رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟ بارش پراکنده برف در محور درگز _ قوچان | مه‌گرفتگی در جاده‌های خراسان رضوی (۳ بهمن ۱۴۰۳) مرگ روزانه ۲۰۰ بیمار سرطانی در کشور نگهبانی که دزد از آب درآمد | پای یک تبعه خارجی هم در میان است
سرخط خبرها

مصرف شیر خام عامل اصلی انتقال بیماری تب مالت به انسان

  • کد خبر: ۱۶۳۲۸۹
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱
مصرف شیر خام عامل اصلی انتقال بیماری تب مالت به انسان
بیماری تب مالت، بیماری شایعی است که بین انسان و دام مشترک است. ‌یکی از راه‌های انتقال این بیماری مصرف فراورده‌های لبنی خام است.

به گزارش شهرآرانیوز، تب مالت یا همان بروسلوز بیماری عفونی است که بین حیوانات و انسان قابل انتقال است. عامل این عفونت باکتری بروسلاست که بین حیوانات و انسان‌ها به‌صورت مشترک بیماری‌زا‌ست. این بیماری در حیوانات با نام سقط جنین واگیر ‌یا بروسلوز مرسوم است.

راه‌های انتقال تب مالت

تماس انسان با حیوانات اهلی یکی از راه‌های انتقال بیماری تب مالت است. این باکتری بر اثر مصرف گوشت آلوده و خوب‌پخته‌نشده، شیر و ماست آلوده و پاستوریزه‌نشده به انسان منتقل می‌شود. از راه‌های دیگر انتقال این بیماری، تماس با جنین سقط‌شده بر اثر تب مالت، مدفوع، خون و ترشحات واژینال آلوده است. راه دیگر انتقال بیماری از طریق تنفسی و انتقال از طریق پرسنل آزمایشگاهی است.

علائم تب مالت

شروع بيماری تب مالت مبهم و نامشخص است و به‌همراه خستگی، عرق فراوان، بی‌اشتهايی، سردرد و تب است كه ‌کم‌کم ظاهر می‌شود. این بیماری به تب مواج معروف است که ميزان تب در صبح كم و در هنگام عصر و در شب زياد می‌شود و ممكن است با لرز همراه باشد.

معمولا در ابتدای بيماری اين علائم با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود و بيمار پس از مدتی ظاهرا بهبود می‌يابد، ولی بيماری به‌تدريج ريشه دوانيده و ميكروب در بدن استقرار يافته و وارد مفاصل می‌شود. در اين مرحله درد مفاصل‌ شروع می‌شود. در برخی موارد باعث ورم بيضه در مردها و ورم تخمدان‌ها در زنان نيز می‌شود كه در صورت ‌درمان‌نشدن در اين مرحله، ممكن است منجر به ديسک بين‌مهره‌ای، فلج، مننژيت، عوارض شنوایی و... شود. عارضه ديگر بيماری تب مالت اثرات روانی بيماری است كه اهميت ويژه‌ای دارد.

علائم از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است و در بیشتر موارد علائم مشخصی ندارد. بیماری تب مالت جزو بیماری‌های عفونی است.

مدیر اداره بهداشت و مسئول پیشگیری بیماری‌های دام دامپزشکی خراسان رضوی درباره راه‌های انتقال بیماری تب مالت به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: راه‌های انتقال این بیماری از دام به انسان مختلف است، اما مهم‌ترین راه انتقال این بیماری از راه خوردن فراورده‌های خام لبنی است، به‌طوری‌که‌ با مصرف شیر حیوانی که مبتلا به این بیماری است، این بیماری منتقل می‌شود.

محمدرضا بهروزیان تأکید کرد: بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری این است که قبل از مصرف شیر که به طور خام خریداری می‌شود، شیر جوشانده شود. به‌طوری‌که‌ نقطه جوش شیر حدود ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه ادامه‌دار باشد‌ یا اینکه سعی شود شیر پاستوریزه خریده و مصرف شود.

وی تأکید کرد: یکی از راه‌های جلوگیری از انتقال این بیماری، واکسیناسیون گسترده دام است. مسلما ‌مانند سایر بیماری‌ها مثل کرونا صد‌در‌صد ایمنی را ایجاد نمی‌کند و از دام واکسینه‌شده هم امکان انتقال‌ وجود دارد.

وی افزود: دام واکسینه ۷۰‌درصد می‌تواند امنیت ایجاد کند، اما کنار این واکسیناسیون باید حتما از فراورده‌های پاستوریزه استفاده کرد تا دچار این بیماری که روند درمان طولانی دارد، نشویم.

به گفته وی، مراکزی که این بیماری در آن‌ها شیوع بیشتری داشته باشد، مسلما اولویت واکسیناسیون ما‌ در آن منطقه خواهند بود. آموزش‌های انسانی و واکسیناسیون دو راه اصلی جلوگیری از انتقال این بیماری است.

به گزارش شهرآرانیوز، مبارزه با‌ بیماری مشترک دام و انسان و جلوگیری از شیوع آن، همکاری بین‌بخشی را می‌طلبد. دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اداره کل دامپزشکی استان و بانک کشاورزی سه دستگاهی هستند که در این موضوع دخیل‌اند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->