صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ویدئو | جنجال پاسخ ربات انسان‌نمای «آمکا» به سوالی درباره شورش علیه سازنده‌اش

  • کد خبر: ۱۷۳۶۸۴
  • ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۴
  • ۱
ربات «آمکا» متعلق به شرکت Engineered Art هفته گذشته در یک کنفرانس خبری به این سوال پاسخ داد که آیا علیه انسان‌ها شورش خواهد کرد یا خیر؟

شهرآرانیوز - هفته گذشته ویدئویی از پاسخ ربات‌ انسان‌‌نمای «آمکا» به سوالی مبنی بر اینکه آیا روزی علیه انسان‌ها شورش می‌کند یا خیر در فضای مجازی پخش شد، اما سازنده این ربات گفته است که برداشت مردم از حالت چهره و نگاه آمکا هنگام پاسخ، یک سوء تفاهم است.

خالق  «آمکا» درباره حالت نگاه این ربات انسان‌نما هنگام پاسخ به سوال خبرنگاران گفته است که برداشت از این نوع نگاه یک سوء‌تفاهم است. ویل جکسون گفته که این ربات طوری برنامه‌ریزی شده که هنگام فکر کردن به پاسخ، به طرفین نگاه کند. ویدئو نشان می‌دهد که چشم‌های ربات پس از سؤال خبرنگار درباره شورش علیه انسان‌ها به طرفین می‌چرخد.

هفته گذشته، خبرنگاری در یک کنفرانس خبری از ربات انسان‌نمای «آمکا» (Ameca) پرسید آیا برنامه‌ای دارد که روزی علیه رئیس یا سازنده‌اش سرکشی یا شورش کند؟ «آمکا» پس از این سوال لحظه‌ای مکث می‌کند، چشمان مصنوعی‌اش را به سرعت می‌چرخاند و می‌گوید: «نمی‌دانم که چرا چنین فکری می‌کنی. خالق من رفتاری جز مهربانی با من نداشته است و من از وضعیت فعلی خود بسیار راضی هستم.»

ویل جکسون، خالق آمکا، روز دوشنبه در ایمیلی به Insider گفت:

این ربات توانایی بیان احساسات مانند طعنه و کنایه را ندارد، زیرا از GPT-۳ OpenAI پشتیبانی می‌کند. این مدل هوش مصنوعی حدود دو ثانیه طول می‌کشد داده‌های ورودی را پردازش کند و جمله‌ای را به عنوان یک پاسخ منطقی ارائه دهد. برای اینکه مردم فکر نکنند ربات منجمد شده است یا سؤال را نشنیده است، ما اینطور او را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به سمت چپ نگاه کند و ارتباط چشمی‌اش را با پرسش‌گر قطع کند. این در مکالمات انسانی یک رفتار رایج است و مردم آن را به‌عنوان نشانه‌ای مبنی بر فکرکردن ربات در نظر می‌گیرند.

جکسون گفته احتمالا از نگاه «آمکا» تعبیر اشتباه شده است، زیرا ربات در سطح پایین‌تری قرار گرفته بود و در نتیجه، وقتی به بالا نگاه می‌کند، به نظر می‌رسد که هنوز در حال برقراری تماس چشمی است.

او در ادامه گفته: «مدل‌های زبانی عواطف یا نیت‌های خوب یا بد ندارند. به نظر می‌رسد چون ربات درحال‌گوش‌دادن، پاسخ دادن و صحبت کردن است، پس مانند یک انسان عمل می‌کند، اما واقعا این‌طور نیست.»

شوخی‌های مردم با پاسخ آمکا به سوال خبرنگار، حاکی از علاقه آن‌ها به ایده احتمالی «بدترین سناریو آینده بشریت با هوش مصنوعی» است. در چند ماه گذشته، چندین مدیر اجرایی، از جمله سام آلتمن، مدیرعامل OpenAI، هشدار داده‌اند که هوش مصنوعی می‌تواند مثل جنگ هسته‌ای خطر انقراض بشر را به دنبال داشته باشد. دیگر چهره‌های معروف عرصه فناوری، ایلان ماسک و استیو وزنیاک، در اوایل سال جاری تا آنجا پیش رفتند که نامه‌ای سرگشاده نوشتند و خواستار توقف توسعه هوش مصنوعی شدند.

برخی دیگر از چهره‌های برجسته مانند بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، گفته‌اند که این خود هوش مصنوعی نیست که یک تهدید محسوب می‌شود، بلکه تهدید واقعی، افرادی هستند که ممکن است به دنبال کنترل آن باشند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
باقر
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۰
باسلام ...هیچ راهی جزاین نیست که بشر روزی بادست خود غیر از بمبهای هسته ای ،نسل انسانهاراازصحنه روزگار برچیند.مگراینکه مانند انرژی ویرانگر هسته ای ،پروتوکلهایی برعلیه هوش مصنوعی ورباتهای ساخت دست بشر ،تدوین ودرسازمانهای بین المللی به امضاء اعضاءدائم سازمان ملل متحد برسانند واحتمالااین امر تاپایان سال۲۰۵۰میلادی تحقق خواهدپیوست.