مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

کرونا و آشکارسازی مشکلات ساختاری اقتصاد

  • کد خبر: ۲۱۳۵۲
  • ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
کرونا و آشکارسازی مشکلات ساختاری اقتصاد
محسن شرکا رئیس کانون کارآفرینان توسعه‌گرای خراسان
هرچند تاکنون بحث‌های مختلفی درخصوص تأثیرات اجتماعی و بهداشتی کرونا در فضای بین‌المللی مطرح شده است، نباید از ابعاد اقتصادی آن بر فضایی که اقتصاد کشور‌ها بیش از پیش به هم وابسته شده است غافل شد. کرونا زمانی شیوع پیدا کرد که رشد اقتصاد کشور چین از آمریکا پیشی گرفته بود. در این شرایط شیوع کرونا سبب ایجاد نگرانی‌هایی در این‌کشور در خصوص کاهش رشد اقتصادی شد. در عمل نیز چنین اتفاقی افتاد و شیوع این‌ویروس ضربه‌ای مهلک به اقتصاد چین وارد کرد. بااین‌حال مسئولان این‌کشور با در نظر گرفتن تدابیر لازم ضمن کنترل این‌ویروس سعی کردند پیامد‌های اقتصادی کرونا را کنترل کنند. به عنوان مثال بانک مرکزی چین به تازگی اعلام کرده است که حضور خود در بازار‌های مالی این کشور را تقویت خواهد کرد.
با‌این‌حال بررسی اقدامات صورت‌گرفته در ایران نشان می‌دهد که ما دیر تدبیر کرده‌ایم و همین مسئله سبب شده است یکی‌دو ماه را از دست بدهیم. به‌هرحال باید توجه داشت که مشکلات بخش تولید و اقتصاد ما ریشه در گذشته داشته و اکنون شیوع ویرس کرونا سبب تشدید مشکلات حاکم بر ساختار اقتصادی ایران شده است. ایران در دهه‌های اخیر در بسیاری از بخش‌ها، مانند علم توسعه پیدا کرده است، اما در اقتصاد پیشرفت مناسبی نداشته و کماکان اقتصاد کشور وابسته به نفت است. علاوه بر این در بخش صادرات نیز در دهه‌های اخیر نتوانسته‌ایم آن‌گونه که باید بر اقلام صادرات غیرنفتی خود بیفزاییم. در نتیجه این مسئله سبب شد امسال با کاهش صادرات نفتی و از طرفی کاهش صادرات غیرنفتی (به دلیل شیوع کرونا) اقتصاد کشور بیش از پیش آسیب ببیند. علاوه بر این با توجه به مشکلاتی که سیستم بانکی کشور دارد، در شرایط فعلی انتظار اینکه این‌سیستم بتواند از کارآفرینان به خوبی حمایت کند، چندان واقع‌بینانه به نظر نمی‌رسد. براین‌اساس به نظر می‌رسد باید در مقطع فعلی علاوه بر در نظر گرفتن راهکار‌های مناسب برای مقابله با اثرات کوتاه‌مدت کرونا، اقدامات بلندمدت برای اصلاح نظام اقتصادی کشور نیز در دستور کار قرار گیرد.
در شرایط فعلی بهترین راهکار برای حمایت از تولید، کاستن از بار بدهی‌های آن است. هرچند مسئولان تصمیم‌هایی مانند تعویق بدهی‌های بانکی و مالیاتی برای چندماه آینده در نظر گرفته‌اند، با توجه به زیان‌دیدن بخش شایان توجهی از صنایع باید کاستن از بدهی‌ها به دوره بلندمدت‌تری تسری یابد. به عنوان مثال باید تمام بدهی‌های بخش تولید کشور، به‌خصوص تولیداتی که نیاز‌های آتی جامعه را تأمین می‌کنند، به مدت حداقل ۲ سال متوقف شود. این‌موضوع با تعویق یکی‌دو ماه جبران‌پذیر نیست. در نهایت به نظر می‌رسد بهترین راهکار برای حمایت از واحد‌های تولیدی، در شرایط اقتصادی فعلی، حرکت به سوی اصلاحات ساختاری اقتصاد کشور است، تا از این‌طریق بتوانیم همواره آسیب‌پذیری حوادث ناخواسته مانند کرونا را به حداقل برسانیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->