صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

الگوی غذایی سالم با رویکرد کاهش هزینه‌ها در دستور کار معاونت بهداشتی قرار گرفت

  • کد خبر: ۱۴۲۸۷
  • ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: طرح بسیج ملی تغذیه امسال با رویکرد جایگزینی الگوی غذایی سالم با نگاه به کاهش هزینه‌ها در دستور کار قرار دارد تا به مردم آموزش داده شود که می‌توان از الگوی تغذیه‌ای سالم با هزینه کمتر استفاده کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر اباصلتی، با اشاره به اینکه در برنامه بسیج ملی تغذیه موضوع جایگزینی مواد غذایی با رعایت الگوی غذایی سالم و کاهش هزینه‌ها مطرح شده است، خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه بسیاری از بیماری‌های غیر واگیردار به خاطر تغذیه نادرست مردم ایجاد می‌شود، در بسیج ملی تغذیه، رویکرد اصلی، تغییر الگوی تغذیه عموم مردم است، زیرا در ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، سرطان و فشار خون تغذیه نقش اساسی ایفا می‌کند.
وی با بیان اینکه در بسیج ملی تغذیه، جایگزینی مواد غذایی ارزان قیمت به جای گران قیمت، اما با همان کیفیت غذایی مورد تاکید است، تصریح کرد: مصرف سه وعده گوشت در هفته برای بدن لازم است، اما در این طرح به عموم مردم آموزش داده می‌شود که می‌توان از حبوبات و تخم مرغ برای جایگزینی گوشت استفاده کرد تا هم هزینه‌های خانوار کاسته شود و هم مواد غذایی مورد نیاز به بدن برسد.
دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه جایگزینی نان سبوس دار به جای نان بدون سبوس، میوه به جای آب میوه‌های صنعتی از دیگر موضوعات مورد تاکید در این طرح است، اظهار کرد: میوه کوچکتر نسبت به میوه‌های درشت‌تر از حیث مواد مغذی هیچ گونه برتری ندارند؛ بنابراین مردم نباید تصور کنند که باید از همه نوع میوه با کیفیت عالی استفاده کنند بلکه می‌توان از میوه‌های ارزان قیمت یا یک عدد پرتقال یا سیب در روز به جای استفاده از یک ظرف پر از میوه بهره گیرند چراکه تنوع میوه برای استفاده از ویتامین‌های موجود در میوه‌ها اهمیت چندانی ندارد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده از روغن مایع سرخ کردنی به جای روغن نباتی، مصرف نمک ید دار تصفیه شده به جای نمک دریا یا سنگ نمک، نوشیدن آب و دوغ‌های بدون گاز به جای مصرف نوشابه‌های گازدار از دیگر موارد مورد تاکید به منظور اصلاح تغذیه عموم مردم است، عنوان کرد: گنجاندن میوه وسبزیجات و حبوبات در بشقاب، غذای سالمی را برای فرد رقم می‌زند.


۶۰ درصد میانسالان دچار اضافه وزن و چاقی هستند

 

وی با اشاره به اینکه اگر رژیم غذایی سالم رعایت نشود، فرد دچار اضافه وزن و چاقی می‌شود، گفت: متاسفانه در حال حاضر بشقاب غذایی مردم مقادیر بالایی کربوهیدرات دارد از همین رو با افزایش سن اضافه وزن و چاقی در بین مردم شیوع بیشتری دارد به نحوی که ۶۰ درصد میانسالان در خراسان رضوی دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه متاسفانه تغذیه نامناسب باعث شده تا هر فرد با ورود به گروه سنی بالاتر احتمال ابتلا به چاقی و اضافه وزن بیشتری پیدا کند، بیان کرد: اضافه وزن در کودکان ۲ درصد، نوجوانان ۱۶ درصد، جوانان ۳۶ درصد و میانسالان ۶۰ درصد است.
وی با تاکید براینکه الگوی تغذیه نامتعادل ریسک احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: انتخاب الگوی غذایی سالم برای هر یک از اقشار سنی جامعه یک ضرورت محسوب می‌شود، بنابراین در طرح بسیج ملی تغذیه، ارزیابی تغذیه برای همه گروه‌های سنی از حیث الگوی غذایی و اضافه وزن یا کاهش وزن انجام می‌شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف در افراد دچار چاقی شکمی بیشتر از سایرین است، عنوان کرد: برای این افراد در طرح بسیج ملی تغذیه راهکار‌های لازم توسط پزشک ارائه می‌شود و اگر نیاز به بررسی بیشتر باشد به پزشکان سایر سطوح ارجاع داده می‌شود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه تقریبا ۵۰ درصد جامعه برای دریافت خدمات بهداشتی ودرمانی به مراکز و پایگاه بهداشت مراجعه می‌کنند که برای این افراد نیز ارزیابی تغذیه انجام می‌شود، گفت: از این ۵۰ درصد جمعیتی که در ارزیابی تغذیه شرکت می‌کنند تقریبا ۵۰ درصد دچار اضافه وزن و چاقی هستند که توسط مراقب سلامت نکات لازم در خصوص تغذیه صحیح به آن‌ها داده می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.