صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیر آبفای مشهد: اگر مردم همراهی کنند، آب در تابستان جیره‌بندی نمی‌شود | ۱۲۰ لیتر آب مصرف هر مشهدی در شبانه‌روز است

  • کد خبر: ۱۷۰۹۵۵
  • ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: به هیچ عنوان جیره بندی ناشی از کمبود آب در بهار نداشتیم و ادامه این روند در تابستان نیز مستلزم همراهی شهروندان و بخش‌های صنعتی و تجاری است.

حسین اسماعیلیان در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص وضعیت منابع آبی مشهد گفت: بارندگی در ماه خرداد معادل یک دهم میلی لیتر و در طول سه ماهه بهار ۱۴۰۲، ۱۸ میلی لیتر بود که این میزان معادل تنها یک بارش در مشهد است.
اسماعیلیان افزود: وضعیت خشکسالی به دلیل کاهش بارندگی طی سه سال گذشته در مشهد تشدید شده و خراسان رضوی براساس آخرین آمار‌ها رتبه آخر میزان بارندگی را در کشور داراست. از مهرماه سال گذشته تاکنون میزان بارندگی ۸۴ میلی لیتر بوده در حالی‌که در شرایط عمومی باید ۲۴۰ میلی لیتر بارندگی داشته باشیم و این تفاوت نشانگر خشکسالی بیشتر در سال جاری است. 

حجم آب سد‌ها به کمتر از ۱۲ درصد رسیده است

وی اظهار کرد: حجم آبی که در سد‌ها ذخیره شده و آب مشهد را تامین می‌کند به کمتر از ۱۲ درصد رسیده و این در حالی است که به طور متوسط در ۱۰ سال گذشته، ۵۰ درصد آب مشهد توسط آب موجود در این سد‌ها تامین می‌شد.
اسماعیلیان با اشاره به انجام پروژه‌های اضطراری تامین آب توسط شرکت آب منطقه‌ای استان و آبفای مشهد در راستای جبران کمبود آب سدها، تاکید کرد: خوشبختانه در فصل بهار به دلیل کمبود آب به هیچ عنوان جیره بندی نداشتیم و در تابستان نیز نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: البته این مسئله بستگی به مشارکت تمامی شهروندان و با توجه به شروع فصل تابستان، خیل زائران و جامعه هتلداران و واحد‌های تجاری دارد که علاوه بر مدیریت مصرف آب، برخی کار‌هایی که ضرورت ندارد یا می‌توان به تعویق انداخت انجام نداد. 

قرارگاه عملیاتی پایش آب مشهد فعال شد

مدیر عامل آبفای مشهد مشارکت دیگر دستگاه‌ها در مدیریت مصرف آب را مطرح کرد و ادامه داد: قرارگاه عملیاتی پایش آب مشهد به دلیل شرایط نگران کننده در مشهد با حضور مدیران اجرایی و دستگاه‌های مختلف از جمله شرکت‌های آبفا، شورای شهر و شهرداری، جهاد کشاورزی، فرماندار مشهد، مدیرکل بحران استانداری و نیروی انتظامی تشکیل شده است که جلسات این قرارگاه به صورت هفتگی و مستمر برگزار خواهد شد.
اسماعیلیان همچنین در راستای مدیریت مصرف آب گفت: امسال باید آب کمتری مصرف شود و شهروندان تا می‌توانند باید برخی کار‌ها مثل آب دادن به چمن را انجام ندهند یا شستشوی ماشین را با کمترین میزان مصرف آب و با فاصله زمانی بیشتری انجام دهند. هنگام وضو و مسواک، شیر آب را ببندند تا به وضعیت مناسبی در مصرف آب برسیم و از شرایط بحرانی جلوگیری کنیم. 


جبران ۲۵ درصد کمبود آب با سه سین طلایی 

مدیر آب و فاضلاب مشهد با اشاره به این مطلب که ممکن است هر فردی تلاش خود را در کاهش مصرف آب می‌کند، توضیح داد: میانگین مصرف روزانه هر نفر در مشهد در حال حاضر حدود ۱۲۰ لیتر معادل ۸۰ بطری آب معدنی خانواده است که در شرایط خشکسالی این رقم باید به ۷۰ لیتر یعنی حدود ۴۰ بطری خانواده برسد.
اسماعیلیان در خصوص کاهش مصرف آب روزانه، از سه سین طلایی نام برد و تاکید کرد: اگر مردم ۵۰ درصد از مصارف خانگی خود را با سه کار ساده کاهش دهند تا ۲۵ درصد از کمبود آب در مشهد جبران خواهد شد. 
وی در ادامه توضیح داد: اولین سین، کاهش سه دقیقه از زمان استحمام به طور متوسط است. دومین سین، کاهش حجم فلاش تانک‌ها تا ۳۰ درصد است که برای این کار اگر دو بطری آب خانواده یا کمی خاک و سنگ ریزه در مخزن فلاش تانک قرار گیرد کافی است و سین سوم، استفاده از زمان کولر تا سه ساعت کاهش یابد و ترجیحا در شب و صبح‌ها درجه آن روی دور کُند قرار گیرد یا شب‌ها که هوا کمی خنک‌تر است بدون پمپ آب روشن باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.