به گزارش شهرآرانیوز - تلسکوپ اقلیدس میخواهد درباره ماده تاریک و انرژی تاریک تحقیق کند و ببینند که این دو چگونه جهان ما را شکل دادهاند.
تلسکوپ اقلیدس دیروز در حوالی ساعت ۱۹ به وقت ایران پرتاب شد تا این مأموریت علمی پراهمیت آغاز شود. فضاپیمای سازمان فضایی اروپا حالا در مسیر نقطه لاگرانژی L۲ در میان زمین و خورشید قرار دارد. این تلسکوپ درنهایت پشت به خورشید در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین قرار میگیرد تا رصدهای خود را شروع کند.
البته تقریباً حدود یک ماه طول خواهد کشید تا اقلیدس به نقطه مدنظر خود در L۲ برسد. علاوهبراین، حدود دو ماه دیگر زمان لازم است تا آزمایشها و فرایند کالیبرهسازی تمام شود و این رصدخانه فضایی شروع به کار کند.
سازمان فضایی اروپا میگوید: «مأموریت اقلیدس میخواهد از دو جزء اسرارآمیز از جهان ما پرده بردارد: ماده تاریک و انرژی تاریک. درک نقش این دو موجود پُررمزوراز به ما کمک خواهد کرد تا به یک سؤال بنیادی پاسخ دهیم: جهان از چه چیزی ساخته شده است؟»
این سازمان میگوید فضاپیمای آنها شامل یک تلسکوپ پیشرفته با اپتیکهای نوآورانه و ابزارهای علمی نزدیک به فروسرخ است. اقلیدس میتواند میلیاردها کهکشان را از فاصله ۱۰ میلیارد سال نوری تشخیص دهد تا بزرگترین و دقیقترین نقشه سهبعدی جهان را بسازد. ما درحالحاضر تنها حدود ۵ درصد از جهان را میشناسیم.
هدف این مأموریت خلق نقشهای جامع و پرجزئیات از آسمان شب و فضای بین اجرام است. یکی از سؤالات مهمی که اخترشناسان با آن روبهرو هستند، این است که ماده تاریک چگونه در این فواصل بزرگ بین کهکشانها توزیع شده و رابطه آن با انبساط کیهان چیست.
اقلیدس نام یک ریاضیدان مشهور یونانی بود که در حدود سال ۳۰۰ قبل از میلاد زندگی میکرد. اقلیدس به پدر هندسه معروف است.
منبع: