامین آ
فولات
فیبر
منیزیم
زینک
پروتئین

در صورتی که غلات فرآوری شده، ۲۵ درصد پروتئین خود را از دست می‌دهند و حداقل ۱۷ مواد مغذی کلیدی در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند، اما غلات جوانه زده شده؛ ۳۰۰ درصد مواد مغذی بیشتری دارند و بدن راحت‌تر این مواد مغذی را جذب خواهد کرد.

فواید نان حزقیال

به اصلی‌ترین بخش این مطلب یعنی معرفی خواص و فواید درمانی این نان رسیدیم که شامل:

بهبود کنترل شاخص گلایسمیک
نان غلات کامل بهتر از بقیه نان‌ها قند خون شما را مدیریت می‌کند. این نان از دیابت نوع دو جلوگیری کرده، سوخت و ساز را بهبود می‌بخشد و کنترل شاخص گلایسمیک بدن را در دست می‌گیرد.

افزایش جذب مواد مغذی
این نان مواد ضد مغزی مانند فیتات و فیتیک اسید را ندارد. این‌ها مواد مضری هستند که مواد معدنی را به خودشان می‌چسبانند و مانع جلوگیری از جذب آن‌ها توسط بدن می‌شوند.

کمک به بهبود گوارش
غلات جوانه زده شده گوارش راحت تری دارند و در نتیجه این نان هم می‌تواند به دلیل فیبر بالا گوارش را بهبود ببخشد.

نکته: افرادی که به سویا و گندم آلرژی دارند، نباید از این نان استفاده کنند، زیرا حاوی سویا و گندم است. همچنین آلرژی دار‌ها به دانه‌های درختی هم باید بدانند با وجود اینکه هیچ دانه‌ای از آجیل داخل این نان وجود ندارد، اما ممکن است حساسیت را در این افراد برانگیزد.

بهتر است که چه زمانی از این نان استفاده کنیم؟‌

می‌توانید هر زمان از سال از این نان استفاده کنید و حتی آن را داخل فریزر هم نگهداری کنید و خواص آن را به بدن تان برسانید.

نگهداری از نان حزقیال

شما می‌توانید این نان را تا ۱۲ ماه داخل فریزر نگهداری کنید، اما توصیه ما این است که اگر می‌خواهید حداکثر خاصیت را به بدن تان برسانید، در عرض ۲ هفته آن را استفاده کنید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->