به گزارش شهرآرانیوز، ماست از لبنیات مفید و سرشار از کلسیم است که متخصصان خوردن روزی یک یا دو پیاله ماست کم چرب را در برنامه غذایی برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه میکنند. بسیاری از خانمها هم علاقمند هستند این محصول پرطرفدار را در خانه تهیه کنند. اما در اکثر مواقع پس از درست کردن آن با مشکلاتی از قبیل سفت شدن، ترش شدن و یا بریده بریده شدن ماست مواجه میشوند.
اما راه حل این مشکلات چیست؟ با ادامه این مطلب همراه شوید.
دمای شیرتان مناسب نیست و یعنی یا داغ بوده یا به احتمال بیشتر سرد بوده. حرارت شیر باید به حدی باشد که انگشت شما را نسوزاند؛ در صورتی که سرد باشد ماست خوب نمیبندد.
علت دوم میتواند کم زدن مایه ماست باشد، پس در اندازه گیری شیر و ماست دقت کنید.
دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.
اگر ماست زود از گرمخانه خارج شود یا قبل از سرد شدن کامل تکان بخورد یا قاشق در آن وارد شود مانع بسته شدن کامل ماست شده و ماست آب میاندازد
اگر مایه ماست کم چرب باشد ماست شل خواهد شد.
استفاده از شیر نا مناسب؛ برای این که ماست بگیرد، شیر باید پاستوریزه و فاقد آنتی بیوتیک و بار میکروبی و میزان مواد جامد آن در حد نرمال باشد.
ماست بعد از اینکه مایع میزنید اصلا نباید تکان بخورد. برای مایع زدن از ماست سفت و پرچرب استفاده کنید. اگر میخواهید ماست سفت شود بهتر است شیر را در دمای ملایم به میزانی حرارت دهید که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد آب شیر تبخیر شود و مواد جامد آن افزایش یابد. دلیل شل شدن ماست، پایین بودن مواد جامد شیر است.
شیرخشک هم برای بالا بردن ماده خشک در شیر به منظور سفت شدن بافت ماست استفاده میشود. ماست را در ظرف شیشهای بزنید تا کمتر آب بیاندازد و سفتتر شود.
برای این که ماست سفتی داشته باشید، ابتدا باید شیر را به نقطه جوش برسانید. پس از قل خوردن شیر، سریعا دمای شعله را کم کنید و حدود ۲۰ دقیقه در دمای معمولی (مثلا ۷۰ درجه سانتی گراد) حرارت دهید. وقتی شیر به دمای جوش رسید، آن را یکبار هم بزنید.
یک علت آب انداختن ماست گرما خوردن زیاد شیر است؛ بنابراین توصیه میکنیم یک پارچه تمیز را بر روی درب ظرف بگیرید تا از ورود حشرات و میکروبها جلوگیری کرده باشید.
قبل از حرارت دادن شیر و اضافه کردن مایه ماست، اگر دوست دارید یک ماست سفت داشته باشید، کمی نمک یا شکر را با مایه ماست کاملا مخلوط کنید. اگر از این مواد استفاده کردید، شیر را طولانیتر از قبل حرارت دهید.
اگر ماستتان آب انداخت میتوانید با یک دستمال تمیز آب آن را بگیرید.
ظرفتان را داخل یک ظرف پر از آب در حال جوش قرار بدهید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.
اگر ماست نگرفت و همچون شیر آبکی بود کمی آن را حرارت دهید و به میزان مشخص به آن قرص پنیر بیفزایید که پنیر آن بسیار خوشمزه خواهد شد.
آب ماست را دور نریزید، چون آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی دارد و سرشار از پروتئینهای محلول و ویتامینهای گروه B است.
در صورت اضافه کردن نمک به ماست برای سفت شدن آن، اگر ماستتان شور شد آنرا داخل یک کیسهی پارچهای تمیز بریزید و سر کیسه را ببندید، سپس از جایی آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود پس از انجام این کار اگر بازهم شور بود میتوانید هنگام مصرف با کمی آب رقیق کنید.
اگر دمای شیری که داخل آن مایه ماست زده ایم زیاد باشد میتواند ماست ترش شود یا اگر شیر مدت زمان بیشتری در دمای گرمخانه بماند ترش میگردد.
اگر مایه ماستی که به شیر میزنیم تازه نباشد و زیاد باشد ماست ترش میشود.
اگر روند سرد شدن ماست در یخجال به کندی صورت گیرد ماست ترش خواهد شد.
ترشی ماست از نظر تغذیهای به جذب کلسیم کمک میکند.
اگر شیر برای مایه زدن دمای پایینی داشته باشد.
اگر دمای گرمخانه پایین باشد و یا ماست مدت زمان کمتری در دمای گرمخانه بماند ماست شیرین و بی مزه شود.
اگر مایه ماست تازه باشد احتمال این که ماست شیرین شود زیاد است.
اگر شما برای مایه زدن ماست را با کمی شیر مخلوط نموده بعد داخل شیر بریزید، ماست رویه نمیبندد.
منبع: وب گاه نمناک