صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سنگ‌اندازی بخشنامه‌های خلق‌الساعه و بروکراسی‌های اداری؛ مشکل بزرگ تجار خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۱۲۴۶۸
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
مدیرکل گمرکات خراسان‌رضوی درباره مشکلات گمرک استان گفت: به جرئت می‌توانم بگویم تنها ارگانی که در استان هیچ مشکلی ندارد گمرک است، اما بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه از سوی سایر دستگاه‌ها مشکلات متعددی را برای تجار و بازرگانان به وجود آورده است.

جواد جعفری در گفت‌وگو با شهرآرانیوز در توضیح این موضوع اظهار کرد: وقتی فردی قصد وارد کردن کالایی مثلا برنج را دارد ابتدا باید ثبت سفارش کند، به منزله آنکه اصلا مجوز واردات این کالا به کشور وجود دارد یا نه. ثبت سفارش کالا مدت‌دار است. واردکننده تا زمانی که کالا را بخرد و به سمت مرز‌های استان بارگیری کند، مدت زمان ثبت سفارش او تمام می‌شود. باید مجددا ثبت سفارش کند که این روند ممکن است ۲ ماه به طول انجامد.

وی ادامه داد: سپس باید وزارتخانه‌های مربوطه مانند وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی یا استاندارد، بحث‌های بهداشتی و استاندارد آن را تایید کنند که این فرآیند هم زمان‌بر است.

جعفری گفت: پس از آن واردکننده برای ترخیص کالا باید کدبانکی یا کد ساتا برای بحث‌های تخصیص ارز را دریافت کند و با تحویل این کد به گمرک می‌تواند کالای خود را از گمرک ترخیص کند. معمولا این کد دیر صادر می‌شود.

وی تصریح کرد: مجموعه این عوامل باعث می‌شود که کالا در گمرک ماندگار شود و منجر به نارضایتی برخی از تجار می‌شود. لازم است دوباره عرض کنم که هیچ‌یک از این عوامل به گمرک مربوط نیست و گمرک تنها مجری قوانین مربوطه است.

مدیرکل گمرکات خراسان رضوی بیان کرد: در حال حاضر واحد‌هایی تولیدی در استان داریم که کالا‌های موردنیاز واحد خود را وارد کرده، اما نتوانسته کد ساتا را دریافت کند و باید ۳ تا ۴ ماه صبر کند تا این کد را اخذ کند. اگر کالا‌های آن در گمرک باقی بماند ممکن است چرخه این واحد تولیدی از حرکت بایستد. برای جلوگیری از این اتفاق برای مثال ۵۰ درصد کالاهایش را ترخیص کرده و مابقی بار را نیز پس از انجام شدن مراحل اداری‌اش ترخیص می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه نیز مشکلاتی را برای تجار به وجود آورده است، برای مثال فردی ۲۰۰ کامیون صادرات گوجه‌فرنگی دارد و تمام تشریفات گمرکی‌اش را نیز انجام داده است. به یک‌باره دستورالعملی از وزارت جهاد کشاورزی درخصوص ممنوعیت صادرات این محصول صادر می‌شود. اگر گمرک اجازه خروج کالا را بدهد، از قانون سرپیچی کرده است. در این میان تکلیف صادرکننده چه می‌شود؟

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.