صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

الزامات حمایت از تولید در پساکرونا

  • کد خبر: ۲۱۰۸۳
  • ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۹
جواد باقری نایب‌رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان
با وجود اینکه در روز‌های اخیر بحث و گفتگو درباره تأثیرات کرونا در بین فعالان اقتصادی زیاد شده است، این نکته را باید در نظر داشت که همچنان در دورانی قرار داریم که کرونا به مثابه زلزله‌ای در حال تکان دادن پایه‌های اقتصاد کشور است و دیر یا زود پس لرزه‌های این ویروس بر اقتصاد کشور اثر خواهد گذاشت. بااین حال در ابتدا باید توجه داشت که در شرایط فعلی اصلی‌ترین وظیفه همگانی و از جمله بنگاه‌های اقتصادی حمایت از سلامت نیرو‌های انسانی است. اگر در شرایط فعلی رعایت نکات بهداشتی در دستور کار واحد‌های تولیدی قرار بگیرد، به طور حتم دوران شیوع کرونا در کشور محدودتر می‌شود و کنترل این بیماری سریع‌تر صورت خواهد گرفت. در همین راستا تشکل‌های تولیدی استان تلاش کرده اند با تسهیل توزیع مواد ضدعفونی کننده سطح ایمنی نیروی انسانی واحد‌های تولیدی را افزایش دهند.
هرچند پیش از شیوع کرونا کاهش ارزش پول ملی سبب ایجاد رکود در بازار شده بود، شیوع این بیماری باعث تشدید رکود در بازار شده است، به طوری که اکنون بسیاری از واحد‌های تولیدی به دلیل کاهش تقاضا با ظرفیت کمتری در حال فعالیت اند. این مسئله را باید در نظر گرفت که ۳ ماه اخر سال برای بسیاری از واحد‌های تولیدی ارزشی به میزان ۹ ماه دیگر سال دارد، ازاین رو زیانی که کرونا بر واحد‌های تولیدی وارد کرده به میزان ۹ ماه سال است. در این میان با توجه به اینکه ظرفیت واحد‌های تولیدی در خراسان رضوی و مشهد با احتساب ۲۰ میلیون زائر ایجاد شده، بدیهی است که رکود حاکم بر صنایع استان بسیار شدیدتر از سایر استان‌ها باشد. این مسئله باید در نظر گرفته شود که امکان صادرات کالا‌های واحد‌های تولیدی نیز به حداقل رسیده و همین مسئله زمینه ساز تشدید مشکلات آن‌ها شده است. اما در این میان برای حمایت از تولید چه اقدامی باید انجام داد؟ اولین گام برای حمایت از تولید ایجاد تنفس برای مالیات بر ارزش افزوده زمستان است. این واحد‌ها باید در آخر فروردین گزارش مالیات بر ارزش افزوده خود را به اداره دارایی تحویل دهند، اما با توجه به مشکلات به وجود آمده انتظار داریم که این زمان به تابستان موکول شود.
تسهیل شرایط اخذ وام واحد‌های تولیدی یکی دیگر از اقداماتی است که اتخاذ آن توسط مسئولان ضروری به نظر می‌رسد. هر چند در روز‌های اخیر بار‌ها بیان شده است که به واحد‌های تولیدی تسهیلات داده می‌شود، سؤال اینجاست که با توجه به رکود بازار و افزایش احتمالی چک‌های برگشتی، آیا واحد‌های تولیدی امکان اخذ وام دارند؟ علاوه بر این در شرایطی که میزان فروش به حداقل رسیده و در نتیجه حاشیه سود فعالیت‌های تولیدی به حداقل ممکن کاهش یافته است، چگونه می‌توان از آن‌ها انتظار داشت که از بانک‌ها وامی با سود ۱۸ درصد دریافت کنند. براین اساس پیشنهاد می‌شود دولت ضمن در نظر گرفتن تسهیلاتی در زمینه مالیات و تأمین اجتماعی، شرایط اخذ وام توسط واحد‌های تولیدی را تسهیل کند. در صورت اتخاذ این تصمیمات به طور حتم روند بهبود اقتصادی کشور در ماه‌های آینده سرعت بیشتری خواهد گرفت.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.