مشهد را بر اساس مثلث اقتصادی استاندار اسبق خراسان رضوی اداره خواهیم کرد حمایت ویژه از دانش‌بنیان‌های فعال در حوزه ماهواره و فضا سرپرست گمرک ایران توسط وزیر اقتصاد منصوب شد دستورالعمل اسقاط وسایل نقلیه فرسوده منتشر شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان
سرخط خبرها

هزینه درمان هر ایرانی، سالانه ۶۷۴ هزارتومان

  • کد خبر: ۱۴۵۵۷
  • ۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۸
هزینه درمان هر ایرانی، سالانه ۶۷۴ هزارتومان
 آن طور که معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرده، در سال ۹۷ هر ایرانی برای دریافت خدمات درمانی ۶۷۴ هزار تومان از جیب پرداخت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ایرج حریرچی همچنین درباره تفکیک هزینه‌های درمانی در خانوار‌های ایرانی گفته است: بر اساس بررسی‌های انجام شده ۵٫۴۵ درصد از هزینه‌های مصرفی هر خانوار ایرانی مربوط به هزینه‌های بهداشتی درمانی در سال ۹۷ بوده است.

 

هزینه‌های دارویی در رتبه اول

 

طبق گفته وی هزینه‌های دارویی با ۲۸٫۵ درصد و هزینه‌های دندان پزشکی با ۲۲٫۷ درصد رتبه اول و دوم را در هزینه‌های درمانی خانوار به خود اختصاص داده‌اند. همچنین هزینه‌های بستری و تشخیصی شامل آزمایشگاه، رادیولوژی و… در رتبه‌های بعدی هزینه‌های درمانی خانوار‌های ایرانی در سال گذشته قرار دارند.

 

لاکچری‌ها و کم‌برخوردار‌ها

 

معاون کل وزارت بهداشت همچنین گفت: پنجک پنجم (۲۰ درصد برخوردار جامعه) با سرانه یک میلیون و ۹۶۶ هزار تومان، ۱۶٫۷ برابر پنجک اول (۲۰ درصد فقیر) با سرانه ۱۱۷ هزار تومان، از جیب برای دریافت خدمات درمانی در سال ۹۷ پرداخت کرده‌اند.

وی درباره علت اختلاف زیاد پرداختی از جیب در اقشار با درآمد بالا به نسبت اقشار فقیر و کم‌درآمد گفت: با توجه به بهره‌مندی تقریبا یکسان افراد جامعه از اکثر خدمات درمانی، علت این اختلاف زیاد در پرداختی از جیب، استفاده اقشار برخوردار از خدمات بخش خصوصی با تعرفه بالاتر است.

 

هزینه‌های درمان در دیگر کشور‌ها

 

حریرچی چندی قبل درباره میزان مطلوب سهم پرداختی مردم و شرایط کنونی چنین گفته بود: اصل سهم پرداختی مردم برای هزینه‌های درمان باید به این صورت باشد که دولت و بیمه‌ها باید بین ۷۸ تا ۸۰ درصد پرداختی داشته باشند، ۱۵ تا ۱۷ درصد مردم و بقیه را بیمه‌های تکمیلی بپردازند، اما در شرایط کنونی، سهم پرداختی مردم همچنان، ۳۲٫۵ درصد است.

بررسی‌های ما حاکی است، در تمام کشور‌ها میزان سهم درمان در بودجه‌های کلان، مقدار پرداختی شهروندانشان برای درمان را تعیین می‌کند. برای نمونه کشوری همچون سوئد هرسال ۹ درصد تولید ناخالص داخلی خود را در بهداشت و درمان سرمایه‌گذاری می‌کند که این موضوع باعث شده دولت این کشور ۹۸ درصد هزینه‌های درمانی را از جمله هزینه‌های آزمایشگاه، ویزیت متخصصان، روان پزشکی، مراقبت سالمندان ناتوان و بارداری بپردازد. ضمن اینکه هزینه‌های درمان پزشکی و دندان‌پزشکی برای تمامی افراد زیر ۲۰ سال کاملا رایگان است.

در کشوری همچون بلژیک که در حوزه اروپای دوم قرار دارد، بیمه به عنوان مهم‌ترین پشتوانه شهروندان در تقبل هزینه‌های درمان به شمار می‌آید. سیستم پزشکی در این کشور از طریق طرح بیمه اجباری دولت تامین می‌شود؛ حق بیمه‌ای که به طور خودکار از حقوق یک شخص کسر می‌شود.

این بیمه دولتی به طور معمول تا ۷۵ درصد هزینه‌های مربوط به درمان را بازپرداخت می‌کند که این یکی از دلایلی است که بلژیک دارای صنعت بیمه‌ای پررونق است به شکلی که افراد در مقایسه با بیمه اجباری، سیاست‌هایی با سطح بالاتری از پوشش دریافت می‌کنند.

بیمارستان‌های بلژیک بسیار گران هستند و اگر فردی بیمه درمانی نداشته باشد به احتمال زیاد قادر به پرداخت هزینه درمان در یکی از این مراکز پزشکی نخواهد بود. بر اساس داده‌ها، ۹۹ درصد ساکنان بلژیک می‌توانند از طریق سیستم مراقبت‌های بهداشت عمومی به خدمات درمانی دسترسی پیدا کنند.

 

طرح تحول سلامت و ادعای وزارت

 

با وجود اینکه روی کاغذ نمی‌توان شرایط کشور‌های پیشرفته به ویژه در بخش‌های زیرساختی را با دیگر کشور‌ها چندان مقایسه کرد، اما در کشور ما نیز طی سال‌های اخیر وزارت بهداشت تلاش کرده در قالب طرح تحول سلامت، هزینه‌های پرداختی برای درمان را از جیب مردم کاهش دهد. در این زمینه معاون وزیر بهداشت مدعی شده است: برخلاف دوره‌های گذشته مثلا سال ۹۱ که تحریم‌ها شروع شد و بیمه‌ها تاخیر در پرداخت زیادی داشتند، بیمارستان‌های دولتی برای جبران کسری‌ها، از مردم پول می‌گرفتند، اما الان با وجود همه فشار‌ها همان ۵ تا ۱۰ درصد را از بیمار دریافت می‌کنیم و نمی‌گذاریم دریافتی در بیمارستان‌های دولتی از بیماران انجام گیرد.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->