صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جیمز وب برای اولین‌بار یک مولکول کربن را که سازنده حیات است در فضا کشف کرد + ویدئو و عکس

  • کد خبر: ۱۷۱۵۳۹
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۷
تیمی از دانشمندان بین‌المللی برای اولین بار از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا برای شناسایی ترکیب جدید کربن در فضا استفاده کردند.

شهرآرانیوز - این مولکول که به عنوان «کاتیون متیل» (cat-eye-on) (CH۳+) شناخته می‌شود، بسیار با اهمیت است، زیرا به تشکیل مولکول‌های پیچیده‌تر مبتنی بر کربن کمک می‌کند. کاتیون متیل در یک منظومه ستارگان جوان با یک دیسک پیش‌سیاره‌ای به نام d۲۰۳-۵۰۶ که در فاصله ۱۳۵۰ سال نوری از ما در سحابی شکارچی قرار دارد، شناسایی شد.

این تصاویر جیمز وب بخشی از سحابی شکارچی معروف به «نوار شکارچی» را نشان می دهد. بزرگترین تصویر (سمت چپ)، از ابزار Webb's NIRCam (دوربین مادون قرمز نزدیک) است. در سمت راست بالا، تلسکوپ با استفاده از MIRI (ابزار مادون قرمز میانی) وب روی ناحیه کوچک‌تری متمرکز شده است. در مرکز منطقه MIRI یک منظومه ستاره جوان با یک قرص پیش‌سیاره‌ای به نام d203-506 قرار دارد. در پایین سمت راست تصویر ترکیب‌شده NIRCam و MIRI از این سیستم جوان را می‌بینیم.

ترکیبات کربن پایه‌ همه حیات شناخته‌شده را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل این ترکیبات برای دانشمندانی که دنبال درک چگونگی توسعه حیات در زمین و احیانا حیات بالقوه در نقاط دیگر جهان هستند، بسیار جالب است. مطالعه شیمی آلی (حاوی کربن) بین‌ستاره‌ای، که وب به روش‌های جدیدی در حال اکتشاف آن است، زمینه‌ای جذاب برای بسیاری از ستاره‌شناسان است.

قابلیت‌های منحصر به فرد جیمز وب، این تلسکوپ را به یک رصدخانه ایده‌آل برای جستجوی این مولکول حیاتی تبدیل کرده است. وضوح عالی جیمز وب و همچنین حساسیت بالای آن، همگی به موفقیت این تحقیقات کمک کردند.

ماری-آلین مارتین-درومل از دانشگاه پاریس-ساکلی فرانسه، یکی از اعضای تیم علمی این تحقیقات گفته است: «این کشف، حساسیت باورنکردنی وب و همچنین اهمیت مرکزی CH3+ را در شیمی بین‌ستاره‌ای تأیید می‌کند».

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.