به گزارش شهرآرانیوز، یو ان دی پی روز پنجشنبه، ۲۱ دی، در بیانیهای گفته است که وضعیت اقتصادی مردم افغانستان پس از روی کار آمدن دوباره طالبان بدتر شده است.
بربنیاد بیانیه، این وضعیت بیشتر زنان افغانستان را متاثر ساخته است.
طبق این بیانیه، کانی ویگناراجا، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مسئول منطقهای این سازمان در آسیا-اقیانوسیه با انجمن آلمان برای ملل متحد در مورد رسیدگی به وضعیت دشوار زنان در افغانستان گفتگو کرده است.
ویگناراجا در این مورد افزوده است: «ما بر حمایت مستقیم از کار تحت مالکیت زنان، ایجاد شغل، خدمات اجتماعی اساسی، انرژیهای تجدیدپذیر و مدیریت بلایا تمرکز میکنیم تا اقتصاد محلی را فعال نگهداریم، رفاه مردم را بهبود بخشیم و از آنها در برابر بلایای طبیعی محافظت کنیم.»
به گفته این نهاد، حامیان برنامههای توسعهای افغانستان بهشدت کمکهایشان را کاهش دادهاند.
براساس تازهترین یافتههای یواندیپی، تولید ناخالص داخلی افغانستان از سال ۲۰۲۰ تا کنون ۲۹ درصد کاهش یافته است.
در این بیانیه همچنان آمده که وضع محدودیتهای طالبان بر زنان افغان، بین ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار به اقتصاد افغانستان ضرر رسانده است.
در بیانیه تصریح شده است: «ما باید از پایان دادن به محدودیتهای اعمالشده توسط طالبان دفاع کنیم. وضعیت در افغانستان واقعاً وخیم به نظر میرسد، بیشتر برای زنان.»
برنامه انکشافی سازمان ملل گفته که این نهاد باید اطمینان حاصل کند که زنان افغان از سوی طالبان مجازات نمیشوند.
به باور این نهاد، برای رسیدگی به بحران اقتصادی فرا راه زنان در افغانستان، به تطبیق برنامههای «زن محور» نیاز است.
این نهاد از جامعه جهانی خواسته تا از مبارزه زنان افغان حمایت کند.
یواندیپی با اشاره به زمینلرزهای ماه مهر در هرات نیز گفته است که در کنار جان باختن یک هزار و ۴۰۰ تن، دستکم ۱۵۰ هزار تن دیگر در پی این رویداد طبیعی متضرر شدهاند.
این نهاد بینالمللی خاطرنشان کرده است که پس از این رویداد، حدود ۱۳ هزار وعده غذای گرم را به افراد آسیبدیده هرات فراهم کرده است.
گفتنی است که با روی کار آمدن دوباره طالبان در افغانستان بیشتر شهروندان کشور شغل خود را از دست دادهاند.
این در حالی است که چند روز پیش، دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) گفته بود که ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان برای زنده ماندن طی سال ۲۰۲۴ به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
منبع: هشت صبح