صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هشدار در خصوص شیوع تب کریمه کنگو در فصل گرما

  • کد خبر: ۱۵۸۶۲۰
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۹
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: با شروع فصل گرما دامداران هشدارها در خصوص تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.
محمود قربان‌زاده در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که در صورت عدم رعایت بهداشت به خصوص افرادی که با دام درتماس هستند امکان ابتلای آن زیاد است

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: دامداران از کشتار غیرمجاز دام در محل های غیرمجاز خودداری کنند، همچنین از له کردن کنه با دست و روی بدن دامدار اجتناب کنند.

وی ادامه داد: افراد از مصرف جگر خام یا نیم پخته و یا تهیه گوشت قرمز از مراکزی که تحت نظارت دامپزشکی استان نیست خودداری کنند، همچنین لاشه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، علائمی شبیه به سرماخوردگی، بدن درد، درد مفاصل در اندام‌ها، تب پیش‌رونده، وجود کبودی و خونریزی‌هایی به اندازه سرسوزن در اندام‌های مختلف، سرخی گونه و مواردی از این دست از مهمترین نشانه‌های ابتلا به تب کریمه کنگوست. استفاده از برخی مواد گوشتی مانند جگر خام بلافاصله پس از ذبح به دلیل احتمال وجود ویروس بسیار خطرناک است و افراد باید از خوردن گوشت خام به شدت اجتناب کنند.

کسانی که با لاشه دام تماس مستقیم دارند باید حتما از دستکش استفاده کنند و پس از ذبح حتما محیط را از خونابه پاکسازی کنند.

 توصیه می شود افراد گوشت تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهند و سپس استفاده کنند.

عامل تب کریمه کنگو با ۵۶ درجه سانتی گراد حرارت در مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود، بنابر این طبخ غذا ویروس را از بین می‌برد، اما گوشت خام می‌تواند تا مدتی ویروس را در خود زنده نگه دارد. معمولا پس از تماس با لاشه دام آلوده پس از سه تا پنج روز علائم بیماری ظهور پیدا می‌کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.