عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای در امان ماندن از بیماری هاری

  • کد خبر: ۱۵۸۸۶۱
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸
توصیه‌هایی برای در امان ماندن از بیماری هاری
بیماری هاری یک بیماری ویروسی است که اگر دیر تشخیص داده شود و دیر اقدام شود، با مرگ بسیار بدی همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، هاری نوعی بیماری خطرناک ویروسی مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) است که موجب التهاب مغزی حاد می‌شود. انتقال بیماری از طریق گازگرفتن حیوانات مبتلا به انسان و حیوان انجام می‌گیرد. همچنین، بزاق مبتلایان به بیماری هاری منبع سرشاری از ویروس هاری است. اصلی‌ترین راه انتقال ویروس هاری، حضور ویروس بیماری‌زا (در بیشتر موارد در بزاق حیوان‌های گزنده) و نفوذ آن به داخل زخم یا غشای مخاطی است.
عامل بیماری هاری قادر به عبور از پوست سالم نیست؛ اما ریختن ترشحات بزاقی دام آلوده ‌روی خراش‌های دست سبب هاری می‌شود. در گربه‌سانان نیز از طریق پنجه‌کشیدن ممکن است این بیماری منتقل شود. درصدی از آلودگی برای ترشحات حیوان هار در غدد اشکی، بزاق، خلط و ترشحات بینی بوده است. تاکنون وجود ویروس هاری در خون و مدفوع حیوان هار گزارش نشده است.

محمود قربان‌زاده، معاون بهداشت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، دراین‌باره به خبرنگار شهرآرانیوز می‌گوید: بیماری هاری یک بیماری ویروسی است که اگر دیر تشخیص داده شود و دیر اقدام شود، با مرگ بسیار بدی همراه است. برای همین توصیه ما این است آن‌هایی که سگ‌های نگهبان و گله دارند، حتما واکسیناسیون هاری انجام دهند و با مراجعه به دامپزشکی منطقه، مشخصات سگ‌های خود را اعلام کنند.

به گفته وی،  توصیه ما به افرادی که سگ‌های خانگی دارند این است که در صورت امکان در خانه نگهداری نکنند و حتما نسبت به واکسیناسیون دوره‌ای آن‌ها اقدام کنند. از غذادادن به سگ‌های ولگرد  که در خیابان‌ها و جاده‌ها تردد می‌کنند، خودداری شود.

قربان‌زاده تأکید کرد: غذادادن به سگ‌های ولگرد چندین خطر دارد. سگ باید خود غذایش را پیدا کند و وقتی به سگی غذا می‌دهید، با نزدیک‌شدن به آن حیوان خود را در معرض هاری و دیگر بیماری‌ها قرار می‌دهید. همچنین با غذا‌دادن به آن‌ها باعث ازدیاد و تکثیر آن‌ها می‌شوید و باعث تکثیر بیماری‌هایی مثل هاری می‌شویم.

معاون بهداشت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی یادآور شد: اگر دامدار هستید و با سگ در ارتباط هستید، حتما خود شخص هم باید به مراکز درمانی مراجعه کند و واکسیناسیون هاری انجام دهد تا اگر گزیده شد، مصونیت داشته باشد.

وی افزود: اگر گزیده شدید، بلافاصله به اولین مراکز بهداشت نزدیک به محل مراجعه کنید. هر گزشی حتی گزش‌های ساده و جزئی را نباید کم‌اهمیت جلوه داد. 
قربان‌زاده گفت: اگر از مرکز بهداشتی فاصله دارید، اولین اقدامی که باید انجام شود، این است که به‌مدت ۱۵ دقیقه با فشار آب زیاد محل گزش را شست‌وشو دهید تا اگر آن محل با بزاق دهن حیوان آلوده شده است، شست‌وشو ویروس را از محل دور کند.

این مسئول ادامه داد: حیوانی که دچار بیماری هاری است، دچار تغییر رفتار می‌شود. اگر حیوان آرامی بود، برعکس پرخاشگر و مهاجم می‌شود و اگر حیوان مهاجمی بوده، برعکس آرام می‌شود و در مجموع تغییر خلق‌وخوی حیوان از علائم بیماری هاری است. ریزش بزاق و کف از دهان حیوان، حالت تهاجمی و نگاه‌کردن‌های خاص سگ، پنهان‌شدن آن و حمله‌کردن یک‌باره از جمله مواردی است که باید در نظر داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->