صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

علائم بیماری آرتریت چیست؟ + راه‌های درمان

  • کد خبر: ۱۴۵۷۲۶
  • ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
آرتریت بیماری است که می‌تواند در برخی موارد بسیار دردناک باشد و بیمار را مجبور کند سراغ داروهای سنگین برود.

به گزارش شهرآرانیوز، هرچند گفته می‌شود مالیدن سرکه سیب روی موضع درد، درد را تسکین می‌دهد؛ اما این راهکار پشتوانهٔ علمی ندارد. از آن‌سو تحقیقات علمی نشان داده استفادهٔ موضعی از فلفل قرمز می‌تواند درد را تسکین دهد. آیا درست است که غذا‌هایی مانند محصولات لبنی مضرند؟ با ما همراه باشید تا درست و غلط بودن بعضی از این باور‌ها را بررسی کنیم.

دردی که به دلیل آرتریت احساس می‌کنید حاصل التهاب و سفتی ناشی از سابیده شدن دو استخوان به هم است. چون غضروفتان به‌تدریج تحلیل رفته است. وقتی غضروف خوب کار می‌کند وظیفه‌اش محافظت از مفصل است و به شما این امکان را می‌دهد که به‌راحتی حرکت کنید و نقش یک ضربه‌گیر را در برابر اثر ضربات دارد.

آرتریت علاوه بر درد و التهاب، توانایی حرکت‌کردن را نیز محدود می‌کند و حتی می‌تواند باعث قرمزی پوست شود.

چه باور‌های اشتباهی درمورد غذا و آرتریت وجود دارد؟

سرکه سیب درد را تسکین می‌دهد.

محصولات لبنی علائم آرتریت را بدتر می‌کنند.. گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، بادمجان و فلفل‌دلمه‌ای این بیماری را تشدید می‌کنند.

رژیم‌های غذایی خام که بر اساس مصرف غذا‌های خام هستند، علائم آرتریت را کاهش می‌دهند.

مصرف مرکبات باعث بدتر شدن این بیماری می‌شود.

البته بهترین معیار خود فرد است. گاهی اوقات برخی افراد به برخی مواد غذایی حساسیت دارند و یا به دلیلی که در طب سنتی هم در مورد گرمی و سردی غذا‌ها گفته می‌شود به برخی مواد غذایی واکنش نشان می‌دهند. این افراد باید حواسشان باشد موادی که درد و التهابشان را تشدید می‌کند، مصرف نکنند.

برای این کار خوب است دفترچه‌ای داشته باشید و در آن مواد غذایی که موجب تشدید درد و التهابتان می‌شود را یادداشت کنید تا بدانید کدام مواد غذایی برای شما مناسب نیست.

غذا‌هایی که برای آرتریت مفیدند

مطالعاتی که تاکنون انجام شده‌اند دریافته‌اند مواد خوراکی زیر نتایج خوبی برای تسکین آرتریت دارند:. روغن ماهی: روغن ماهی سرشار از اسید‌های چرب امگا۳ است که می‌تواند از التهاب مفاصل کم کند.

چای سبز: چای سبز سرشار از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است.

زردچوبه: زردچوبه یک ادویهٔ ضدالتهاب است که التهاب را کاهش داده و درد را تسکین می‌دهد.

زنجبیل: زنجبیل هم مشابه زردچوبه در تسکین علائم آرتریت بسیار مفید است.

روغن زیتون: روغن زیتون به طور کل برای بدن و به‌ویژه برای افرادی که آرتریت دارند بسیار مفید است.

بذر کتان و روغن بذر کتان: بذرکتان سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و گلوکوزامین است.

فلفل تند (چیلی): اثرگذاری فلفل تند در چندین مطالعه نشان‌داده‌شده است؛ کپسایسین موجود در فلفل تند به‌صورت موضعی و مستقیماً روی پوست در ناحیهٔ درد می‌تواند تسکین‌دهنده باشد.

آووکادو: مصرف آووکادو می‌تواند اوستئوآرتریت را تسکین دهد و پیشرفت آن را به تأخیر بیندازد.

پنجه شیطان: گیاه پنجه شیطان یکی از مؤثرترین درمان‌های طبیعی آرتریت است.

دم‌نوش گزنه: گزنه سبز به تسکین درد و التهاب کمک زیادی می‌کند.

ویتامین‌های مفید برای آرتریت‌

می‌توانید در کنار مصرف مواد خوراکی مفید برای آرتریت از مکمل‌های زیر نیز با نظر پزشک معالجتان استفاده کنید:

ویتامین A: آنتی‌اکسیدان بوده و محافظ بافت بدن است.

ویتامین C: کمک به تولید کلاژن و بافت همبند.

ویتامین B۱ یا تیامین: قند را به انرژی تبدیل می‌کند.

ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین: افزایش تولید سلول‌های جدید.

ویتامین B۳ یا نیاسین: بهبود ظرفیت انرژی بدن.

ویتامین B۶: بهبود سنتز آمینواسیدها، آنتی‌بادی‌ها و اریتروسیت‌ها.

ویتامین D: کمک به جذب کلسیم که کمبود آن باعث ضعف عضله و استخوان می‌شود.

بهتر است مصرف چه چیز‌هایی را محدود کنید؟

شیرینی‌ها

مصرف قند و شیرینی زیاد در بدن التهاب ایجاد می‌کند. مثلاً در یک قوطی نوشابه تقریباً ۴۰ گرم قند وجود دارد و همین اندازه می‌تواند در بدن واکنش التهابی ایجاد کند. پس بهتر است مصرف انواع شیرینی‌ها را محدود کنید.

غذا‌های چرب

همه چربی‌ها یک‌جور نیستند و همان‌طور که گفتیم چربی‌هایی مانند روغن زیتون و آووکادو برای شما مفیدند، اما چربی‌های ترانس مثل چربی موجود در غذا‌های فراوری شده و سرخ شده و فست‌فود‌ها و شیرینی‌ها التهاب برانگیزند.

کربوهیدرات‌ها

بدن شما از کربوهیدرات‌هایی که از غذا‌ها دریافت می‌کنید برای انرژی استفاده می‌کند و به همین علت است که ورزشکار‌ها پیش از مسابقه کربوهیدرات می‌خورند. اما کربوهیدرات‌های تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند مثل بیسکویت‌ها و نان سفید و برنج سفید و سیب‌زمینی که اگر به انرژی تبدیل نشوند و بدنتان آن‌ها را مصرف نکند، در بدن می‌مانند و باعث التهاب می‌شوند و ضمناً منجر به افزایش وزن و دیگر عوارض مزمن خواهند شد.

گلوتن

حتی اگر بیماری سلیاک نداشته باشید (بیماری که در آن گلوتن به روده باریک آسیب می‌زند)، باز هم بهتر است گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کنید، زیرا ممکن است باعث التهاب مفاصل شود. گلوتن در گندم و جو و چاودار وجود دارد.

منبع: تبیان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.